Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Audi ETO: Herr Orsolya csak a játékra fókuszál

Vasárnap a Larvik ellen kezdi BL-középdöntős menetelését az Audi-ETO. A győriek kapusa, Herr Orsolya nem foglalkozik a közelmúlt eseményeivel, s bár tárgyal a jövőjéről, most az a legfontosabb számára, hogy védéseivel segítse a címvédőt.
Ha közvetve is, de az elmúlt időszakban főszerep jutott Herr Orsolyának, az Audi-ETO kapusának. Jelena Grubisic súlyos, Csapó Kyra kisebb sérülése miatt gyakorlatilag egyedül ő maradt felnőttkapus a keretben, ráadásul rangadót is játszottak a győriek a Ferencvárossal. A válogatott hálóőr azonban tette a dolgát, s például a Fradi elleni győzelemben elévülhetetlen érdemeket szerzett.

Ezzel párhuzamosan a hírek arról szóltak, hogy valakit mindenképpen igazolni kell Herr mellé. Meg is született a megoldás: Kari Aalvik Grimsbö a jövő héttől kapcsolódik be a zöld-fehérek munkájába, ami azt jelenti, hogy a Larvik ellen is Herren lesz a győriek tekintete. Ő ezzel kevésbé foglalkozik, csak az a fontos, hogy jól menjen neki a védés, a többi pedig úgyis jön magától.

A győriek kapusa él a lehetőséggel, szinte mindegyik mérkőzésen csapata legjobbjai között van. Lejáró szerződésével még nem foglalkozik.
A győriek kapusa él a lehetőséggel, szinte mindegyik mérkőzésen csapata legjobbjai között van. Lejáró szerződésével még nem foglalkozik.


„Nem örülök annak, hogy most mindenki ezzel foglalkozik, erre hegyezi ki a dolgot. Én szeretném, ha nem foglalkoznának velem, a kialakult helyzettel ennyit. Eddig is tettem a dolgomat, Jelenával úgy vélem, nagyon jól megosztoztunk a terheken, nem volt ennyire feltűnő, hogy egy kapus védi végig szinte az egész meccset. Nem az dobott fel, hogy ennyit védhetek, ugyanakkor tény, most engem látnak a kapuban sokat. Jó formában érzem magam, nem a rendszeres játéklehetőség dobott fel, noha könnyebb, ha játékban van az ember" – reagált az elmúlt időszakra Herr Orsolya, aki örömmel várja kollégáját, Grimsbőt.

„Nyilván az az egészséges szituáció, ha két kapus áll rendelkezésre. Mindig mindenkivel jól kijöttem, egymást segítve lehet ugyanis csak előbbre jutni. Nem lesz ez más Karival sem, aki ha minden igaz, lassan már teljesen egészséges lesz, vagyis biztosan veszünk le terhet egymásról. Hosszú még a szezon, szükség lesz minden erőnkre, hogy elérjük a céljainkat" – folytatta a kapus, akinek a nyáron egyébként lejár a szerződése.

A hogyan továbbról még csak szűkszavúan nyilatkozott: „Vannak már beszélgetések a jövővel kapcsolatban, de konkrétumot nem tudok mondani. Sok mindent meg kell fontolni, de biztos vagyok benne, hogy olyan döntés születik majd, ami megfelelő lesz mindenki számára."

Herr a Larvik elleni találkozóról is beszél: „Nagyon vártam már, hogy folytatódjon a Bajnokok Ligája, ahol ráadásul a legnehezebb ellenféllel kezdünk a csoportban, de hiszek abban a munkában, amit elvégeztünk az elmúlt hetekben. A norvégok nagyon gyors kézilabdát játszanak, ha a lerohanásaikat meg tudjuk akadályozni, akkor mindenképpen van esélyünk a sikerre. Ilyen szempontból nagyon hasznos volt az FTC elleni rangadó, ott meg tudtuk fékezni a Fradit, bízom benne, a még gyorsabb Larvik megállítása sem okoz problémát." 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyirmót-nyolcas

Szerda este hazai környezetben játszott felkészülési mérkőzést az NB II-ben szereplő Gyirmót FC… Tovább olvasom