Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

Audit ETO: együttműködés a Pick Szegeddel

Egyedi együttműködési szerződést kötött a Győri Audi ETO KC és a Pick Kézilabda Zrt.  A magyar sportéletben különleges kooperáció a klubok tudástranszferét biztosítja. Alapvető célja a felnőtt és utánpótlás csapatok hazai, illetve nemzetközi eredményességének maximalizálása, és a klubok hatékonyabb működtetése.
Az együttműködés pontjai közül a Pick Kézilabda Zrt. számára legfontosabb győri know-how a klub világszintű utánpótlás rendszere, amely olyan játékosokat nevelt ki, mint a világ legjobb kézilabdázójának is megválasztott, és teljes pályafutását a Győrnél töltő Görbicz Anita, vagy a mai női kézilabdázás másik nagy ikonja, Pálinger Katalin.

A nemzetközi elvárásoknak megfelelően mára akadémiai szintre emelkedő rendszer beépíti a gyerekek iskolarendszerébe a kézilabdázást, így akár napi 2 edzéssel képes fejleszteni a kézilabdapalánták tudását. A szegediek kiváló alapokkal rendelkeznek az utánpótlás-nevelés terén, a mai éljátékosok közül számos tehetséget neveltek ki, mint például a BL-győztes Barcelona kiválósága: Nagy Laci, vagy a jelenlegi válogatott Laluska Balázs és Buday Dániel.

„Az ETO-tól elsősorban az akadémiai utánpótlásrendszer hatékony struktúráját szeretnénk átvenni. Az együttműködés keretében az utánpótlás-igazgatókkal rendszeres szakmai látogatásokat és egyeztetéseket tervezünk, hogy áttekintsük a rendszer infrastrukturális, pénzügyi és humán szakmai hátterét." – nyilatkozta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

A Győri Audi ETO fő célja, hogy a nemzetközi férfi versenyrendszerben évek óta jelen lévő Pick segítségével a női kézilabda versenyrendszer fejlesztéséhez szükséges know-how-t átvegye. Köztudott, hogy a férfi és női kézilabda Bajnokok Ligájának alapvető számadatai között – mint az élő és televíziós nézettség, a televíziós jogdíjak, a győztesek díjazása, stb. – tízszeres a szorzó a férfiak javára. A férfi ágazat ezen kiváló mutatói többek között az Európai Kézilabda Szövetség, az EHF hosszú távú, tudatos építkezésének tudhatók be, amelynek eredményeként sikerült a Bajnokok Ligája versenysorozatnak névadó szponzorra is szert tennie. A nemzetközi női ágazatban az ETO ősz óta kezdeményezőként lépett fel egy hasonló, tudatos fejlesztés megvalósítására, amely folyamatban rendkívül nagy segítség lesz számára a szegediek tudása.

„A Pick nagyon erős márkává fejlesztette saját klubját, és BL-versenyzőként széles körű tapasztalatot szerzett a nemzetközi porondon."- ismerte el Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO elnöke.

„Az ETO célja, hogy a férfi kézilabda nemzetközi klubversenyeztetés tapasztalatai alapján a női ágazat eredményességét a férfi ágazatéhoz közelítse az élő és televíziós közönség létszámának növelésével, a televíziós jogdíjak emelésével, ennek következményeként pedig a BL szponzoráció és hazai klubszponzoráció fejlesztésével. A tapasztalatgyűjtés tervezett formái az elnöki szakmai egyeztetések, a Pick nemzetközi mérkőzéseinek szakmai látogatásai és nemzetközi egyeztetési lehetőségek a férfi BL elitklubjainál."

A két csapat együttműködésének további terepei a hazai és nemzetközi pályázatokkal kapcsolatos tudásátadás, illetve a gazdasági, adózási, infrastrukturális, támogatói know-how kölcsönös átadása is.

(forrás: gyorietokc.hu)

Olvasóink írták

  • 2. peet2 2012. február 29. 21:32
    „Győrben nem lehetett volna a férfi ágat fejleszteni???
    A BL döntőre meg majd kuncsorgunk a Veszprémi Aránáért
    A Szeged meg indig "örörk második" lesz”
  • 1. CsabaKiraly 2012. február 27. 21:58
    „Szeged az Audi-penztarcat nezi :) Orok-masodikak. Szerintem Veszprem sokkal jobb lett volna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi-ETO: Ambros Martin lehet az új vezetőedző

Továbbra sem tudni, ki lesz nyártól az Audi-ETO vezetőedzője. A legesélyesebb a posztra a spanyol… Tovább olvasom