Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Atlétikai Világbajnokság 2004-ben Budapesten

2004-ben Budapest rendezi a fedettpályás Atlétikai Világbajnokságot. Demszky Gábor főpolgármester vasárnap vette át Birminghamban a VB zászlaját.
Demszky Gábor nyilatkozata

- Ahogy itt most propagálták ezekben a napokban ezt az atlétikai fedettpályás világbajnokságot, ez nekünk, magyaroknak is nagyon érdekes és nagyon tanulságos.

- Nyilvánvaló, hogy itt mindent Budapest szempontjából nézünk, a jövő évi világbajnokság szempontjából. Az nem hátrány-e, hogy az épülő aréna Budapesten egy kicsit kieső területen található, a birminghamival szemben?

- Mások az adottságok, ugyanakkor a mi arénánk nagyon sokat tud, méltó nevéhez, tehát abszolút alkalmas egy ilyen nagy, nemzetközi verseny lebonyolítására. Biztos vagyok benne, hogy nagyon meg fogja állni a helyét és szeretni fogják a sportolók és a közönség is a helyszínt és ettől az egész fedettpályás világbajnokságot. Nálunk inkább probléma az és ez nem a helyszínből adódik, hanem abból, hogy Budapest nagyobb város, hogy nagyon sokféle esemény van egyidejűleg, rutinszerűen vannak szinte a sportesemények. Kevésbé figyelünk erre oda.

A városnak kevesebb a pénze, amit erre szán, tehát nincsenek millió dollárjaink, hogy reklámozzunk egy ilyen eseményt, tehát ez a forrás is hiányzik, de ha úgy tetszik, nálunk a sportnak, és ezen belül az atlétikának nincs olyan vonzereje és akkora kultúrája a mindennapjainkban, mint amit itt tapasztalunk. Ezt meg kell csinálni, meg kell teremteni, divatba kell hozni újra az atlétikát és erre 2004 alkalmas lehet. Én ebben az ügyben mindent meg fogok tenni a sportminisztériummal, a szövetségekkel összefogva, hogy nagy eseményt csináljunk a 2004-es budapesti fedettpályás atlétikai világbajnokságból, hogy ebből egy igazi, nagy, nemzetközi esemény legyen, ahol az ország ott szurkol a magyar távolugróknak, a sprintereknek és minden résztvevőnek. Sokkal többen lesznek egyébként, mint amennyien itt Birminghamben, Budapesten több mint 30 magyar fog tudomásom szerint elindulni.

- Mi most Birminghamben olyan helyiségben beszélgetünk, ahová olyan vendégeket hívott meg a magyar küldöttség, vagy szervező bizottság, akiket érdekel Budapest, akiket érdekel az atlétika. Itt van Szergej Bubka is és még sorolhatnám a nagyságokat, hogy egy kicsit megismertessük velük a fővárost. Ön is szereti a sportot, ön is magának csillagot, mondjuk a magyarok közül már korábban.

- Alapvetően szeretem a sportot, szívesebben csinálom, mint nézem, hogy egészen őszinte legyek. Nagyon szeretem a magyar kalapácsvetőket, távolugrókat, nem emelnék ki senkit név szerint, én drukkolok az egész magyar csapatnak és ott leszek a sporteseményeken. De azért a fő feladatom az, hogy a városban azt az érzetet megteremtsem, hogy itt valami nagy dolog történik és propagáljuk ezeket a sportokat, amelyek a mindennapi életünk részévé kell, hogy váljanak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csoportgyőztes a Domino-BHSE vízilabdában

Már biztosan az élen végez a Domino-BHSE férfi vízilabda csapata a Bajnokok Ligája… Tovább olvasom