Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Audi ETO: Böhn kinevezése ellen tiltakozik az FTC

Az FTC elnöksége közleményben tiltakozott az ellen, hogy Karl-Erik Böhn, a női válogatott szövetségi kapitánya legyen az Audi-ETO új vezetőedzője.
A vasárnap közzétett állásfoglalás kimondja: „Elfogadhatatlannak tartanánk, ha Böhn úr kapitányi munkája mellett egyúttal klubedzői feladatot is vállalna, vállalhatna, különösen, ha ez a válogatottba játékosokat adó klubok megkérdezése nélkül történne meg. Reméljük, minden érintett mérlegeli és elfogadja érveinket, és ebben az esetben nem kényszerülünk abba a roppant sajnálatos helyzetbe, hogy mérlegeljünk kelljen a ferencvárosi játékosok válogatottbeli szerepvállalásának lehetőségeit."

A fővárosi klub azt sem támogatja, hogy egy klub két csapatot is indíthasson a nemzeti bajnokság első osztályában.

„Amennyiben az előző két pontban megfogalmazott aggályaink ellenére megvalósulhatnak az Audi-ETO elképzelései, akkor a továbbiakban egy ilyen mértékű egyoldalú dominanciához nem tudunk díszletként szolgálni a nemzeti utánpótláscsapatok edzőit tekintve" – áll a közleményben.
A szövetség hamar reagált az FTC aggályaira. A közvéleményt most legjobban foglalkoztató győri edzőkérdésre ezt írta: „Az Audi-ETO vezetősége az utóbbi napokban megkereste az MKSZ-t egyeztetés céljából Karl-Erik Böhn szerződtetésével kapcsolatban. Ennek a megbeszélésnek kimeneteléről korai lenne beszélni, hiszen még maga az érintett sem tartózkodik idehaza, így szakmai egyeztetésre sem kerülhetett sor. A sportág számára a nemzeti válogatottak a legfontosabbak, így azok érdeke és szakmai előmenetele független az egyes klubok érdekeitől."

Olvasóink írták

 • 11. spokey 2011. november 22. 09:10
  „EGYÉBKÉNT A FRADI "IGAZI" KÉZILABDA SZURKOLÓI ELŐTT LE A KALAPPAL, SOHA NEM VOLT KÖZTÜNK KONFLIKTUS,
  MINDÍG JÓL SZÓRAKOZTUNK MECCSEK UTÁN, MÉG AKKOR IS AMIKOR SZOROS VOLT KÖZTÜNK A KÜLÖMBSÉG...”
 • 10. spokey 2011. november 22. 09:07
  „ÉN IS SZERETEM A FRADIT...LEVESBE”
 • 9. spokey 2011. november 22. 09:05
  „PÖRKÖLT, TE JÓL EMLÉKSZEL, ÖRÜLÖK AZ ÉSZREVÉTELEDNEK, A FRADI SZÉGYELJE MAGÁT, TANULNÁNAK MEG KÉZILABDÁZNI, NEM A LÓVÉT ELKÖLTENI. EGYÉBKÉNT 100%, HOGY BÖHM LESZ AZ EDZÖNK ÉS BL-t FOGUNK NYERNI.
  EGYÉBKÉNT AZ EGÉSZ ORSZÁG TELE VAN GYŐRI NEVELÉSŰ JÁTÉKOSOKKAL, CSAK ÉPPEN NEM AZOK NEVELTÉK AKIK MOST VERIK A NYÁLUKAT.....”
 • 8. Korrekt5 2011. november 21. 22:20
  „Gyerekek, külfödröl irok!

  Ez ami otthon folyik minden szinten, elképesztö.

  Mi köze Fradinak az egészhez?

  A nyugati kézilabdában egy tucat van legalább, melyeknek ugyan az edzö vezeti mindkettö csapatot. Ez elönyös föleg a válogatott szempontjábál, mert a gerincre és ugyan arra a taktikára épiti a csapatot.”
 • 7. Szinuhe1 2011. november 21. 22:13
  „Ideje lenne elfoganiuk az úgynevezett fővárosi kluboknak, hogy bizony a dominanciájuk leádozott, főleg a különféle labdasportokra értendő!!! Ezt nem bírják megemészteni élen a Fagyikával. Már rég egycsapaptos a magyar női kézilabdabajnokság. Az, hogy az ETO nem is tudom hány meccset nyert a hazai bajnokságban, illetve hány szezont zárt veretlenül nem is tudom, meg nem is számolom..... Ennyi erővel már a bajnokság nyitófordulóüjában odaadhatnák az ETO-nak a bajnoki címet, ehhez nem kell nagy jósnak lenni. Csak a különbség kérdéses.”
 • 6. Vincent_Hana 2011. november 21. 21:14
  „Ismételten felelevenítették bennünk az érzést hogy miért is utáljuk oly annyira a Fradit!
  gondolkodásból, sportdiplomáciából, emberségből, szakmaiságból - Fradi = egyes, leülhetnek!”
 • 5. kisokoska 2011. november 21. 21:00
  „A DVSC vezetősége azonnal egyetértett a közleménnyel még vasárnap. Biztos Ők is rendkivűli értekezletet tartottak, a Fradi után vasárnap. Remélem az ETO továbbra is 20 góllal veri mindkét együttest. " Az írás csak egy része a megjelent közleménynek. Felháborító!!!- mármint a közlemény”
 • 4. thermál 2011. november 21. 17:50
  „Azt nem értem, hogy kinek válaszolt a MKSZ ? Ha az ETO- nak akkor helyes a válasz, mivel a jövőt a többi csapat képviseli. Legyen jó klubcsapat Győrben, hiszen ott lakik a pénz, de a válogatott legyen semleges kézben, és szakmai irányításban, a teljes mezőnyt képviselje!”
 • 3. Batistuta 2011. november 21. 14:03
  „Igazából az a röhej, hogy míg a fél bajnokságban a Győr által kinevelt játékosok játszanak, a Fagyinak az a baja, hogy utánpótlás vonalon az ETO-s edzők kapnak szerepet a válogatottnál. H**lye nyilatkozatok helyett olyan produktumot kellene ´gyártani´, amiért kapkodnak a szponzorok, így lenne pénz az ETO-t megszorítani. Ebből a szempontból össze kellene kötni a Fradit a Lokival...”
 • 2. pörkölt 2011. november 21. 13:58
  „Remélem jók az emlékeim, valaki erősítsen meg, de mintha 2005-ben Németh András volt a fradi és a válogatott edzője...”
 • 1. Batistuta 2011. november 21. 13:49
  „Mindig szerettem a Fradit:-(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esernyővel dobták meg a partjelzőt - félbeszakadt a meccs

A bíró 2-1-es granadai vezetésnél fújta le a Granada-Real Mallorca focimeccset. A támadót a… Tovább olvasom