Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Audi ETO: öröm és üröm egy idényben

Konkoly Csaba, az Audi-ETO vezetőedzője maradéktalanul nem elégedett a közelmúltban befejeződött idénnyel. Különösen a BL-szereplés kapcsán akad hiányérzete, de a játékban is visszaesést tapasztalt.

Bár a napokban tartott évzárón összességében az elégedettség hangján szólt az Audi-ETO vezetése és a főtámogatók is elismeréssel illették a csapat szereplését, Konkoly Csaba vezetőedzőnek akad némi hiányérzete.

– Mintha egy kissé fáradtnak és elégedetlennek tűnne.

– Húzós év volt, az tény, s bár a világ elitjében maradtunk, a tavalyi szereplést a Bajnokok Ligájában nem tudtuk megismételni, így természetesen némi keserűség azért van bennem – kezdte értékelését Konkoly Csaba. – Persze azért nem szabad elmenni szó nélkül a pozitívumok mellett, vagyis rövid időn belül másodszor nyertünk bajnokságot százszázalékos teljesítménnyel s a Magyar Kupában is megvédtük címünket. A szezonra egyik oldalról erősebb lett a keretünk, hiszen már Eduarda Amorim is játszhatott, visszatért közénk Aurelia Bradeanu, majd Görbicz Anita is, másrészt viszont mégsem tudtunk a sok sérülés miatt komplett kerettel dolgozni. Elég csak Görbét említeni, aki februárban újra megsérült, hetekre kiesett.

– Erre vezeti vissza azt is, hogy játékban egy kicsit visszaesett a társaság?

– Biztosan szerepe van ennek, mert tény, a statisztikai mutatók alapján a védekezésünk gyengébb lett, s egy-egy embernél szembetűnően csökkent a lőtt gólok száma a tavalyihoz képest. Nyilván nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy Görbicz tizenöt, Bradeanu hat fontos meccsről hiányzott, bár az is tény, tavaly a BL-döntőben sem játszottak, s akkor meg tudtuk oldani a pótlásukat. A szezon közben is kerestük a hullámzó teljesítmény okait, s a felkészülés kezdetéig van arra idő, hogy ezt megtaláljuk. Egy biztos, az ellenfelek is sokkal jobban figyeltek ránk, elvégre BL-döntősök voltunk, de ez nem lehet hivatkozási alap.

Görbicz Anita hiányát megérezte az Audi-ETO, mely idehaza nem talált legyőzőre, s a BL-ben is az elődöntőig jutott.
Görbicz Anita hiányát megérezte az Audi-ETO, mely idehaza nem talált legyőzőre, s a BL-ben is az elődöntőig jutott.


– A bajnokságban és a Magyar Kupában nem találtak legyőzőre. Sokszor úgy tűnt, a túlságosan is egyoldalú találkozóknak a Bajnokok Ligájában itták meg a levét.

– Ez valóban így van, hiszen a szezon jól indult, több rangadót is megnyertünk idehaza, de rögtön az első BL-meccsen Zvezdában kijött az, hogy az európai kupa teljesen más tészta, mint a hazai bajnokság. A későbbiekben igyekeztük a bajnoki találkozókat még jobban a nemzetközi szereplés „szolgálatába állítani", s mikor nagyon kellett, a társaság összekapta magát. Az Itxako ellen például olyan védekezést nyújtottunk, mely a legmagasabb szinten is ritkaságnak számít.

– A Valcea elleni elődöntőben viszont nem tudott megújulni a csapat. Miért?

– Sajnos a hazai meccsen a védekezésre a szükségesnél kevesebb energiát fordítottunk, gyakorlatilag az egész csapat tudása alatt teljesített a két mérkőzésen. A hazai döntetlen – ami számomra vereséggel ért fel – tulajdonképpen előrevetítette, hogy nagy bravúrral tudtunk volna csak újra finálét játszani. Érdekesség, hogy ott a Viborg könnyedén verte a románokat. Mindenesetre ezekből a meccsekből is profitálhatunk a jövőben.

– Mint ahogy talán a magyar bajnokságból is, mely erősebbnek ígérkezik, mint az idei volt.

– Olyan meccsekre valóban nagy szükség van, mint amilyen a Debrecen elleni bajnoki döntő második felvonása volt. Ezek ugyanis felvérteznek bennünket azokkal a tulajdonságokkal, melyekre a nemzetközi kupában szükség van. Ezeken az összecsapásokon ugyanis jóval nagyobb koncentrációra van szükség, mint mondjuk idén a Hunnia ellen. Ezek a találkozók a fejlődésünk szempontjából nem igazán hasznosíthatóak.

– A játékosok közül kikkel volt elégedett, s kik azok, akik csalódást okoztak?

– A kapusok közül Pálinger Katalin mind a BL-ben, mind a hazai porondon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. A két fiatal, Vig Vivien és Oguntoye Viktória nem váltotta be igazán a reményeket, de most lesz lehetőségük Dunaújvárosban, illetve Érden, hogy fejlődjenek, tapasztalatot szerezzenek, hiszen hosszú távon számolunk mindkettőjükkel. Az átlövőposzton Eduarda Amorim idén már a BL-ben is szerepelhetett, ahol igazolta tudását. Sok gólt szerzett, bár azért akadtak hibái, melyeket határtalan lelkesedéssel pótolt. Aurelia Bradeanu szülés után tért vissza, a nagyon jó és a tőle megszokottnál gyengébb teljesítmények váltogatták egymást. Egy teljes alapozás után derül ki, milyen formát tud nyújtani. Hornyák Ágnes Görbicz és Bradeanu hiányában sokszor irányítóként szerepelt, rengeteget segített, jól játszott. Márciustól azonban egy kicsit visszaesett. Deáki Dóra kevesebb lehetőséget kapott, mint egy éve, így érthető, hogy eligazolt. Görbicz Anita teljesítményén érződött a sok sérülés, elég hektikus volt a játéka. Kovacsics Anikó nehéz, fárasztó év után van, hiszen a junior EB után a felnőttválogatottban is bemutatkozott, ahol ráadásul megsérült. Mindez meg is látszott a teljesítményén, de így is már a csapat húzóemberének számít. A beállósok közül Simona Spiridon védekezésben hozta magát, támadásban valamivel kevesebbet nyújtott, mint tavaly. Mayer Szabina inkább támadásban tudta helyettesíteni Spiridont. A széleken Vérten Orsolya is sérülten vett részt a vb-n, s ennek láttuk nyomát a későbbiekben, hiszen a tőle megszokott magas színvonalon nem tudott idén teljesíteni. Szölösi Patrícia és Szegedi Orsolya pedig sérülés miatt nem tudta tehermentesíteni Vértent. A jobb oldalon Katarina Mraviková is támadásban nyújtott kevesebbet, aminek keressük az okát, eddig sikertelenül. Ennek ellenére emberileg és szakmailag is megbízható játékosról van szó, ráadásul ezen a poszton nem volt most elérhető klasszis játékos. Orbán Adrienn a felkészülési meccseken nagyon jól teljesített, később azonban „megrekedt" egy kicsit. A következő szezon dönti el, mire lesz valójában képes.

– Nem említette Tomori Zsuzsannát...

– Ezt az ügyet lezártam magamban, nem szeretnék többet foglalkozni a kérdéssel.

– Már hetekkel ezelőtt bejelentették a jövő évi keretet. Az imént elmondottak alapján aligha lenne elégedett, ha ugyanezt az eredményt ismételnék meg.

– Valóban nem. A hazai címeket mindenképpen meg kell védeni, s bár hivatalosan a Bajnokok Ligájában az a cél, hogy minél messzebb jussunk, ha egyszer már ott volt egy csapat a végső siker kapujában, szeretné is átlépni a küszöböt. Persze ezt kijelenteni nem lehet, mert legalább hat-nyolc gárda hasonló célokkal vág neki a sorozatnak. Az előző évi eredmények azonban köteleznek bennünket.

Olvasóink írták

 • 6. mikipapa 2010. május 31. 09:20
  „Biztos hogy a vezetőség és az edző Konkoly között rendben van minden ? több mérkőzésen is látszott az edző tehetelensége , amikor egy_egy játékosát nem mert lehozni a pályáról.Az sem igazán jó ,ha egy edző mindíg megmagyaráz Sok sikert , hajrá ETO”
 • 5. Csilluska23 2010. május 28. 08:02
  „Hedon, mindenben a messzemenőkig igazad van!!
  Ha emlékeztek Kálmán lemondására, akkor tudjátok, hogy az is egy-két ember miatt volt.
  Szégyen kimondani, de a csapatot a külföldi játékosok viszik a hátukon:( Pálingert azért nem említem itt, mert ő messze kiemelkedik ebből a csapatból.Ő tényleg egy klasszis!”
 • 4. Hedon 2010. május 27. 20:24
  „1.)
  Hornyák Ági Görbicz Anita legjobb barátnője
  vagy talán már annál is több. Valóban csupán
  egy középszintű játékos messze túlértékelve.
  A döntőbe jutásért vívott, románok elleni két
  elődöntő mérkőzésen sikerült dobnia 1 az-az egy gólt.
  2.
  Véleményem szerint a csapat elsősorban támadásban
  gyengült mégpedig látványosan. Nagyon rég ítéltek
  ellenünk ennyi ,,passzív játékot" mint idén és sajnos
  az esetek többségében jogosan.
  Mravikova sajnos már nem lesz fiatalabb és Vérten Orsi
  támadójátéka is látványosan visszaesett.
  Görbicznek Anitának sem ez volt élete szezonja.
  Tomori kirúgásával messzemenőkig egyet értek.
  A vég kezdete, amikor a játékos(ok) akarnak egy klubot
  irányítani vagy éppen zsarolni.”
 • 3. Csilluska23 2010. május 27. 08:23
  „Csabánál vannak olyan játékosok, akik bármit csinálnak jók és vannak akik játszhatnak úgy, mint egy klasszis, az sem elég az edzőnek.Sajnos!
  A kapusok, hogyan bizonyítsanak, ha lehetőséget sem kapnak?
  Hornyákot ki nyomja ennyire egyébként? Mert szerintem sok ETO-s jobban teljesített, mint ő, mégis őt emeli ki.”
 • 2. maraton 2010. május 26. 19:29
  „csatlakozom ibagorib -hoz : Orbán igenis abban a kevés időben amit kapott jól teljesített, Víg többször jól teljesített, és a Hódmezővásárhelyi győzelmet 75% -ban ő hozta a második félidőben, amikor beállt 15 perci nem kapott gólt!”
 • 1. ibagorib 2010. május 26. 12:25
  „Nem tudom Konkoly Csaba miben látta Orbán A. megrekedését, mivel lehetőséget is alig-alig kapott. A kispadon meg nehéz bizonyítani! A Larvik elleni hazai meccsen pedig abban a rövid időben is kifejezetten jól játszott!
  A fiatal kapusokat sem értem, hogy miért szólja le, mert ők sem kaptak túl sok lehetőséget, de szerintem Vígh jól védett minden meccsen amikor lehetőséget kapott.
  Szerintem bátrabban kellene cserélni és nem csak a neveket meg a múltat nézni. Ez főleg akkor volt szembetűnő, amikor Mravikovát akkor sem akarta lecserélni, amikor sorra rontotta el a ziccereket!
  Hajrá fiatalok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NBIII: mindenben jobb volt a Sopron

A Lipót és az SVSE nyert, a Csorna kikapott az NBIII Bakony-csoportjának 24. fordulójában. Tovább olvasom