Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Ausztália ünnepel: ˝Evans sikere a doppingmentes sport diadala˝

Eufórikus hangulatban ünnepelték hazájában Cadel Evanst, a Tour de France történetének első ausztrál győztesét, sokan az ország egyik legnagyszerűbb sportdiadalaként jellemezték sikerét.
Miközben az állami vezetés szintjén arról folyik az ötletelés, hogy milyen módon köszöntsék majd a hazatérő bajnokot - felmerült a szoborállítás, az utcai parádé és a hatalmas buli lehetősége -, addig szűkebb pátriájában, a Melbourne-höz közeli Barwon Headsben az emberek sárga trikót viselve tisztelegnek előtte, és már az is szóba került, hogy hidat neveznek el Evansről.

A 34 éves kerekes végső diadalmenetét, a vasárnapi, Párizsban befejeződött zárószakaszt milliók figyelték Ausztrália szerte, a helyi SBS televízió nézettsége most volt a legmagasabb idén. A hétfői ausztrál lapok szinte kivétel nélkül a címlapon számoltak be a történelmi győzelemről annak ellenére, hogy már az előtt nyomdába kerültek, hogy Evans áthaladt volna a célvonalon a Champs-Elysées-n.

Nemzetközi sajtóvisszhang:

Ausztrália:

The Sydney Morning Herald: "Egy országúti harcos valóra váltotta az álmát. Cadel Evans diadalát napokig ünnepeljük majd, de még sok idő el fog telni addig, amíg az ausztrál kerékpársportra gyakorolt hatása igazán világossá válik. Evans szinte tökéletes versenyt produkált, élvezet volt nézni"

The Daily Telegraph: "C-nap Párizsban - egy nap, amelyen Cadel Evans beírta magát az ausztrál sporttörténelembe. Történelmi sikert aratott a világ legnehezebb, leghosszabb és legnagyobb kihívásokkal teli viadalán, a Tour de France-on."

The Australian: "Cadel Evans diadala a doppingmentes kerékpársport diadala"

Franciaország:

Le Figaro: "Cadel Evans győzelme minden, csak nem meglepetés. Okosan versenyzett, és amikor szükséges volt, hallgatott a belső hangra. Az első ausztrál Tour-siker a kerékpározás nemzetköziségét bizonyítja. A következő években más nemzetek képviselői is előretörnek majd."

L,Équipe: "Cadel Evans kétségtelenül nem briliáns bajnok, de minden területen nagyon jó. Harmincnégy évesen kifizetődött a türelme."

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport: "Evans, ez csúcs volt! Első ausztrálként, és a harmadik legidősebbként a Tour trónján. Egy modern harcos, aki sírni is tud."

Nagy-Britannia:

Times: "Evans megérdemelten nyert."

Guardian: "Győzni akarása diadalra vezette az öreg Cadel Evanst"

Telegraph: "Evans sárgalázat okozott hazájában. Bár hosszú vita után végül nem nyilvánították ünnepnappá Ausztráliában a hétfőt, de mindenkit arra kértek, hogy sárga színű ruhában menjen dolgozni."

Ausztria:

Österreich: "Evans diadalmenete. A Tour-győztes Cadel Evans minden ellenségét és kritikusát elhallgattatta."

Kurier: "Reménysugár egy olyan sportágnak, amelyet évek óta guruló gyógyszertárként kezelnek."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készülnek a megyei spílerek: íme, a csoportok beosztása

A Lipót a megyei I. osztályban indul, a Nagyszentjános pedig a megyei III.-ban. A harmadosztály… Tovább olvasom