Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 7°C

Audi ETO: egy klasszisnál csak kettő jobb

Parádés teljesítményt nyújtott Larvikban Katrine Lunde Haraldsen, az Audi-ETO kapusa. Bakos István kapusedző szerint két ilyen hálóőrrel öröm a közös munka.
A hétvégi, Larvikban aratott 25–16-os győri diadal kapcsán mind a szakma, mind a szurkolók a kiváló győri védekezést és Katrine Lunde Haraldsen világklasszis teljesítményét emelik ki. Tény, a győriek láthatóan alaposan felkészültek a norvég együttes játékából, s a munkából kivette részét Bakos István, az Audi-ETO másodedzője, aki egyben a kapusedzői feladatokat is ellátja. Mint azt a szakember elmondta: ilyen kapusokkal öröm együtt dolgozni.

„Bár most tényleg minden Katrinéről szól, nem szabad elfelejteni, hogy eddig is volt, és most is van egy Pálinger Katink is, aki ugyan most bordasérülése miatt nem védett, de nemegyszer mutatta már meg ő is, mire képes. Gyakorlatilag egy klasszis helyett van kettő. Katit egyébként Larvikban beinjekciózta Balogh Péter orvos, hogy ha kell, be tudjon szállni, de szerencsére Lunde eksztázisban védett, s míg nekünk tartást és önbizalmat adott, addig a Larvik játékosait elbizonytalanította. A norvégok már azt sem nagyon merték elvállalni, amit máskor becsukott szemmel is belőnek" – mondta Bakos István, aki szerint egy edző életében ritkán adódik olyan lehetőség, hogy két ilyen képességű kapussal foglalkozhat.

Bakos István örül, hogy együtt dolgozhat Katrine Lunde Haraldsennel és Pálinger Katalinnal. Fotó: Varga Béla
Bakos István örül, hogy együtt dolgozhat Katrine Lunde Haraldsennel és Pálinger Katalinnal. Fotó: Varga Béla


„Nem véletlen, hogy még a keresztnevük is azonos. Szoktam mondani, hogy valahol a csillagokban van közös kapcsolódási pont bennük. Mindketten ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkeznek, szerényen, alázatosan állnak a munkához, s együtt dolgoznak a közös célokért. Ezenfelül győztes típusú emberek mindketten, s a jók között is a legjobbak szeretnének lenni. A gondolkodásuk is azonos, s olyan lelkierővel rendelkeznek, ami nagyon kevés játékosban van meg. Ha kapnak egy gólt, ami esetleg a potya kategóriába tartozik, nem emésztik magukat, nem törnek meg, hanem előretekintenek" – folytatta a szakember, aki szerint már a meccs előtti napokban érezni lehetett, hogy van esélyük a sikerre a Larvik otthonában is.

„Az egész heti munkát olyan koncentrációval végezték a lányok, s itt a mezőnyjátékosokra is gondolok, hogy öröm volt velük dolgozni. Szombat este láthatták azt, van értelme a munkának, s ez a hozzáállás kell hogy jellemezze a jövőben is a társaságot. Lehet azon gondolkodni, hogy a Larvik előtte huszonegy góllal elverte a Volgogradot, s talán elhitték, hogy ellenünk sem lesz gondjuk, de mi nem velük, hanem magunkkal foglalkoztunk. Konkoly Csaba vezetőedzővel azt mondtuk a lányoknak, lehet egy kicsit lebegni egy ilyen világraszóló eredmény és játék láttán, de azért mielőbb vissza kell a földre szállni, ha ezt kamatoztatni szeretnénk. Hiszem azt, hogy ez a csapat két ilyen világklasszissal a kapuban van olyan lélektani előnyben, hogy azt kihasználja a Bajnokok Ligája folytatásában" – vélekedett Bakos István.

Olvasóink írták

 • 5. ACSA 2011. február 23. 23:49
  „L8!!!
  Egyetértek!”
 • 4. lászló8 2011. február 23. 11:56
  „Az teljesen egyértelmű,még nekem laikusnak is,hogy Lunde Haraldsen külön kategória!!!”
 • 3. Gi 2011. február 23. 07:36
  „Hedon minkét kapusunk klasszis a maga módján!!! Szóval nem kéne ez a Lunde világklasszis Kati meg csak sima klasszis. Örülni kellene hogy van ilyen magyar kapus.

  Amúgy ha annyira okos vagy állj be játszani és mutasd meg hogy kell csinálni és utána jártasd a szádat. Mert kintről nagyon egyszerű megmondani hogy mit hogyan kell csinálni de a pályán minden gyorsabb és nincs időd gondolkodni.

  Hajrá lányok csak így tovább!!!”
 • 2. ACSA 2011. február 22. 17:45
  „Én azt becsülöm,hogy a magyar válogatott kapujában sosem BUKOTT meg!-Minden tiszteletem az övé és a MAGYARSÁGÁÉ!
  Nekem Lunde mindíg csak második lehet mögötte!”
 • 1. Hedon 2011. február 22. 14:54
  „Pálinger klasszis, míg Lunde Haraldsen világklasszis.
  Kár mellébeszélni. Pálinger megbukott Dániában aztán
  pedig Szlovéniában sem alkotott maradandót.
  Ezzel szemben Haraldsen a Viborgban is alapember
  volt és Győrben is az, csak itt az egyik félidőt át kell adni
  a szövetség kedvencének mert magyar.
  Érdekes módon Herr Orsinak akkor sem járt az egyik félidő
  vagy legalább 20 perc amikor a csapat 10 fölötti különbséggel
  vezetett. Beteges egyenlősdi van erőltetve miközben
  jókora különbség van Katrine Lunde Haraldsen javára.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SEAT Lami-Véd Győr: tanulnak a pofonból

A nagyarányú vereség ellenére nem esett kétségbe a SEAT Lami-Véd Győr szakmai stábja. Tapodi Péter… Tovább olvasom