Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Atlétika: egy híján negyven érem az ob-ken

Az országos bajnokságokon 11 bajnoki cím, 17 második és 11 harmadik helyezést értek el a győri atléták.
Megtartotta évzáró ünnepségét a Győri Dózsa SE atlétikai szakosztálya. Palla Dénes, a megyei szövetség elnöke köszöntőjében felhívta a gyermek korcsoportos atléták és edzőik figyelmét, hogy talán köztük is ül olyan versenyző, aki majd képviselheti Magyarországot és Győrt a 2017-
es európai ifjúsági olimpián, melyet remélhetőleg a megyeszékhely rendez meg.

Ezek után a legidősebb atléták, akik világbajnoki résztvevők, válogatottak és országos bajnokok lettek az idén, két karácsonyi dalt adtak elő, a gyermek korcsoportos atléták pedig ünnepi műsorral kedveskedtek a szülőknek.

Farkas Roland vezetőedző éves beszámolójából kiderült, a szakosztály idén 60 versenyen vett részt, ebből 21 országos bajnokság, 4 válogatott
viadal volt, s az ifjúsági világbajnokságon is sikerült dicsőséget hozni az egyesületnek és Győrnek. Zajovics Nóra kiharcolta az európai ifjúsági olimpiai részvételt is, sajnos sérülés miatt azonban nem utazhatott ki a versenyre.

Az országos bajnokságokon 11 bajnoki cím, 17 második és 11 harmadik helyezést értek el a győri atléták. Nyolcszor ölthették magukra a válogatott felszerelést és ketten vehettek részt az ifjúsági vb-n.
Diákolimpiákon 3 bajnoki cím, 5 második és 2 harmadik helyet szereztek egyéniben és csapatban iskoláik színeiben a versenyzők. Új országos diákolimpiai csúcsot futott 60 m-en Sorok Klaudia. A felnőttek között Földingné Nagy Judit szerzett bajnoki címet.

A legeredményesebb utánpótláskorú versenyzőket is jutalmazták: Kószás Krisztina 4 bajnoki címet szerzett, Zajovics Nóra szintén megnyerte a bajnokságot, s mindketten részt vettek az ifi vb-n. Reizinger Fanni egyéni bajnok és válogatott, Sorok Klaudia egyéni bajnok, diákválogatott és diákolimpiai csúcstartó lett. Lendvai András három bajnoki címet birtokolhat, Szabó Krisztina sérülésből visszatérve lett országos bajnok.

Csapatban bajnok lett még Gál Viktória és Bartos Viktória. További bajnoki helyezettek: Vadkeri Luca, Zajovics Kitti, Bagi Krisztina, Major Luca. Keller Dorottya, Szentes Dominika, Szakály Zsófia, Tóth Melinda, Veisz Adrienn, Lados Csaba. Jutalmazták a gyermek korcsoportos versenyzőket is. Akik eljutottak az országos diákolimpiákra, valamint az egyesületi gyermek országos bajnokságra és ott eredményesen szerepeltek: Nagy Regina, Süveges Natália, Sárvári Anita, Králik Anna, Babits Réka, Takács Ármin, Kalácska Áron, Markó Gábor, Lendvai Luca, Tóth Ádám. Utóbbi a „Ki a leggyorsabb?" országos döntőn 3. helyet szerzett 60 m-es síkfutásban.

Az edzők sem maradtak ki az elismerésekből, hiszen nélkülük nem tudták volna ezeket az eredményeket elérni a versenyzők: Tóth Mirella, Vojta László, Földing Ottó, Szakályné Liszkai Zsuzsa, Ábrahám Edina, Babos Rita, Farkas Roland vehetett át jutalmat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fehér Miklós-emlékgála: sztárfellépők a parketten

Nemes célt szolgál a szerdai torna, hiszen a bevételen az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány és a… Tovább olvasom