Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Atlétika: Őszi megyei utánpótlássikerek

A szabadtéri idény gyakorlatilag befejeződött az atléták számára, akik már csak a mezei versenyekre készülnek.
– Sikeres őszt tudhatunk magunk mögött – kezdte értékelését Zajovics Csaba, a Rábalux Bercsényi DSE szakosztályvezetője.

– Kezdjük a serdülő-csapatbajnoksággal, amelynek egyik célja, hogy felmérje a szakosztályokban végzett utánpótlásképzés összetettségét. A csapatnak tizenhárom versenyszámban kell elindulni, ahol egy versenyző két számban és a váltóban szerepelhet. Összetettben az értékes nyolcadik helyet szereztük meg. Nemenként is értékelték a versenyzőket, ahol a lányok ezüstérmesek, míg a fiúk a tizenkilencedik helyen végeztek.
A Soproni AC csapata ugyanitt a 23. helyen végzett, nemenkénti bontásban a lányok 24., a fiúk a 22. helyen zárták a versenyt.

Egyéniben több értékes helyet szereztek mindkét csapat versenyzői. Saját versenyszámát Sorok Klaudia 100 m-en és Horváth Rezső 100 m-es gátfutásban, illetve a győri 4x100 m-es lányváltó nyerte meg.
Az U23-as válogatottba idén három versenyző került be: Keller Dorottya és Kószás Kriszta, a Rábalux Bercsényi DSE versenyzői, illetve Bódis Kornél, a Győri VSE futója. A magyar csapat a második helyen végzett Hodininban, Szarajevóban pedig 13. alkalommal rendezték meg nyolc ország versenyét, ahol a megyéből Kószás Kriszta 1500 m-en erősítette a csapatot. Kószásék végül megnyerték a versenyt.

Bajnok győriek: Kószás Kriszta, Keller Dorottya, Farkas Roland edző, Zajovics Kitti, Szentes Dominika, Zajovics Nóra.
Bajnok győriek: Kószás Kriszta, Keller Dorottya, Farkas Roland edző, Zajovics Kitti, Szentes Dominika, Zajovics Nóra.

– A serdülő országos bajnokságon a legeredményesebb győri versenyző Sorok Klaudia volt, aki a két bajnoki címet és egy második helyezést ért el. Klaudia az érmek mellé nyolcvanméteres gátfutásban korosztályos csúcsot futott az országos bajnokságok történetében. Lendvai András két ezüstérmet szerzett háromezer méteren és ezerötszáz méteres akadályfutásban. Veisz Adrienn szintén ezerötszáz méteres akadályfutásban szerzett ezüstérmet. Reizinger Fanni háromszáz méteres gátfutásban lett második – sorolta Zajovics Csaba.

Sorok Klaudia és Reizinger Fanni szerepelt az U16-os válogatottban, amely összetettben az első helyen végzett.

Az országos ügyességi diákolimpián ezüstérmet szerzett lány 4x800 m-en a Bercsényi, bronzérmet a fiú 4x1500 m-en a Pannonhalmi Bencés Gimnázium csapata. Távolugrásban 4. lett a Kazinczy, s a 6. helyet szerezték meg 4x800 m-en. Svédváltóban a Krúdy-iskola csapat érkezett be a hatodik helyen.

A diákolimpiai országos döntőről is szép sikerekkel térhettek haza a Bercsényi DSE versenyzői. A junior lányok – Zajovics Nóra, Keller Dorottya, Kószás Kriszta, Zajovics Kitti, Szabó Krisztina, Szentes Dominika – 100 m és 400 m gátfutásban megszerezték a bajnoki címet, míg távolugrásban a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A serdülő lányok – Reizinger Fanni, Sorok Klaudia, Veisz Adrienn, Gyömörei Réka, Bartos Viktória, Gál Viktória – 80 m és 300 m gáton is ezüstérmet szereztek, távolugrásban pedig a harmadik helyre ugrották fel magukat. A serdülő fiúk 300 m gáton indultak, ahol a nyolcadik helyen végeztek.

– A pályaversenyek végeztével az atléták megkezdték az alapozást, illetve a mezei versenyekre készülnek, amit a november végi országos bajnoksággal zárnak le. Remélhetőleg Kószás Kriszta kivételével, aki bekerülhet a december kilencedikén Szentendrén rendezendő mezei Európa-bajnokságon induló magyar csapatba – említette végül Zajovics Csaba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyirmóton Montenegro ellen

A Róth Antal irányította U21-es magyar válogatott ma 14 órától a regionális bajnokság második… Tovább olvasom