Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Az állami szervek Ferencváros mellett állnak

Ma újabb elnökségi ülést tartottak a Ferencvárosnál, amelyen Furulyás János klubelnök beszámolt a testületnek arról, hogy csütörtökön a Nemzeti Sporthivatal elnökénél, Ábrahám Attilánál járt, és igencsak gyümölcsöző tárgyalásokat folytatott vele illetve dr. Szilvásy Györggyel, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium közigazgatási államtitkárával.
Az elnök a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, hogy az állami szervek vezetői támogatásukról biztosították a Ferencvárost: az állam szakmai, sportszakmai szempontból teljes mellszélességgel az FTC mellé áll.

A jelenlegi megállapodás szerint a Ferencváros még 11 évig gyakorolhatja a vagyonkezelői jogot az üllői úti létesítmény fölött, de ahhoz, hogy egy befektető számára vonzó legyen a klub, 49 vagy 99 évre kellene újrakötni a szerződést. A továbbra is név nélküli befektető-jelöltek kérték is ezt, Furulyás János ugyanakkor leszögezte: a stadion jogai maradnak a Ferencvárosnál, csak az újonnan felhúzott épületek felett rendelkezhet majd az új üzleti partner.

Az állam hajlik is arra, hogy új szerződést kössön az FTC-vel, de mivel továbbra is a terület tulajdonosa marad (azaz csak a vagyonkezelői jogot ruházza majd át a klubra illetve a befektetőre), felelősséget visel a létesítmény sorsáért, és ennek megfelelően szerepet is vállal a tárgyalások során.

Ezért Furulyás János június 9-én a Parlamentben találkozik majd a magyar sport csúcsszervének vezetőivel, és ha ott sikeresen zárulnak a tárgyalások a klub és az NSH között, akár még júniusban bemutathatják az új befektetőt a Fradinál.

A klub elnöksége már megismerte a befektető ajánlatát, és azt megfelelőnek is találta. Ma egy rövidített, összefoglaló változatot tárgyalt meg a testület, és el is fogadta azt. Már csak a Ferencváros küldöttgyűlésének kell rábólintania az ajánlatra (amely a küldöttek jóváhagyása esetén azonnal előszerződésnek is minősül, azaz a felek nem hátrálhatnak ki egykönnyen a megállapodásból), erre azonban a hétfői összejövetelen még nem fog sor kerülni, mivel a nyitott kérdéseket csak az említett június 9-i megbeszélésen tisztázzák majd.

Amennyiben viszont kialakul a megállapodás az állammal, Furulyás János elmondása szerint nincs akadálya annak, hogy 15 napon belül rendkívüli küldöttgyűlést hívjanak össze, ami azt jelentheti - és az FTC elnökének is ez a meggyőződése - hogy még június folyamán aláírhatják a szerződést az új befektetővel.

Emellett a klub elnöksége mai ülésén elfogadta a női kézilabda-szakosztály éves mérlegét is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életben maradt az ETO

A Graboplast-ETO 27–23-ra győzött a Ferencváros otthonában a női kézilabda-bajnokság rájátszásában, s ezzel tovább élnek a zöld-fehérek bajnoki reményei. A sikerrel a vasárnap elvesztett EHF-kupa után hatalmas lelkierőről tett tanúbizonyságot Róth Kálmán együttese.
A létfontosságú győzelemből Görbicz Anita és Herr Orsolya vállalt oroszlánrészt. Tovább olvasom