Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Audi ETO - Linn Jörum Sulland is Győrben folytatja

A Győri Audi ETO Linn Jörum Sullanddal kötött szerződést a jobbátlövői posztra. Pigniczki Krisztina és Szepesi Ivett az utánpótlásnál folytatja.
Ezzel a csapat kerete véglegesnek tekinthető a következő szezonra. Emellett az utánpótlás edzői kört is bővít a klub, amelynek keretében Győrbe érkezik Franciaországból Pigniczki Krisztina, illetve ebben a szerepben folytatja a klubnál Szepesi Ivett is.

Újabb norvég erősítés érkezik az ETO-hoz szeptembertől a balkezes átlövő Linn Jörum Sulland személyében. Az olimpiai, világ- és Európa bajnok játékos egy évre írta alá szerződését a győri klubbal. „Nagyon izgatott vagyok a győri szezonom miatt, mert az ETO-t talán a világ legjobban szervezett kézilabdaklubjának tartom. Kiváló játékoskeretét látva a csapat abszolút esélyes jövőre a Bajnokok Ligája megnyerésére. Bízom benne, hogy ehhez én is hozzájárulhatok majd. Már nagyon várom a júliusi költözést, az első edzéseket és a találkozást régi barátaimmal" - mondta el Sulland.

Linn Jörum Sulland
Linn Jörum Sulland


Linn Jörum Sulland

nemzetiség: norvég
születési év: 1984
magasság: 178 cm
poszt: jobbátlövő
klub eredmények: BL-győztes (2011)
válogatott eredmények: - olimpiai bajnok (2012 London)
- világbajnok: (2011 Brazília)
- Európa bajnok: (2008 Macedónia, 2010 Dánia/Norvégia)
Pályafutása: - 2015: LarvikAz ETO nemcsak játékos poszton szerződtetett új tagot, hanem az utánpótlás edzői kört is bővíti.

Ennek keretében érkezik haza a francia Issy Les Moulineaux csapatból Pigniczki Krisztina, aki 2011 óta már az ottani utánpótlásban edzősködik. A kiváló korábbi irányító nyolc évig erősítette az ETO-t, így erős kötődése van a győri klubhoz. „Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy az ETO gondolt rám ebben a feladatkörben! Hatalmas lépés ez számomra, és egyben nagy kihívás is, hiszen újra a saját környezetemben bizonyíthatok. Örülök, hogy hazatérhetek, hiszen már foglalkoztatott a gondolat minket, és természetesen boldog vagyok, hogy ez a lehetőség megtalált, remélem, a kinti 7 év tapasztalatot kamatoztatni tudom és profitálhatunk belőle! – mondta el Pigniczki Krisztina.

Bár lejárt a szerződése az ETO-val Szepesi Ivettnek, de a játékos mégsem távozik a klubtól: egyrészt játékosként a továbbiakban is erősíti a Mosonmagyaróvár csapatát, továbbá csatlakozik az ETO utánpótlás edzői köréhez. Ivett az alsós gyerekekkel foglalkozik majd a következő szezontól. „Örülök, hogy kipróbálhatom magam ebben az új szerepkörben is, hiszen hosszabb távon semmiképp sem szeretnék elszakadni a kézilabdától, és ezért végeztem el az edzői tanfolyamot. Most a kicsikkel kezdem, még kezdőként, de biztos nagyon sok segítséget kapok majd az eddigi edzőimtől, és bízom benne, hogy hosszú távon megragadok ennél a szakmánál" – nyilatkozta Szepesi Ivett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férfi kézilabda NB I/B - Bennmaradt az ETO-SZESE

Kivívta a bennmaradást az ETO-SZESE. Tovább olvasom