Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Audi-ETO: új szelek fújnak

Teljes az Audi-ETO játékoskerete. Megújult a szakmai stáb, kialakult a nyári felkészülési program, s új alapokra helyezte az utánpótlásképzést a klub.

Tizennyolcas kerettel dolgozik jövőre a bajnoki cím visszaszerzésére készülő Audi-ETO női csapata. A tavalyihoz képest annyi változás, hogy a válogatott csereembereket tehetséges fiatalokra cserélte le a klub.

A keret fele saját nevelésű

A nyári program

Július 4.: az első edzés

Július 29., Kunszentmárton: Audi-ETO–FTC.

Július 30–augusztus 4.: erdélyi edzőtábor.

Közben július 31-én 19 órakor Székelyudvarhelyen a Rulmnetul Brasov, augusztus 3-án 18 órakor Csíkszeredán a Sepsiszentgyörgy gárdájával mérkőznek a győriek.

Augusztus 10–11.: négyes torna az osztrák Hypo, a horvát Koprivnica, az FTC és az Audi-ETO részvételével.

A program, augusztus 10., 17 óra: FTC–Koprivnica, 19 óra: ETO–Hypo.

Augusztus 11., 9.30 óra: FTC–Hypo, 11.30 óra: ETO–Koprivnica, 17 óra: Hypo–Koprivnica, 19 óra: ETO–FTC.

Augusztus 24–25., Dunaújváros: Kulcsár Anita-emléktorna. A részt vevő csapatok, A csoport: FTC, Podgorcia (montenegrói), Dunaferr. B csoport: Audi-ETO, Lada Togliatti (orosz), Cornexi-Alcoa. A győriek 24-én 15 órakor a Cornexivel, 18.30-tól a Ladával játszanak. Másnap 15.30, 17.15 és 19 órától a helyosztókat rendezik
„Mindez persze nem azt jelenti, hogy meggyengültünk volna, sokkal inkább az volt a cél, hogy egy kissé megújuljon a keret. A tavalyi szezonban sajnos nem jött be az, hogy szinte minden posztra két azonos képességű játékos állt rendelkezésre. Részben ezért, meg persze anyagi megfontolásból is döntöttünk úgy, hogy változtatunk a stratégián. Hozzáteszem, amit már korábban is elmondtam, az előző szezonban játszó és a nyáron távozó játékosok nagy részéről pár éve ugyanúgy nem tudta senki, kicsodák, mint a most felkerültekről. Az az itt folyó munka minősíti, hogy az úgynevezett második számú emberek is beverekedték magukat a válogatottba. Ami a mostani tizennyolc játékost illeti, közülük hatan még serdülő vagy ifikorúak, s a csapat fele saját nevelésű, azaz legalább tizennégy éves kora óta Győrött játszik" – mondta Vanyus Attila, az Audi-ETO elnöke, aki három kapust és 15 mezőnyjátékost sorolt fel a jövő évi keret kapcsán.

A szeptember 1-jén induló bajnokságban Pálinger Katalin, Herr Orsolya és Oguntoye Viktória lesz a három hálóőr. A mezőnyben Katarina Mraviková, Szegedi Orsolya, Karnik Szabina, Aurelia Bradeanu, Hornyák Ágnes, Görbicz Anita, Temes Bernadett, Ana Djokic, Simona Spiridon, Simona Gogirla, Drávai Gyöngyi, Vérten Orsolya, Szöllősi Patrícia, Tomori Zsuzsanna és Deáki Dóra kaphat lehetőséget.

Utóbbi két játékos közül Tomori átigazolására remélhetőleg még a héten pont kerül, míg Deákival hamarosan egy hosszabb távú szerződést köt a klub.

A kölcsönadott játékosok közül Herr Anita Kiskunhalas után újabb egy évre Békéscsabára kerül, míg Mayer Szabina Hódmezővásárhelyről a Cornexi csapatához. Petróczi Viktória és Oross Nilla kölcsönadása is folyamatban van.

Bővült a szakmai stáb

Nemcsak a keretben történtek jelentős változások, a szakmai stáb összetétele is megváltozott. Az már korábban eldőlt, hogy Róth Kálmán újabb három évig marad a csapat vezetőedzője.

Eddigi segítője, Bordásné Horváth Marianna ugyanúgy marad a csapatnál, de ezzel párhuzamosan az NB I/B-ben szereplő felnőtt- és ificsapatot is irányítja. A bajnoki mérkőzéseken Róth Kálmán mellett Konkoly Csaba, az ificsapat trénere ül majd a padon, míg a kapusedző Bakos István lesz. Utóbbi szakember az elmúlt években Dunaújvárosban, a Dunaferr női együttesénél tevékenykedett.

Változik a gyúró személye is, mint arról korábban beszámoltunk a nyugdíjba vonult Ney Ferenc helyett Cseh Zsolt látja el a masszőri feladatokat.

A serdülők mellett marad az eddig szakvezető, az idei korosztállyal bajnokságot nyert Hornyák Lajos.

Utánpótlásképzés új alapokon

A győri klub új alapokra kívánja helyezni az utánpótlásképzést is. Ezzel kapcsolatban Róth Kálmán a következőket mondta: „Az elmúlt években jelentősen csökkent az a létszám, melyből meríteni lehet a tehetségeket. Hogy ez megváltozzon, ezért egy széles alapokon nyugvó utánpótlásbázist szeretnénk létrehozni, különösen az általános iskola alsó évfolyamaiban. Örömmel mondhatom, hogy nyolc iskolát már sikerült bevonnunk a rendszerbe, de szerencsére további jelentkezők is vannak. Nyitni szeretnénk Csallóköz felé, ahonnan már korábban is sikerült több játékost idecsábítani. A terv az, hogy minimum tizenhat csoportot létrehozzunk, melyek mindegyikének a felnőttcsapat egy-egy játékosa lenne a mentora. Ez is közelebb hozná a gyerekeket a sportághoz, s a női csapathoz. Mindezzel párhuzamosan Bakos István vezetésével és Hoffmann Bea közreműködésével elindítanánk a Pálinger-kapusiskolát, ahol a válogatott hálóőr személye jelentené a vonzerőt. Természetesen Kati maga is részt venne a foglalkozásokon Herr Orsival egyetemben, amennyiben elfoglaltságuk ezt lehetővé teszi. Véleményünk szerint ez az útja annak, hogy a magyar kézilabda, ezen belül a győri csapat a világ élvonalában maradhasson."

Győrben készül a válogatott
Augusztus 13-tól Győrött edzőtáborozik a magyar női válogatott, sőt, 16. és 18. között a Pannon-kupán vesz részt az orosz, a lengyel és egy később megnevezett válogatott ellen. A negyedik csapat Ausztria lett volna, ám ők lemondták a részvételt. Az első napon egyébként várhatóan Pápán játszik a magyar csapat a még ismeretlen nemzet legjobbjai ellen, a lengyelek és az oroszok elleni meccs helyszíne a győri Magvassy-csarnok lesz. Az is valószínű, hogy az orosz válogatott 17-én az ikrényi sportcsarnokban lép pályára a „beugró" csapat ellen.

Szabó Gábor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra az ország elitjében a Győri Dózsa

Hajdanán az ország legjobbjai között tartották számon a Győri Dózsa szakosztályát. Elsősorban az… Tovább olvasom