Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Audi ETO - Jelena Grubisicnak még gondolkodni sem volt ideje

Jelena Grubisic nagyon meglepődött, amikor a kétszeres BL-győztes Audi-ETO megkereste. Nem volt sok ideje a töprengésre, két nap alatt kellett bepakolnia az „életét".
Derült égből villámcsapásként érte a győri klubvezetést, mikor Katrine Lunde bejelentette, anyai örömök elé néz, ezért ezt a szezont teljes egészében kihagyja. Gyorsan kellett megoldást találni a problémára, s Jelena Grubisic szerződtetésével ez sikerült is. A horvát hálóőrnek nem lesz könnyű helyettesítenie Lundét, de ígéri, elégedettek lesznek vele Győrben.

„Minden annyira gyorsan és váratlanul történt, még most sem nagyon tudom elhinni – kezdte a hazája válogatottjában is szereplő hálóőr. – Hétvégén megcsörrent a telefonom, csak annyira emlékszem, hogy Győr-
be kell mennem, és hogy Katrine terhes. Össze kellett szednem a gondolataimat, álomszerű volt az egész. Azt tudtam, amennyire váratlan ez a felkérés, annyira kihagyhatatlan és sorsszerű. De azzal is tisztában voltam, nagyon nagy kihívás. Egyrészt az járt a fejemben, a győri csapat már elkezdte a felkészülését több héttel azelőtt, mint előző klubom, a Krim. Nagy lesz a lemaradásom, és nem tudtam, hogyan leszek képes ezt bepótolni. Másrészt azon morfondíroztam, öt nagyon szép évet töltöttem el Ljubljanában, megszerettem a várost, a csapatot, közel álltunk egymáshoz, barátok voltunk. Azt is végig kellett gondolnom, hogy a komoly anyagi gondokkal küzdő klubomnál még nincs élő szerződésem, bizonytalan a jövőm. Természetesen kikértem a családom és hozzám közel álló néhány csapattársam véleményét is. Mindezek következtében döntöttem úgy, elfogadom az Audi-ETO ajánlatát. Összesen két napom volt arra, hogy becsomagoljam az egész addigi életem, és minden megváltozzon."

Grubisic egyetemi hallgató, de most ebbéli feladatait szünetelteti.
„Mesterképzésre járok, de halasztok egy évet. Nem tudnám a sok meccset, a vizsgákra való felkészülést összehangolni, ráadásul Győr messze van Zágrábtól, az egyetemtől. Ennek ellenére nagyon fontosnak tartom a tanulást, szeretném megszerezni a gazdaságtudományi diplomámat. A jövőmre is gondolnom kell, arra, hogy mi lesz a sportolói életszakaszom után.

A horvát kapus nem vándormadártípus, az Audi-ETO még csak a harmadik klubja. Arra, hogy mennyi ideig tervez Győrben, csak óvatosan válaszolt.

„Nehéz megjósolni, mit hoz a jövő. Az, hogy meddig maradhatok, nem csak tőlem függ. Én teszem a dolgomat, remélhetőleg mindenki megelégedettségére, aztán majd meglátjuk..." – mondta végezetül a klub honlapjának adott nyilatkozatában Jelena Grubisic.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úszás - Tanfolyamok Győrben

A Vidra-úszóiskola úszásoktatást, kondicionáló úszást, gyógyúszást, edzést tart óvodások. Tovább olvasom