Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Átjáróházzá változott a soproni védelem

Közel fél óra elteltével első helyzetéből a lesgyanús pozícióból kilépő Hrepka révén egyenlített az MTK.

8. p: Demjén balról végzett el szögletet, s a hosszú oldalra átívelt labdáját a remek ütemben érkező Radu az MTK kapujának közepébe bólintotta. 0–1.

28. p: Zsidai pörgetett ügyesen a leshatáron kilépő Hrepka elé, aki Ibric és Radu közül kilépve 14 méterről a vetődő Rabóczki mellett a soproni kapu jobb alsó sarkába lőtt. 1–1.
30. p: Kanta József átadásával Pollák üresen léphetett ki a balösszekötő helyén, 12 méterről kapura lőtt. Rabóczki még ujjheggyel beleért a labdába, amely a kezéről a bal kapufára, onnan pedig a mezőnybe pattant.

32. p: Hrepka mintegy 10 méterről lőtt kapura, labdája felpattant a kapujából kilépő s a szöget jól záró Rabóczkiról, s a továbbfutó csatár 6 méterről az üres kapu közepébe fejelt. 2–1.

48. p: Hrepka Ibric szorításában elesett, Szabó játékvezető tizenegyest ítélt, s a büntetőből Kanta J. a jobbra vetődő Rabóczki mellett nagy erővel a kapu közepébe, a léc alá vágta a labdát. 3–1.

53. p: Bori 14 méterről a bal kapufát találta telibe.

87. p: Kanta J. végzett el szabadrúgást jobbról, labdája magányosan találta Németh K.-t, aki 6 méterről a bal alsó sarokba fejelt. 4–1.

90. p: Horváth András végzett el szabadrúgást az MTK kapujától 25 méterre, s a remekül meglőtt, a jobb felső sarokba tartó labdát óriási bravúrral ütötte a léc fölé Végh.

Illés Béla búcsúmeccsét követően, a főmérkőzésen tapogatózó első percek után egy pontosan kapu elé ívelt szögletből gyorsan vezetést szerzett a Sopron. Hiába birtokolta az MTK többet a labdát, nem tudott mit kezdeni a vendégek zárt, szervezett védekezésével. A sok labdát szerző, s azok többségét jól meg is játszó Lekic révén több ígéretesen induló akciót  vezetett a Sopron. Nem egy esetben a pontatlan utolsó passzok miatt nem alakult ki nagy helyzet Végh kapuja előtt.

Közel fél óra elteltével első helyzetéből a lesgyanús pozícióból kilépő Hrepka révén egyenlített az MTK. A gól óriási fordulatot hozott, a soproni együttest valósággal sokkolta a hazai találat. A védelem átjáróház lett. Két perccel az egyenlítés után Zsidai kapufát lőtt, majd újabb két percre rá Pinton helyezkedési hibáját kihasználva újra Hrepka volt eredményes. Azok után, hogy fordított az MTK, a félidő hajrájára magára talált és átvette az irányítást Roberto Landi csapata, de egyenlítenie nem sikerült.
Szünet után a soproni védelem folytatta az első fél óra táján kezdett, „Hogyan csináljunk sztárt Hrepka Ádámból?" című bohózatot.  Az újabb „felvonáshoz" Sifter – ki tudja, miért – éppen hátrafelé fejelt labdája mellé kellett Szabó játékvezető jóindulata is: az addig duplázó csatár büntetőt harcolt ki, amelyből tovább növelte előnyét az MTK. A Sopron újra megzavarodott, s 5 percen belül újabb két ziccere volt a hazai csapatnak, s előbb Czvitkovicson, majd Borin múlt, hogy nem nőtt tovább a különbség. Ezután ment előre a Sopron, az akarásra ezúttal nem lehetett panasz, ám a támadásokban nem volt elég átütő erő.
Lesz mit tennie a soproni csapattal Roberto Landinak, aki lényegében mostantól, hogy visszakapta játékosait a különböző válogatottaktól, kezdhet hozzá teljes csapatával az érdemi  munkához. Az MTK otthonában látottak alapján, amit először el kell érnie együttesével, az az, hogy a futballban benne van, hogy gólt kap a csapat, de az már korántsem törvényszerű, hogy azután így megzavarodjon, s olyan pár perces rövidzárlatokat produkáljon, mint tette az első és a harmadik gól után.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar siker

Magyarország 2008-tól tagja lesz a Forma–1-es autós szabályjóváhagyó bizottságának. Tovább olvasom