Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Az egyéni hibák döntöttek

Hiába szerzett három gólt, mégis alulmaradt Kaposvárott első tavaszi bajnoki mérkőzésén a Matáv FC Sopron csapata, amelyből két labdarúgót is kiállítottak a somogyi összecsapáson.

Pintér Attila edző a találkozó másnapján amolyan feszültségoldó tréninget vezényelt fiainak. Néha még maga is elmosolyodott, látva játékosait, ahogy „zrikálják" egymást. Búslakodni nagyon nincs is idő, hiszen szombaton már jön a következő bajnoki, a Nyíregyházát fogadják a soproniak.

„ Azért jöttünk haza pontok nélkül, mert egy-nullás vezetésünk után olyan egyéni hibákat követtünk el, ami nem fér bele. Vezetésünk után voltak lehetőségeink, hogy növeljük előnyünket, de nem tudtunk élni azokkal. Olyan egyéni hibákra pedig, amilyeneket elkövettek játékosaink, nem lehet felkészülve egy csapat. Ellenfelünk kihasználta hibáinkat és fordított. Kettő-egynél olyan lehetőségeink voltak, hogy abból egy csapatnak meg kell fordítani az eredményt, ám míg mi a kidolgozott akcióink végén nem tudtuk azokat kihasználni, addig ellenfelünk ismét kihasználta egyéni hibáinkat. Összességében a csapatjátékkal nem volt gond, ám a már említett egyéni hibák számát a minimálisra, sőt, ha lehet, nullára kell csökkenteni.

Azt még mindenképpen meg kell jegyezzem, az az elszántság, motiváció mindenképpen dicséretes, amellyel az ezer sebből vérző csapatunk négy-egy után is gólokat szerzett, sőt, azt mondom, lehet, hogy ha öt perccel tov ább tart a meccs, akár kilenc emberrel is kiegyenlíthettünk volna. Most, hogy újabb két játékosunk >sárgult be<, kettőt pedig kiállítottak, sokat nem javult a helyzetünk, de most ez a feladat, és ezt kell megoldanunk a szombati mérkőzésig" – zárta összegzését a kaposvári kilencven percről Pintér Attila.

A soproni csapatnak már szombaton lesz módja a javításra, ugyanis a Nyíregyházát fogadja a Káposztás utcai stadionban. Az alföldi alakulat ellen a győzelmen kívül minden más eredmény csalódást jelentene a soproni szurkolóknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bíró pofozta fel a berohanó szurkolót

Luiz Carlos Silva úgy érzi, jogos önvédelemből osztott ki néhány pofont egy pályára rohanó… Tovább olvasom