Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Az edző hívó szava döntött

Somorjai Tamás tavaly még a Ferencvárosban játszott, most két és fél évre elkötelezte magát Sopronba.

A három, télen a Matáv FC Sopronhoz érkezett labdarúgó közül időrendi sorrendben Somorjai Tamás volt az első, aki a klub játékosának mondhatta magát. A Ferencvárostól érkezett középpályás két és fél éves szerződést kötött a soproni csapattal.

A fehér mezes Somorjai a Matáv erőssége lehet. Fotó: Somló Samu
– Úgy érzem, hamar sikerült beilleszkednem, elfogadtak a csapattársaim
– mondta bevezetésként a labdarúgó.

– Ebben nyilván nagy „segítséget jelentett", hogy az első felkészülési meccsek egyikén – ha nem is klasszikus módon, de – mesterhármast ért el...

– Lehet, hogy ennek is volt némi szerepe ebben, ám szerintem nem ez volt a döntő. Talán inkább az, hogy az itt szereplő labdarúgók közül jó néhány játékossal már futballoztam együtt. A Ferencvárosban Bárányos Zsolttal, Földvári Csabával és Tóth Mihállyal, a korosztályos válogatottban Balaskó Ivánnal, Celldömölkön pedig a hozzám hasonlóan most télen Sopronba került Csordás Csabával.

– Könnyű volt elhagyni az ország legnépszerűbb klubját, a Ferencvárost?

– Azt a korszakot már lezártam magamban, nem kívánok vele többet foglalkozni. Pintér Attila korábban már Celldömölkön és a Fradiban is volt edzőm, az ő hívó szava döntött amellett, hogy Sopronba igazoltam. Mostantól ennek megfelelően, profi futballistaként csak a soproni csapat sikere érdekel, azért próbálok megtenni minél többet mind az edzéseken, mind pedig a meccseken.

– Nemrég – igaz, csak kölcsönben – Sopronban játszott egy futballista, akinek azóta meredeken ível felfelé a karrierje. Öntől is remélhetnek hasonló „berobbanást" a soproni szurkolók?

– Ez konkrétan így ugyan nem fogalmazódott meg bennem. Mint már mondtam, azon leszek, hogy a Matáv FC Sopron minél jobban szerepeljen, s minél előbbre végezzen úgy a Magyar Kupában, mint a bajnokságban. Bízom benne, hogy ez így lesz, eredményesen szerepel a csapat, s a sikerekből én is kiveszem majd a részem.

– Példaképe van?

– Sok futballista játékát szeretem, de kimondottan olyan labdarúgó nincs, akire azt mondanám, hogy olyan szeretnék lenni, mint ő.

– Szabadidejében mit szeret csinálni leginkább?

– Az alapozás időszakában, edzések után leginkább pihenni... Amúgy szívesen elmegyek egy jó társasággal bowlingozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bozóky Imre maradt az elnök

A korábbi elnök, dr. Bozóky Imre maradt a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. Az elnökség tagjai közé bekerült Horváth Cs. Attila, a megyei szövetség első embere és Klement Tibor, az ETO FC ügyvezetője. A Matáv igazgatója, Gőbl Gábor a felügyelőbizottság tagja lett. Az új elnökség egy héttel elhalasztotta a bajnoki
rajtot. Tovább olvasom