Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Audi ETO: a csapategység a siker kulcsa

Bognár-Bódi Bernadett egyáltalán nem érzi tehernek, hogy egy ilyen helyzetben tér vissza Győrbe.

Mint azt már hetekkel ezelőtt az Audi-ETO bejelentette: az Európa-bajnoki bronzérmes, olimpiai 4. helyezett jobbszélső, Bognár-Bódi Bernadett egyéves szerződést kötött a klubbal.

A Dunaújvárosból érkező válogatott korábban hat évig erősítette a zöld-fehéreket, most pedig izgalommal várja a Bajnokok Ligája-szereplést régi-új klubjával, mely mindhárom fronton címvédő.

„Egyáltalán nem érzem tehernek, hogy egy ilyen helyzetben térek vissza Győrbe, csak pozitív érzéseim vannak ezzel kapcsolatban – mondta a játékos a gyorietokc.hu oldalnak. – Biztos vagyok benne, hogy megállom majd a helyem és mindent meg is teszek ezért. Nagyon jó játékosok közé, jó közegbe kerülök, izgatottan várom a bemutatkozást."

Arra a felvetésre, hogy korábban játszott már Dániában, így ismeri az északi mentalitást, ami Győrben részben a két norvégnak, Lundénak és Lökének is köszönhetően a győri klubra is jellemző, így felelt: „Dániában testközelből tapasztaltam, mit is jelent a skandináv mentalitás. Mintha teljesen más világban lennének, de nem csupán kézilabdában, hanem az élet más területein is. Máshogy dolgozzák fel a sikereket és a kudarcokat is. Könnyebben tovább tudnak lépni, és mindig a pozitív dolgokat próbálják megragadni. Amikor kint játszottam, akkor a mérkőzések után az öltözőben azonnal megbeszéltük, mi volt rossz, mit kellett volna másképp csinálni, a következő edzésen pedig már a meccs után megbeszéltek szerint cselekedtünk. Magyarországon ezzel szemben azt tapasztaltam, hogy a vesztes mérkőzések utáni edzésen lehajtott fejjel, szomorúan dolgozik mindenki."

Bognár-Bódi Bernadett szerint a siker kulcsa – s ezt az előző év bizonyította Győrben – a csapategységben keresendő.

„Mindenki akarta a győzelmet és a sikert. Korábban megtapasztalták, milyen elbukni közvetlenül a cél előtt, tanultak a kudarcokból, és most annyira erősek lettek mentálisan, hogy sikerült a győzelem. Sugárzott belőlük az erő, ezt nem lehetett nem megcsinálni. A képességeik mindig is megvoltak ehhez, de most jött ki a csapategység ereje. Én is ebben hiszek, abban, hogy mindig segíteni kell egymást, és hogy a kudarcokból is tanulni, építkezni kell" – vélekedett a jobbszélső, aki összességében elégedett a Dunaújvárossal elért eredményével.

Bognár-Bódi Bernadett nagy izgalommal várja, hogy hat év után ismét Győrben kezdhesse a felkészülést.
Bognár-Bódi Bernadett nagy izgalommal várja, hogy hat év után ismét Győrben kezdhesse a felkészülést.


„Nem vagyok csalódott, de maximalistaként ha jobban belegondolok, akkor azt mondom, lehetett volna még egy hellyel jobb is. Azt, hogy a nyolcadik helyen végeztünk, sikernek ítélem meg, de ha a rájátszásban mentálisan erősebbek lettünk volna, megszerezhettük volna a hetedik helyet. Sikeres szezon volt, és ebből én is kivettem a részem, jól ment a játék, így a válogatottban is folyamatosan ott tudtam lenni. A válogatottnál is egyébként annak köszönhetjük a bravúrosnak nevezhető EB-bronzérmet, hogy igazi csapat voltunk. Együtt tettünk meg mindent, nem csak az egyének, nem néhány játékos játszotta végig az Európa-bajnokságot, így az sem érdekelt, hogy többnyire nem én voltam a kezdő szélső" – folytatta Bognár-Bódi, aki volt már Szegeden egy hetet a szüleinél, majd egy törökországi nyaralást követően egy héttel a felkészülés előtt költözik Győrbe.

„Azt szeretném, hogy mikor az edzések elkezdődnek, akkor már ne kelljen mással foglalkozni. Lesz ugyanis néhány elintéznivaló a költözés után, melyeket időben be akarok fejezni" – mondta végezetül a játékos, akit férje nem követ a városba, miután Kaposváron dolgozik, ezért kétlaki életet élnek majd, többnyire a férj jön Győrbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ETO-pályán fogadtak örök hűséget - videó

Koltai Tamás, a Győri ETO 12-szeres magyar válogatott labdarúgója szombaton megnősült. Nászútra csak… Tovább olvasom