Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Audi ETO-Böhn kontra Fradi: Mit akar az FTC?

A Ferencváros korábban tiltakozását bejelentő női kézilabda-szakosztálya pénteki elnökségi ülését követően nem foglalt állást a magyar válogatott szövetségi kapitányának, a norvég Karl Erik Böhnnek a győri csapat vezetőedzői székébe történt kinevezése ügyében.


A szakosztály kedden, sajtótájékoztatón számol be álláspontjáról.
   
Böhnt szerdán nevezték ki a Bajnokok Ligája középdöntőjébe jutott Győri Audi ETO KC trénerének a mostani szezon végéig, 2012. május 31-ig. A megállapodással a győriek teljesítették az MKSZ feltételét, mivel a szövetség korábban jelezte, csak akkor járul hozzá a megállapodáshoz, ha Böhn legfeljebb a 2011/2012-es bajnoki idény végéig ír alá az NB I-ben százszázalékos mutatóval listavezető, a Bajnokok Ligájában középdöntős együtteshez.
   
A sokszoros magyar bajnok Győr legnagyobb hazai riválisának számító FTC ugyanakkor már vasárnap, Böhn lehetséges kinevezésének hírére reagálva azt közölte: elfogadhatatlannak tartaná, ha a norvég szakember lenne az ETO vezetőedzője, egyúttal jelezte, ha ez mégis így alakulna, olyan helyzetbe kerülne, hogy mérlegelnie kellene a ferencvárosi játékosok válogatottbeli szerepvállalásának lehetőségeit.


Előzmények:

Az FTC pénteken foglal állást Böhn győri kinevezése ügyében.

A Ferencváros korábban tiltakozását bejelentő női kézilabda-szakosztálya pénteki elnökségi ülésén foglal majd állást a magyar válogatott szövetségi kapitányának, a norvég Karl Erik Böhnnek a győri csapat vezetőedzői székébe történt kinevezése ügyében. Kökény Bea, az FTC szakosztályának ügyvezetője az MTI-nek csütörtökön még azt is elmondta, hogy az elnökségi ülés után Jeney Zsolt Ákos, a szakosztály elnöke külön egyeztet majd a magyar szövetség elöljáróival a kérdésben. Böhnt szerdán nevezték ki a Bajnokok Ligája középdöntőjébe jutott Győri Audi ETO KC trénerének a mostani szezon végéig, 2012. május 31-ig.

A megállapodással a győriek teljesítették az MKSZ feltételét, mivel a szövetség korábban jelezte, csak akkor járul hozzá a megállapodáshoz, ha Böhn legfeljebb a 2011/2012-es bajnoki idény végéig ír alá az NB I-ben százszázalékos mutatóval listavezető, a Bajnokok Ligájában középdöntős együtteshez. A sokszoros magyar bajnok Győr legnagyobb hazai riválisának számító FTC ugyanakkor már vasárnap, Böhn lehetséges kinevezésének hírére reagálva azt közölte: elfogadhatatlannak tartaná, ha a norvég szakember lenne az ETO vezetőedzője, egyúttal jelezte, ha ez mégis így alakulna, olyan helyzetbe kerülne, hogy mérlegelnie kellene a ferencvárosi játékosok válogatottbeli szerepvállalásának lehetőségeit.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. nasi12 2011. november 28. 17:32
  „Én azt javaslom, hogy a januári Népligeti találkozónk alkalmával hendikep-es legyen az összecsapás.
  1.)tegyük lehetővé, hogy egy db. Ferencvárosi tréner (vagy a Kökény Bea) is leülhessen az ETO kispadjára,
  2.)megengedném, hogy az összeállítást is ők állítsák össze,
  3.)ötgólos Fradi előnnyel indulhasson a találkozó.
  4.)ha tíznél többel vezetünk, a játékvezetők indoklás nélkül is kiállíthatnak 10 percenként valakit tőlünk.
  5.) . . . . . . . .
  .
  Szerintem így is győznénk 10 fával, ám a Fradi szurkolókat legalább kiengesztelhetnénk ezzel a gesztussal azért, hogy nem ők dönthették el, ki legyen a vezetőedző Győrben.
  :D.
  Kár, hogy a Népligetben elfelejtették, hogy a ffi szövetségi kapitány, Mocsai jelenleg is a Veszprén trénere.
  Mátéfit, Kiss Szilárdot, Németh Andrást, Laurensz Laci bácsit,már meg sem említem.”
 • 28. targis 2011. november 27. 07:16
  „arról sem hallottam, bár ez lehet az én hibám is, hogy a Fradi tiltakozott volna, mikor a Mátéfi volt a B.csaba, és a válogatott élén is. amúgy a válogatottak helyzetét nem érinti az ügy, mert a Zácsik, Tomori, Szucsánszky, Kovcsicz, Pastrovics "keretnek" nincs győri alternatívája. esetleg a Zizinek lehetne, de szerintem nem kérdés, hogy ott a helye. az, hogy ellentét van, (szítanak) a válogatotton belül, az meg bizonyos személyek hülyesége!”
 • 27. Hedon 2011. november 26. 09:41
  „Szucsánszki brazil nevelés!”
 • 26. Lestate 2011. november 25. 19:44
  „IV. Béla,

  Szucsánszki Spartacus nevelés.”
 • 25. 1120 2011. november 25. 15:05
  „Ennyi értetlen embert egy rakáson ritkán látni... Nos, mivel a párbeszédhez két ember kell(ene), ezért én elköszöntem. Sok sikert az ETO-nak!”
 • 24. Raabimi 2011. november 25. 08:57
  „Mekkora gagyi ez a fagyi... Én csak azon gondolkoztam el, hogy miért csak a fagyit bántja ez a dolog? A bajnokságban rajtuk kívül van még pár csapat, aki nem lázong. Szánalmasnak tartom azt a felvetést, hogy "mérlegelnie kellene a ferencvárosi játékosok válogatottbeli szerepvállalásának lehetőségeit". Ne vicceljünk már. Az ilyen pitiáner dolgokért vagyunk évek óta gödörben a EB-n, VB-n, olimpián...
  SZÁNALMAS...”
 • 23. IV.Béla 2011. november 25. 08:53
  „15. Capr!

  Ezt a rohadt kettős mércét, öcsém, ehhez már arc kell. Hogy kicsit visszavegyél belőle, beszállok a játékba! Itt vannak azok a városok, ahol az általad felsorolt játékosok születtek (sajnos az utolsó négy lányról nem találtam semmi infót):
  Alena Abramovics - Minszk
  Pastrovics Melinda - Kiskunhalas
  Szarka Adrienn - Kiskunhalas
  Such Nelli - Békéscsaba
  Szádvári Krisztina - Kerepestarcsa
  Zácsik Szandra - Komárom
  Szucsánszki Zita - BUDAPEST
  Dajka Bettina - Miskolc
  Cifra Anita - Békés
  Jelena Zsivkovics - Nagybecskerek (Zrenjamin)
  Budai Nikolett -
  Kovács Gréta -
  Lukács Viktória -
  Szabó Anikó -

  Hoppá, mi, zseniális analógiádat követve van összesen egy (1, azaz EGY) Fradi-nevelésetek.
  Persze, amit írtam, ugyanakkora baromság, mint az, amit Te.

  Fradisták!

  Most hagyjuk azt, hogy az MKSZ azt akarta, hogy főállású legyen a kapitány. Igen, legyen az, valóban segget csináltak a szájukból! Viszont ők is belátták, hogy a két, lényegében tétnélküli meccs mellett KEB-bel akár még BL-t is nyerhet az ETO. Ha a vezetőitek gondolkodtak volna, ne adj´ Isten még beszéltek volna az MKSZ-szel a közlemény megszületése előtt, akkor most nem ugrott volna egymásnak Magyarország kézilabdás társadalma. Nektek meg eszetekbe sem jutott volna reklamálni, mert ti is tisztában vagytok Németh András korábbi helyzetével, meg hogy évtizedeken keresztül pesti csapatok kezében volt a kézilabda.

  Valahogy mindig az kiabál, akinek ég a háza.”
 • 22. pedi 2011. november 25. 01:39
  „irigykedünk,irigykedünk? Kedves fradisták,ha most a fradival történne ugyan ez a szitu,kíváncsi lennék milyen okosakat tudnátok írni.Magyar mentalitás,ha úgy nézzük,Hungaricum az irgység.Nem az a baj,hogy a szomszédnak nagy háza van-e,az a baj hogy az enyém miért nem nagyobb.Már már szakmai hozzáértőnek képzeli magát sok komentelő annyira irigyek,a masik véglet számomra azok a komentelők, akik bármilyen témához ,a menyasszonyi ruha kölcsönzéstől az atomfizikáig, hozzá tudnak szólni,"szakmailag".Na Ők nem irigyek hanem Macgyverek !
  Hajrá ETO”
 • 21. asvel 2011. november 25. 01:24
  „20. 1120 2011.11.25. 00:02

  Egy normális ember általában olyan dolog ellen tiltakozik ilyen hevesen, ami negatívan érinti valamilyen formában!
  Had kérdezzelek már meg, hogy ez a döntés a Fradit mint klubbot, vezetőit vagy játékosait milyen formában érintik?? Mert szerintem semmiben!!!”
 • 20. 1120 2011. november 25. 00:02
  „19.! Ez itt NEM az ETO szurkolói oldala, hanem a Kisalföld sportrovata, szóval hadd írjak már ide, ha megengeded... Más. Nem érdekel, hogy mi volt a helyzet Németh Andrással, mert ez a cikk nem erről szól. Az is összeférhetetlen helyzet volt, de ez is az... (Sport)etikailag legalábbis mindenképpen! Aki ezt nem képes felfogni, azzal úgysincs miről beszélni...”
 • 19. nakiazsivány 2011. november 24. 23:31
  „Capr! nagyon sok mindenben tévedsz!
  Orbán miért lehetne Vác?? Nem bírod az ETO-t? Ne írj ide, ne nézz ETO meccset! Ha a válogatottban győri dob gólt, ne örülj!
  Te vedd le a szemüveget, mert az utálattól Te nem látsz”
 • 18. pokop 2011. november 24. 20:25
  „6. 15. 16. Lehet, hogy nem tetszene, de nem hisztiznénk ennyit. Én nem tartom túl szerencsés estnek ezt a helyzetet, de elfogadom ha az érintetteket nem zavarja. Az eredmények majd igazolják, hogy jó döntés volt-e. A fradi nem különösebben érintett az ügyben és fáj nekik hogy, nincs különösebb beleszólása.”
 • 17. Lestate 2011. november 24. 20:18
  „Capr,

  Bújj vissza a statisztikáidba, mert mondjuk Pálinger 22 évesen ment el Győrből, és van arcod azt mondani, hogy lehetne Dunaferr.
  Amúgy meg lehet magyarázni, csak hát emlékezzünk egy kicsit . NA-t felkérik, azt mondja, hogy vállalja, úgy, hogy a bajnokságot még befejezheti az FTC élén. Mi lett a vége? Segítek, ma jó napom van, maradt a klubcsapatnál is. Jé tényleg. Amúgy meg a közleményben több hazugság van. Szóval lehet elkezdeni söprögetni. Amúgy, nincs ellenemre a bojkott, majd jövőre feljutok az első osztályba.”
 • 16. hidas 2011. november 24. 19:51
  „6. és 15.
  Én is egyetértek, nem tudom fordított helyzetben vajon mit szólnának a tisztelt eto szurkolók?! Az, hogy mi volt régen az nem hiszem, hogy lényeges, hiszen mások voltak a körülmények és a megállapodások. Ugyanis amikor Böhm elvállalta a válogatottat megegyeztek, hogy nem vállal klubcsapatot és csak a válogatottal foglalkozik! Akkor most csak annyi változott, hogy szegény Konkoly Csabát lapátra tették!”
 • 15. Capr 2011. november 24. 17:52
  „1120: Kösz, ugyanez a véleményem.
  Spokey, meg Skip kis gondolatébresztő, hogy legközelebb ne írjatok hülyeségeket:
  Az FTC 18-as keretéből sohasem játszott az ETO-ban: Alena Abramovich (kapus), Pastrovics Melinda (kapus), Szarka Adrienn (balszélső), Such Nelli (jobbszélső), Szádvári Krisztina (balszélső), Zácsik Szandra (átlövő), Szucsánszki Zita (irányító), Dajka Bettina (irányító, jobbátlövő), Cifra Anita (beálló), Jelena Zsivkovics (átlövő), Budai Nikolett (irányító, átlövő), Kovács Gréta (irányító, átlövő), Lukács Viktória (jobbszélső), Szabó Anikó (átlövő). (tehát 14 játékosnak semmi köze az ETO-hoz)
  A többiek:
  Kovacsicz Mónika (jobbszélső) - 2003 és 2007 között játszott az ETO-ban. Nevelőklubja nem az ETO, első profi klubja (2000-től) sem (Békéscsaba) veletek soha nem nyert BL-t, ellenetek igen (Viborg)
  Deáki Dóra (átlövő) - Ő győri nevelés, 2010-től játszik az FTC-ben
  Tomori Zsuzsanna (átlövő) - Erős túlzás, hogy ETO nevelésű játékos, mert az a Dunaferr-t illeti meg. Utána 2 évig Vasas, 3 évig ETO, 2010-től FTC. Fogadjuk el, hogy az istenkirály ETO-ban érett be, de szerintem ezen kijelentés ellen a Vasas tiltakozik, mert onnan válogatták be a nemzeti csapatba.
  Szamoránsky Piroska (beálló) - Ő győri nevelés, de 2005-től nem nálatok játszik. Veletek semmit nem nyert, az FTC-vel KEK-et, a Podgoricával szintén KEK-et

  A 18-as ETO keretből
  Idegenlégiós: Katrine Lunde Haraldsen, Ana Gros, Andrea Lekic, Jovanka Radicevic, Heidi Löke, Eduarda Amorim
  Nem ETO nevelés: Szemerey Zsófi (Cornexi), Schatzl Nadine (Mohács), Palkó Fruzsina (Szombathely), Hornyák Ágnes (Kisvárda, Dunaferr, Vác)
  ETO nevelés: Pálinger Katalin (megjegyzem lehetne akár Dunaferr is), Vérten Orsolya (alapvetően Vasas, de jóindulattal fogadjuk el), Orbán Adrienn (bár lehetne Vác is), Tóth Eszter, Planéta Szimonetta, Kurucz Ivett (bár inkább Nagyatád), Görbicz Anita, Kovacsics Anikó (inkább Nagyatád, jóindulattal legyen ETO)

  Tehát az ETO 1/3-a idegenlégiós, más szemszögből a játékosállomány fele nem ETO nevelés, ám ha szigorú vagyok, akkor csak 1/3-a kötődik az ETO-hoz.
  Vegyétek le a zöld győri műanyag szemüveget és a lényeget lássátok meg az FTC álláspontjában...”
 • 14. Tibi1 2011. november 24. 17:41
  „"Győr legnagyobb hazai riválisának számító FTC"
  Mert miért is? :-)”
 • 13. Vérforraló 2011. november 24. 17:30
  „Tudni lehetett, mikor a párja ide igazolt, már ezt ígérték neki, különben egyik sem jött volna Magyarországra "dolgozni"”
 • 12. atomqkac 2011. november 24. 17:09
  „#6 Ez volt a véleményed akkor is, mikor NA volt a fradi és egyben a válogatott trénere is? Kiegészítve azzal, hogy ígérete szerint fél éven belül lemondott volna a fradi edzőségről... Ja, hogy egyenlők között is vannak egyenlőbbek...”
 • 11. hard 2011. november 24. 16:49
  „Nyilván azt fogják mondani a Fradinál, hogy akkor Böhn távozzon a válogatott padjáról. Jogosan, mivel amikor kinevezték alapfeltétel volt, hogy főállású edzője legyen a válogatottnak. Ez most már nem igaz, akkor viszlát.”
 • 10. Balcsatár05 2011. november 24. 16:27
  „Németh András mikor irányitotta válogatottat és a fradit akkor ???”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranycsapat-mozdony indul - fotók

Különleges ajándékkal tiszteleg a legendás Aranycsapat előtt a nemzeti vasúttársaság: a londoni 6-3-as siker 58. évfordulójának alkalmából lematricázta egyik Taurusát. Tovább olvasom