Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Az égi pályákon szurkol tovább

A Győri ETO FC-nél mindenkit megrázott Sipos Aladár halála. A zöld-fehérek főszurkolója szinte az összes mérkőzésre elkísérte az együttest. A csapat „nagypapáját” szombaton helyezik örök nyugalomra.
A Kisalföld keddi számában már beszámoltunk róla: 85 esztendős korában elhunyt Sipos Aladár, aki – mindenféle túlzás nélkül írhatjuk – a Győri ETO egyik legnagyobb szurkolója volt. A vezetők, edzők és játékosok körében népszerű Flóri bácsi az ország keleti végében lakott, mégis szinte az összes hazai és idegenbeli meccsen biztatta kedvenceit. E sorok írója is többször találkozott vele a mérkőzéseken. Nyíregyháza vagy Pécs, Kaposvár vagy Zalaegerszeg, Miskolc vagy Tatabánya, Flóri bácsi mindig a helyszínen szurkolt az együttesnek.

Reszeli Soós István, a klub szakmai igazgatója:

„A mi kapcsolatunk elég régi, hiszen az első edzői időszakomban, 1997-ben ismertem meg őt. Részese volt az akkori jó eredményeknek, a kiváló hangulatnak. Mindig hozott magával kolbászt és lelkesen gyűjtötte a cikkeket az együttesről. A csapathoz tartozott, abban az időben még szellemileg frissen élt. Kiváló humora mellett jó szakmai meglátásai voltak, figyelte az ellenfeleinket, sokat segítette a munkámat. Mindene volt az ETO, velünk együtt sírt és nevetett. Rengeteg kellemes emlék fűz hozzá. Nehezen tudta kifejezni a gondolatait, de volt néhány ember, akivel megértette magát, köztük velem is. Mindig helye volt az öltözőben és mindenki elfogadta. Sokan kérdezték tőle, hogy »Miért Flóri bácsi?«, de erre mindig csak azt mondta, hogy ez tetszik neki. A klub karácsonyi ünnepségén Tarsoly Csaba elnök úr a színpadra is felhívta, akkor könnyes lett a szeme. Váratlanul ért bennünket a halála, amely előtt két nappal még közösen viccelődtünk. Az élet néha kegyetlen. Nagyon fog nekünk hiányozni."

Lencse Gyula technikai vezető szerint mindenki nagyon szerette az idős szurkolót. Nemcsak a felnőttek összecsapásait tekintette meg, hanem a ligacsapat találkozóin is ott volt.

„Megrázó dolog volt hétfő reggel holtan megtalálni a klubházban, éppen edzésre érkeztek a játékosok. Itt aludt el örökre. A mérkőzéseken fél szemmel mindig rá is kellett figyelnem, hogy például bejusson az öltözőfolyosóra vagy felülhessen a lelátóra. Emlékszem, Flóri bácsi a Honvéd elleni meccsen – amikor először játszottunk a DAC-pályán – ünnepelte a nyolcvanötödik születésnapját. A találkozó után az együttes meglepte őt egy tortával, mire elsírta magát. Olyanra is volt példa, hogy a csapattól ajándékba kapott öltönyt, nyakkendőt és inget. Akkor is meghatódott. Megtörtént legutóbb az is, hogy már reggel kiment a REAC-pályára és ott várt bennünket. A Pécs elleni meccset követően mindenki megsimogatta a fejét vagy adott neki egy puszit. Akaratlanul persze, de akkor búcsúzott el tőle a társaság. A csapat nagypapája volt, nagyon fog hiányozni."

Mátyus János, az együttes védője nagyon sok szép emléket őriz Flóri bácsiról, akit még a válogatott keret játékosaként ismert meg.
„Mindig a nagyapámra emlékeztetett, ezért is voltam vele nagyon jóban. Korábban, amikor még könnyebben tudott kommunikálni, rengeteget beszélgettünk. Nagyon okos ember volt. A Sopron elleni győztes mérkőzés után elvittem az egyik bevásárlóközpontba. Jól érezte magát, bár azt észrevettem rajta, hogy furcsa volt számára az ott tapasztalható csillogás. A halála előtti napon még együtt vacsoráztunk, akkor még semmi jele nem volt a tragédiának. Szeretnék majd ott lenni a temetésén."

Sipos Aladárt március 24-én 13 órakor kísérik utolsó útjára a hódmezővásárhelyi temetőben. Az ETO saját halottjának tekinti egyik legnagyobb szurkolóját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Azonnali döntések kellenek

Berényi Jánossal, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének új elnökével a soproni múltról s a… Tovább olvasom