Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Audi ETO: Vesna Milanovic-Litre a legjobbaktól tanulhat

Az Audi-ETO KC csapatához beállóposztra, valamint Raph Tervel távozását követően a védelem megerősítésére a 28 éves horvát Vesna Milanovic-Litre érkezett.
A Podravka csapatától átigazolt és az Audi-ETO-nál 1+1 évet aláíró játékos a klubvezetés reményei szerint méltó partnere lehet Heidi Lökének.

A játékosnak ez az első külföldi klubja, sokat ő sem hezitált, mikor megkeresték a győriek.

„Számomra nem volt kérdés, elfogadom-e ezt a megtisztelő felkérést. Ilyenkor persze az ember számos dolgot mérlegel. A hatalmas lehetőség egyben nagy felelősség is, ilyen viszont nem adódik sokszor egy játékos életében" – kezdte Vesna Milanovic-Litre, akinek a felkészülési időszak elején nehéz volt megszoknia Ambros Martín edzésmódszerét.

„Az egész merőben más, mint Horvátországban. Természetesen mindent megtettem, s teszek a mai napig annak érdekében, hogy kihozzam magamból a legjobbat. Örömmel tapasztaltam, hogy a lányok is megadnak ehhez minden segítséget. Az is nagy motivációt ad, hogy Lökétől tanulhatok, leshetek el dolgokat. Egy beállós játékában mindig fontos, hogy érezze a többi játékos szándékát, játékstílusát, ki, mikor, hogyan játssza be a labdát, és a többiek betörési kísérleteit segíteni kell. Ehhez azonban időre van szükség, még akkor is, ha Győrben eredménykényszer van" – tette hozzá a horvát játékos, aki a zágrábi egyetem gazdaságtudományi karának végzős hallgatója.

Vesna Milanovic-Litre
Vesna Milanovic-Litre


„Azért vágtam bele, mert arra is gondolnom kellett, mi lesz velem, ha véget ér a kézilabdásélet. Nem vagyok egy igazi %BBjó tanuló%AB típus, de nem is ez a cél, hiszen a kézilabda mellett alig jut időm a tanulásra.

Már be kellett volna fejeznem az egyetemet, de az államvizsgáig még öt vizsgám hátravan, szeretnék minél hamarabb megszabadulni ettől. Nem szeretném veszendőbe hagyni az eddigi tanéveimet, azon leszek, hogy megszerezzem a diplomámat. Ezért ha van egy kis szabadidőm, előveszem a jegyzeteimet, a tankönyveket. Hozzáteszem, nem könnyű mindezt összeegyeztetni, különösen innen, Győrből" – tette hozzá Milanovic-Litre, aki örült Jelena Grubusic érkezésének.

„Azért az hatalmas segítség, ha van egy régi jó barátod, akivel ráadásul az anyanyelveden beszélhetsz. Dupla öröm, hogy mindezt a világ legjobb csapatában élhetjük meg mindketten" – mondta végezetül a klub honlapjának adott nyilatkozatában a horvát kézilabdás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadidősport - Két verseny sopronban

Hétvégén rendezik Sopronban a Lövér kemping környékén az V. crossfutás és 3. nyílt MTB-viadalt,… Tovább olvasom