Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Atlétikai országos bajnokság Debrecenben

Péntektől vasárnapig Debrecenben rendezik meg az idei atlétikai országos bajnokságot, amelyen a teljes hazai élvonal rajthoz áll. Az ob-nek kiemelt jelentőséget ad, hogy gyakorlatilag ez az utolsó lehetőség az olimpiai csapatba kerülésre.
Bár az augusztusi ötkarikás játékokra utazók névsorát a Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége Mérei László szakmai igazgató előterjesztése alapján július 19-én véglegesíti, az utolsó héten már aligha lehet "csodát" tenni, így a még szintteljesítés nélkül állóknak mindenképpen az LG-kupáért kiírt ob-n kellene bizonyítaniuk. Azok pedig, akik már a teljesítették a nevezési szinteket, Debrecenben igazolhatják, hogy valóban jó formában vannak. Ennek megfelelően a hazai élmezőny kivétel nélkül rajthoz is áll a hét végi bajnokságon.

"Jelenleg 34 versenyzőnk lenne nevezhető az olimpiára. Az utazók névsora hivatalosan csak július 19-én áll össze, de a nagy kérdésekre már az országos bajnokság megadja a választ" - mondta el Mérei László.

Az ob két slágerszáma kétségkívül a férfi diszkoszvetés és kalapácsvetés lesz, hiszen előbbiben négy, utóbbiban három magyar versenyző található az idei világranglista első húsz helyezettje között. Diszkoszvetésben az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes Fazekas Róbert a 2., Kővágó Zoltán a 9., Varga Roland a 16, Máté Gábor a 17., s ez azért is pikáns helyzet, mert az olimpián egy nemzetből versenyszámonként maximum hárman indulhatnak. Varga és Máté között hatalmas harc várható.

Kalapácsvetésben nincs "válogatási gond", hiszen a Fazekashoz hasonlóan Európa-bajnok és vb-2. Annus Adrián 3., Pars Krisztián 7., Botfa Péter 9. a világranglistán, s az atlantai olimpiai bajnok Kiss Balázs visszavonulásával nincs hazai vetélytársuk.

Az említetteken kívül még hét magyar atléta található számában az idei világranglista első húsz helyezettje között: a férfiaknál Zsivoczky Attila tízpróbában 11., Margl Tamás távolugrásban 13-16., Bíber Zsolt súlylökésben 20., a nőknél Szabó Nikolett gerelyhajításban 6., Tóth Lívia 3000 méteres akadályfutásban (ez nem olimpiai szám) szintén 6., Ajkler Zita távolugrásban 8., Varga Judit 1500 méteren 16. (A hét végi ob programjában a tízpróba és a női hétpróba nem szerepel.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matáv FC Sopron: Megkezdődött a felkészülés

Megkezdte a közvetlen felkészülést a következő bajnoki évadra, ma pedig már felkészülési mérkőzést… Tovább olvasom