Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Audi-ETO - Erős lábakon áll az utánpótlás

Sikeres évet zárt utánpótlás téren is az Audi-ETO, de azért vannak területek, melyek ˝javításra˝ szorulnak. Ennek megfelelően alakították át a klubnál a szerkezetet.

Nemcsak az első csapat szerepelt fényesen az Audi-ETO-nál, hanem az utánpótlás eredményei is igazolták, hogy erős lábakon áll Győrben a női kézilabda. Róth Kálmán utánpótlás szakmai igazgató ugyanakkor elmondta: nem dőlnek hátra, s ahol javítani kell, azokat a területek újragondolták, s átalakították.

„Azt gondolom, egy klub utánpótlásának eredményességét leginkább az mutatja meg, mennyi játékost sikerül az első csapatnak kinevelni. Úgy vélem, ebben is jól vizsgáztunk, hiszen jelzésértékű, hogy a felkészülést a győri első csapattal kezdi meg Tóth Gabriella, Planéta Szimonetta és Szemerey Zsófi is. Játszani ettől függetlenül a Veszprémben fognak, de csak azért, mert az ETO-nál most még nem kapnának annyi lehetőséget, amennyit a töretlen fejlődésük igényelne. Mindezektől eltekintve ők már most érettek lennének arra, hogy az Audi-ETO tizenhatos vagy tizennyolcas keretének tagjai legyenek" – kezdte Róth Kálmán.
Persze azért a bajnoki helyezések alapján is sikerévnek könyvelhető el az előző szezon, hiszen a győri bázisra épülő Veszprém hetedik lett a bajnokságban, a Magyar Kupában pedig bronzérmet szerzett, jogot szerezve ezzel a nemzetközi kupaszereplésre: a csapat ősztől a KEK-ben szerepelhet. Mindez igazolta a csapat létjogosultságát.

„Első évben egy ennyire fiatal társaságtól többet elvárni aligha lehetett volna, ráadásul a szezon során többen is sérültek voltak, akadtak létszámgondok, de ezt is áthidaltuk valahogy. Jövőre viszont jó lenne, ha ez elkerülne bennünket, hiszen három fronton szerepelünk, a bajnokság és a Magyar Kupa mellé bejön a KEK. Itt vérmes reményeink nem lehetnek, nyilván a sorsolás sok mindent meghatároz, de elsődleges szempont, hogy nemzetközi szinten is rutint szerezzenek a fiatalok. A csapat némileg átalakul, hiszen távozik Víg Vivien, Hosszu Boglárka, Bárány Krisztina és Schatzl Nadine. Helyükre érkezik Szemerey Zsófi, a Szentendréből a mindössze tizenhat éves Vesztergombi Dalma, Debrecenből Marincsák Nikolett, míg saját berkeinkből Hajtai Vanessza és Kiskartali Zsófia. Palkó Fruzsina és Kurucz Ivett elkezdte az edzéseket, ami viszont nagy hátrány, hogy Horváth Dórát újra meg kellett műteni, így rá még mindig nem számíthatok" – mondta a szakember.

Ami a többi csapat eredménylistáját illeti, a juniorcsapat Konkoly Csaba irányításával első lett, az ifjúsági és a serdülőbajnokságban pedig második lett a győri utánpótlás. Előbbinek Tóth Lászlóné és Bognár Róbert, utóbbinak Konkoly Tamás és Bordásné Horváth Marianna voltak az edzői.

„Ezek nagyon jó eredmények, s ha ehhez hozzávesszük, hogy a Bakfis-ETO is jogot szerzett az NB II-es indulásra, akkor az még jobban emeli a munkánk értékét. Persze mindez nem azt jelenti, hogy minden a legnagyobb rendben van, akad azért hiányosság is, s ezt igyekeztünk átszervezésekkel orvosolni. Nagy érvágás számunkra Konkoly Csaba távozása, de ilyen az élet, sok sikert kívánunk neki az új feladatában. Tizenkét éves korig gyakorlatilag minden változatlan, a tizenhárom-tizennégy éves korosztályban két iskolafüggetlen csoportot hozunk létre.

A kilencvenkilences korosztállyal Vura József, a kétezressel Hornyák Lajos dolgozik. Tőlük azt várjuk, hogy a serdülő korosztályba érkezve a játékosok a megfelelő alapképzettséget megkapják. Két új edző érkezett a klubhoz: Kun Attila Miskolcról került hozzánk, s amellett, hogy a serdülőket edzi, a Kölcsey-iskola kézilabda tagozatos osztályát is viszi. A pécsi Gyulai László Danyi Gábor mellett az NB I/B-s gárdával foglalkozik, míg az ifiket Bognár Róbert és Konkoly Tamás edzi. Jelenleg egyébként nagyjából nyolcszáz gyerek tartozik az utánpótlásunkhoz, belőlük kell a lehető legtöbbet kihozni. Ehhez azonban rengeteg munkára lesz szükség, de ez nem új keletű számunkra, mindannyian elkötelezettek vagyunk a további sikerek mellett" – mondta végezetül Róth Kálmán.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zidane edzői vizsgát tett

Minden idők egyik legkiválóbb labdarúgója immár a kispadról, "hivatalosan" is segítheti a Real… Tovább olvasom