Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Audi-ETO: Ambros Martin lehet az új vezetőedző

Továbbra sem tudni, ki lesz nyártól az Audi-ETO vezetőedzője. A legesélyesebb a posztra a spanyol Itxako trénere, Ambros Martin.

Bár a hírek szerint már megvan, ki veszi át május végén Karl-Erik Böhn vezetőedzőtől az Audi-ETO női csapatának szakmai irányítását, a klub egyelőre nem jelenti be az utódot.

Kelecsényi Ernő, a klub elnöke korábban elmondta: szavát adta a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnökének, Vetési Ivánnak, hogy a norvég szakember május végétől kizárólag a magyar női válogatott szövetségi kapitányaként dolgozik tovább. Az MKSZ tavaly novemberben azzal a feltétellel járult hozzá Böhn győri edzősködéséhez, hogy a klubbal csak 2012. május 31-ig szóló szerződést köt. Kelecsényi jelezte: nincs esély arra, hogy Böhn ezt követően is maradjon, ezért tárgyalnak más jelöltekkel.

Információink szerint a megállapodás már megszületett, de hivatalossá tenni nem lehet. Talán éppen azért nem, mert a legesélyesebb a posztra a spanyol Itxako trénere, Ambros Martin, akivel egy csoportban szerepel a győri gárda a BL középdöntőjében. A spanyol szakember már be is jelentette jelenlegi kenyéradójánál, hogy a 2013 nyaráig szóló szerződését nem tölti ki. A Diario de Navarra című spanyol lap szintén arról írt, hogy az Audi-ETO lehet Martin új munkáltatója. A spanyol bajnok nem tétlenkedett, szóban már meg is egyezett az utóddal, az Elda Prestigio szakvezetőjével, José Ignacio Prades Ponsszal.

Ennek ellentmond ugyanakkor, hogy az MTV-ben Miguel Bujanda elnök úgy nyilatkozott: minden évben megjelennek olyan hírek, hogy a hét éve náluk edzősködő Martin elhagyja a klubot, de a szakembernek szerződése van. A klub jelen pillanatban a BL-sorozatra koncentrál, s ha eljön az ideje, tájékoztatják a közvéleményt.

„Jó kapcsolatban vagyunk a győriekkel, de Martinról nem tárgyaltunk. Most azt mondom, száz százalék, hogy ő marad nálunk az edző, de ha júniusban kérdeznek, nem tudom, mi lesz a válasz" – mondta az Itxako első embere, aki hozzátette: nem zárja ki annak lehetőségét, ha Ambros Martin mégis Győrbe szerződne, cserébe játékosok érkeznének az ETO-ból.

A győrieknél a játékoskeretben is lesznek változások, de eddig csak annyi biztos, hogy Görbicz Anita újabb öt évre aláírt, míg Pálinger Katalin abbahagyja a játékot.

A jelenlegi állományból lejár a szerződése Hornyák Ágnesnek, Vérten Orsolyának és Ana Grosnak. Előbbi játékossal – mint azt az átlövő korábban már lapunknak elmondta – tárgyal a klub, utóbbi kettő sorsa pedig a következő hetekben dőlhet el. Vérten a hétvégén teljesítményével közelebb került a hosszabbításhoz, ellenben a szlovének balkezesére nem igazán számít a BL-ben Karl-Erik Böhn.

Ami az érkezőket illeti, a zuhanyhíradóban a ferencvárosi Tomori Zsuzsanna, a veszprémi Hornyák Dóra és a siófoki Szepesi Ivett igazolásáról hallani. A korábban fegyelmi okokból elküldött átlövőről ugyanakkor információnk szerint már lemondtak Győrött, utóbbi két játékos megszerzésére azonban nagy esély van.

Olvasóink írták

 • 12. mikipapa 2012. február 24. 18:24
  „Budai Kr Tudod mi bajod van Görbicz Anitával , vagy csak vitatkozol ???”
 • 11. Alexander 2012. február 23. 20:45
  „Jajjjjjjjjjjjjjjj NEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 10. siva 2012. február 22. 21:51
  „BudaiKr !
  Egy kezemen nem tudtam megszámolni, hogy a félsoros beírásodban mennyi hiba volt.
  Ha Görbicz állította volna néha össze a csapatot, akkor már rég BL-győztesek lettünk volna!”
 • 9. BudaiKr 2012. február 22. 20:30
  „7. siva 2012.02.22. 18:19
  Fáj a igasság mi? :D:D a tényekkel nem tudsz vitatkozni!!!”
 • 8. kisokoska 2012. február 22. 19:06
  „Milyen nagy érdemei vannak a spanyol edzőnek. Konkoly sokkal eredményesebb volt nála. A ETO 6-szor volt a legjobb négy között, a spanyol csapat eddig hol volt? Mert tavaly döntőt játszott? Akkor mi van. Az idén nem fog bekerülni a legjobb négybe. Úgy látom az ETO ,a BL győzelemmel ( remélem-itt az első helyre gondolok ) megindul a többi BL győztes útján, és hanyatlani kezd Kelecsényi úr elnöksége alatt. Bár ne így legyen.”
 • 7. siva 2012. február 22. 18:19
  „BudaiKr!
  Légy szíves használj egy helyesírási szótárt is, ha már ide tudsz böfögni!”
 • 6. D69 2012. február 22. 17:08
  „Pedig ö fogja össze állítani, meg ö fogja azt is meg mondani, hogy ki legyen az új edző. Konkolyra mondták hogy idegbeteg,még ne hogy visszasírják. A spanyolnak meg jobb lesz ha ZRINYI KÓRHÁZBAN fentartanak egy szobát.”
 • 5. BudaiKr 2012. február 22. 16:47
  „Mindeggy ki lessz csak már ne a görbic álitsa össze a csapatot!”
 • 4. Alexander48 2012. február 22. 15:31
  „A KEB utódjára vonatkozó titoktartás érthető. Ha ez az idegbeteg spanyol lesz az utód, akkor nem irigylem a hölgyeket, bár védekezni meg tudja tanítani őket. Vérten távozása esetén célszerű lenne egy klasszis szélsőt külhonból hozni. Remélem idén végre összejön a BL győzelem, de vajon mi lesz a magyar játékosokkal? Lassan odajutunk, hogy a szurkolóknak is meg kell tanulnia angolul.”
 • 3. xverax 2012. február 22. 11:32
  „Vérten Orsi kell a csapatba, Hornyák nem. Szerintem.”
 • 2. kder75 2012. február 22. 10:45
  „"A korábban fegyelmi okokból elküldött átlövőről ugyanakkor információnk szerint már lemondtak Győrött"- a legszebb szavak a cikkben!”
 • 1. zsukov 2012. február 22. 02:04
  „Szakeberek ,,,”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együttműködés a Győri Audi ETO KC és a Pick Szeged között

Szerda délelőtt együttműködési megállapodást kötött egymással a Győri Audi ETO KC női és a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Tovább olvasom