Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Átadná helyét a fiataloknak a sokszoros bajnok

Sportlövészet - Tizenegy fegyvernemből van minősítése, több országos és nemzetközi verseny magasan jegyzett résztvevője a kapuvári Szabó M. Károly sportlövő. Az ötvenöt éves sportember már bíróként is részt vesz a versenyeken.


„Mondhatnám azt is, hogy már gyermekkoromban megfogtak a pisztolyok, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy először a kézilabdával próbálkoztam" – kezdte gazdag sportlövői pályafutásának ismertetését Szabó M. Károly.

Az ötvenöt éves sportember 1996-ban kezdett komolyabban foglalkozni a pisztolylövészettel. Öt év után már országos bajnokságokat nyert, majd 2007-ben a megye összes pisztolyos versenyszámában első lett, a Budapest- és az országos bajnokságokon az ezüstéremig jutott, 2007-ben pedig a hónap lövőjének nevezték ki.

„Ha már az eredményeknél tartunk, azt is meg kell említenem, hogy a plzeni veterán Európa-bajnokságon a hetedik helyet szereztem meg több mint kétszáz indulóból olyan versenytársak előtt, akik közt egykori kontinensbajnokok is voltak"
– tette hozzá a sportlövő, aki a lakásában több száz oklevelet és szinte megszámlálhatatlan kupát őriz eredményes sportpályafutása jutalmául. A helyi önkormányzat számos alkalommal ismerte el munkáját és sok segítséget kapott a Kapuvári Rendőrkapitányságtól is.

Szabó M. Károly évente ötven-hatvan versenyen vett részt, ám első osztályú bírói vizsgájának megszerzésével napjainkban jobbára csak a külföldi versenyeket látogatja.

„Régen, ha megjelentünk egy versenyen, mindig voltak mumusok, akiktől tartottunk, hiszen jobbak voltak nálunk – mondta, ám mostanra fordult a kocka: inkább tőle tartanak a versenytársak. – Úgy vélem, a fiataloké a jövő a sportlövészetben is, ezért a környékbelieket is támogatom sportolói pályájuk elősegítésében" – folytatta Szabó M. Károly, aki ezt a helyi lövészklub elnökeként nagyban tudja segíteni.

„A családom először idegenkedett az itthon tartott fegyverektől, később elkísértek a versenyekre is" – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétgyerekes anyaként nyert

Kajak-kenu - A győri Graboplast VSE újdonsült Európa-bajnok kajakosa, Csay Renáta még három évig… Tovább olvasom