Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Az EB elején sok volt a sárga lap

Palotai Károly szerint az EB mérkőzésein kezdetben sok sárga lapot adtak a játékvezetők. Gond volt a 16-oson belüli mezrángatások megítélésével.

A nemrégiben befejeződött portugáliai labdarúgó Európa-bajnokság rengeteg élménnyel ajándékozta meg a sportág szerelmeseit. Az EB-ről már elmondták véleményüket a szakemberek, a játékosok, ezúttal arra voltunk kíváncsiak, játékvezetői szemmel milyen volt a kontinensbajnokság.

Palotai Károly, aki 1980-ban maga is vezetett az EB-n, napjainkban pedig az Európai Labdarúgó Szövetség egyik játékvezető-ellenőre:
„ Minden jó, ha jó a vége – tartja a mondás és ez igaz ebben az esetben is: Markus Merk a döntőt kifogástalanul vezette. A tornán korábban voltak kevésbé sikeres szereplések is. Amit visszatérő gondnak láttam, azok a büntetőterületen belüli mezhúzások, -fogások és azok megítélése volt. Akadt néhány alkalom, amikor ha bátrabbak a játékvezetők, tizenegyest kellett volna adniuk."

Mindig sokat vitatott szituációk a tizenhatoson belüli műesések, illetve az azokért járó sárga lap.

„ Ezeknél az eseteknél a játékvezetőknek valóban jól kell érezniük a játékot, hogy ne tévedjenek. A színészi teljesítményekért büntetés jár, ám voltak olyan lökések, ütközések, amikor nem szándékos megtévesztésről volt szó és mégis villant a kártya. A torna elején egyébként is sok volt a sárga lapozás, de ez talán természetes is. A játékvezetők felkészítésekor elhangzottakat ugyanis jó páran szolgai módon próbálják meg végrehajtani."

Minden nagy eseménynek megvannak a nagy játékvezető egyéniségei is. Portugáliában nem tűnt fel új arc, a régiek viszont ismét bizonyítottak.
„ Megint bebizonyosodott, hogy akiknek súlyuk, tekintélyük van a játékosok között – mint például Merk vagy Frisk –, azoknak könnyebben elfogadják az ítéleteit. Persze akadt ellenkező példa is, Collinának akadtak meleg pillanatai egy tizenegyesgyanús szituációnál. Persze nekünk könnyebb a dolgunk, hiszen a televízióban több szemszögből lassítva is megnézhetjük az eseteket, míg a bíróknak azonnal kell dönteniük. Ez az EB is bebizonyította, a legtöbbet foglalkoztatott játékvezetők egyben a legjobbak is a világon."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matáv FC Sopron: Megkezdődött a felkészülés

Megkezdte a közvetlen felkészülést a következő bajnoki évadra, ma pedig már felkészülési mérkőzést… Tovább olvasom