Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Audi ETO - BL: hét közben a visszavágó?

Nem adja fel azt a jogát az Audi-ETO, hogy ő rendezhesse a Valcea elleni BL-elődöntő visszavágóját.
A helyszín Veszprém, az időpont azonban nem a hétvége lesz, mert akkor foglalt az aréna. A klub az EHF válaszára vár.

Hamar híre ment Győrben, hogy a Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágója idején a helyszínnek tervezett VeszprémAréna foglalt, ugyanis április 12. és 14. között ott rendezik a Veszprém Expót.

A lehetőségek között szerepelt az is, hogy esetleg felcseréli a pályaválasztói jogot a győri klub, s az első meccs lenne hazai pályán, míg a visszavágó idegenben. Ezt azonban kategorikusan elvetették a győriek
A másik lehetséges változat, hogy Veszprémben lesz a meccs, csak másik időpontban. Ehhez viszont az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) jóváhagyása kell. Információink szerint ez az elképzelés a testülettől sem áll távol, mert számukra is az lenne a legideálisabb, ha az 5000 néző befogadására képes veszprémi csarnok lenne a helyszín.

A kiírt időpontban a Magvassy-csarnok kicsi lenne, hiszen egy komplett szektort a felette lévő állórésszel oda kell adni a vendégszurkolóknak, 100 jegyet az EHF-nek kell fenntartani, így akkor gyakorlatilag a bérleteseken kívül nem nagyon tudna más jegyhez jutni. Az egyetemi csarnok jöhetne még szóba, de úgy tudjuk, az európai szövetség nem támogatja.
Hogyha ez a variáció jön létre, akkor pontosan mikor lenne a találkozó, azt még nem tudni, várhatóan előtte csütörtök vagy az azt követő hétfő jöhet számításba. Ez nagyban függ attól is, hogy mikor lesz a romániai találkozó. Érdekesség, hogy a Valcea hasonló cipőben jár, mint az ETO, ők sem megszokott csarnokukban játszanak majd. Annyi különbség azért van, hogy a románok még azt sem tudják pontosan, hova viszik az elődöntőt: szó van Bukarestről és Craiováról is.

A győri szurkolók körében egyébként napok óta téma, mikor s hol lesz a találkozó. Rengeteg telefont kapott szerkesztőségünk is, ahogyan Gellért Tamás, a Győri ETO Kézilabda Szurkolók Egyesületének elnökét is tucatnyian hívták, s egyöntetű volt a vélemény a drukkerek körében, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a pályán megszerzett előny – miszerint a visszavágót rendezné az ETO – megmaradjon. Jó hír számukra is, hogy ezt várhatóan sikerül elérni, igaz, a játéknap nem a megszokott hétvégi lesz.

„Ez mindenképpen örömteli – mondta Gellért Tamás. – Hozzáteszem, mi minden körülmények között bízunk a csapatban, s hiszünk abban, hogy az elvégzett munkának meglesz az eredménye. Nyilván nincs arra garancia, hogy bármilyen sorrendben is biztos lenne egy továbbjutás, ugyanakkor ezért a lehetőségért megdolgozott a csapat az elmúlt félévben. Örülünk, hogy ez az előnyünk nem veszett kárba. Annyit még hozzáteszek, a győri szurkolók ott lesznek a csapat mellett végig, bárhol és bármikor is játsszon" – fogalmazott Gellért Tamás.

Olvasóink írták

 • 2. zoltania2 2013. március 19. 14:57
  „Fontosabb az AUDI telek mutyi a győri honatyák egy részének.”
 • 1. T_McVay_01 2013. március 19. 10:50
  „2013 március 09-én tartott sajtótájékoztatót a Magyar Kézilabda Szövetség, ebből idéznék:

  "Kitért arra, hogy a győri csarnok építése hamarosan megkezdődhet, a kormány és a város mindent megtesz azért, hogy a beruházás időben befejeződjön.
  Ha az ütemterv szerint haladunk, akkor Győrben lesznek mérkőzések, ellenkező esetben a Veszprém Arénában - mondta Vetési Iván."
  Bővebben: http://www.kisalfold.hu/sport/noi_kezilabda_eb_2014_gyor_az_egyik_magyar_helyszin/2323571/

  Azóta eltelt másfél hét és még a helyszínt sem bírták bejelenteni, vagy ez még ütemterven belül van?
  Remélem egy nemzetközi szövetséget azért csak úgy, nem verünk át?

  Vajon a szerkesztőség is miért asszisztál ehhez a hallgatáshoz.
  A Dunakapu térről olvastam már vagy 30 cikket két év alatt erre miért nem lehet rákérdezni vagy éppen utána járni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Darts: újra bajnok a páratlan páros

Nagyszerűen szerepeltek a Győri DC dobói a hétvégi országos steelfordulóban. Tovább olvasom