Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Audi-ETO: sztárok pótolhatják a távozókat

Nyolcból hat (vagy inkább öt és fél) – így összegezhető az Audi-ETO vezetőségének eredményessége a lejáró szerződésű játékosokkal folytatott tárgyalássorozat végén.

Mint ismeretes, továbbra is zöld-fehérben játszik Katrine Lunde Haraldsen, Heidi Löke, Eduarda Amorim, Orbán Adrienn, Kovacsics Anikó. Ha nem hagyja abba a játékot, akkor Raphaëlle Tervel is marad Győrben. A két biztos távozó a szerb Andrea Lekic és a montenegróiak friss Európa-bajnoka, egyben olimpiai ezüstérmese, Jovanka Radicevic.

„A döntéseknél, ahol a klub csapatépítési és sportszakmai szempontjai találkoztak a játékosok saját pályafutásával kapcsolatos terveivel, ott minden esetben meg tudtunk állapodni. Nagyon örülünk a maradóknak, és fáj a szívünk a távozókért, de tiszteletben tartjuk, hogy saját érdekeiket képviselték" – mondta Kelecsényi Ernő, a zöld-fehér klub elnöke, aki azt is hozzátette: nyilván azokat, akik távoznak, pótolni kell.
Hogy kikkel, az egyrészt könnyű, másrészt nehéz kérdés. Könnyű, mert túl sok olyan játékos, aki megüti a győri csapat szintjét, nincs, ahogyan a tehetős klubok száma sem nagy. Nehéz ugyanakkor, mert éppen a kicsi piac miatt az igazán jók túlzott anyagi igényekkel állhatnak elő, s a potenciális egyesületek versengése is felverheti a játékosok „árát".

Triscsuk Krisztina (pirosban) számára komoly előrelépés lenne egy győri szerződés.
Triscsuk Krisztina (pirosban) számára komoly előrelépés lenne egy győri szerződés.

Különösen igaz ez az olyan posztra, mint a balkezeseké. Radicevic helyén itt szerepel a magyar válogatott Orbán Adrienn, akivel most is megfelelően egészíti ki egymást a két játékos. A magyar lány most első számú játékossá válhat, mögötte azonban utánpótlásszinten egyelőre nem látni a „jövőt". A veszprémi Kokas Viktória és Hosszu Boglárka egyelőre biztosan nem jelent még megoldást.

Jöhetne ugyanakkor a tavalyi év legjobb női játékosának megválasztott – vagy inkább „megszavazott" – brazil Alexandra do Nascimento, akinek honfitársa, Eduarda Amorim biztosan csupa jót mesél a zöld-fehér klubról. Ambros Martín vezetőedző még az estellai időkből ismeri a jelenleg a szlovén Krimet erősítő Carmen Martin Berenguert, aki várhatóan marad Ljubljanában, ahol a hírek szerint Lekic is a csapattársa lehet, mert a szerb játékos akár korábbi csapatához is visszatérhet.

Az átlövőposzton keletkezett űrt egyrészt Hornyák Ágnessel töltheti be a klub. A májusban anyai örömök elé néző játékos ugyanis a tervek szerint nyáron együtt kezdené az alapozást a csapattal.

Köztudomású, hogy a győri klub rövid és középtávú koncepciójában is a magyarosítás szerepel, s ennek a kritériumnak már megfelel a közelmúltban honosított, a decemberi EB-n a bronzérmes magyar csapatban is szerepelt Triscsuk Krisztina is, akit a szurkolók már évek óta szívesen látnának a székesfehérvárinál komolyabb célokért küzdő csapatban.

Nagy kérdés az is, hogy a veszprémi csapatból kikre tarthat igényt a klub, ez – mint azt korábban Kelecsényi Ernő és Róth Kálmán utánpótlás szakmai igazgató, egyben a Veszprém edzője is elmondta – függ attól, hogy kijut-e a nemzetközi porondra a fiatal társaság, s tudják-e pótolni a győri utánpótlásból mondjuk Planéta Szimonettát vagy Tóth Esztert.

Ha nem magyar játékosban gondolkodnak Győrben, akkor a legnagyobb fogás a montenegrói Katarina Bulatovic lehet, aki jelenleg a román Valcea játékosa, de a klub évek óta időzített bomba, tavaly szeptemberben is a megszűnéséről szóltak a hírek. Esélyes lehet egy győri szerződésre a német Nadja Nadgornaja is, aki a Thüringer HC-tól távozik, s külföldön folytatná pályafutását.

Olvasóink írták

 • 2. aquasky 2013. február 01. 09:13
  „to zoltania2.
  ott a pont,jogos.
  érdemes volt elolvasni Szabella Sanyi nyilatkozatát a Szabella kupa kapcsán.
  a kellő meccsrutin hiányzik pár felsorolt játékosból. a magyar női bajnokság nem veheti fel a versenyt sem az Etoval, sem a Fradival. a jó!!! játékosokat elengedjük, lásd Joka.
  de mindegy...Kelecsényi a főparancsnok, ő tudja, mit-miért. mi, szurkolók csak "bábok" vagyunk.”
 • 1. zoltania2 2013. január 30. 09:52
  „Elnök Úr! Az Ön által felsorolt magyar játékosok tudás szintje egy sem üti meg a BL . szintet /kivéve Triscsuk/ úgy hogy magyarosíthat ahogy akar de akkor nézzen szembe azzal a ténnyel hogy az ETO lassan kiszáll Európa elitjéből.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétéves eltiltás a kínai világbajnok úszónak

A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) két évre eltiltotta Li Csö-szét, a kínaiak korábbi… Tovább olvasom