Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Asztalitenisz (egyelőre) általános iskolás fokon

Az edzéseket összesen mintegy 80 diák látogatja a két soproni iskola tornatermében.

A Turris SE Sopron asztalitenisz-szakosztálya már a harmadik „tanév" felénél jár az országban szinte egyedülálló módon működtetett Bázisiskola programjával.

A program lényege, hogy szakképzett edzők irányításával tartanak edzéseket a Soproni Deák Téri Általános Iskola és a Nagycenki Széchenyi István Általános Iskola alsó tagozatos osztályaiban, hetente több alkalommal, a délutáni napközis foglalkozások keretében.

A programba való jelentkezés önkéntes. Ennek ellenére az edzéseket összesen mintegy 80 diák látogatja a két iskola tornatermében.

– A program célja egyrészt a mozgás és a sportág megszerettetése a gyermekekkel, másrészt pedig a tehetséges fiatalok kiválasztása – mondta el lapunknak Paár Dávid, a Turris SE vezetőedzője.

Az iskolai edzéseknek már az első eredményei is megszülettek. A januári, megyei diákolimpián Keszei Róbert 3., Veres Dorina 2., Winkler Petra pedig 1. helyezést ért el az 1–4. osztályosok versenyében.

Winkler Petra így az országos döntőbe is kvalifikálta magát. Mindhárom fiatal a Bázisiskola programban ismerkedett meg a sportággal, azonban mára az asztaliteniszt már nemcsak az iskolában, hanem az esti edzéseken is gyakorolják a Turris SE Kőszegi úti pingpongtermében. A sportegyesület vezetőedzője kitért a későbbi tervekre és célokra is.

– Az iskolai edzéseket felmenő rendszerben, mindig az adott elsős évfolyamot bevonva szeretnék folytatni a következő években is a két iskolában.

A programban részt vevő, illetve onnan kikerülő lelkes és tehetséges fiatalokkal pedig a későbbiekben nagy, országos versenyeken is szeretnénk megmérettetni magunkat, a távlati célok között pedig középiskolákkal való együttműködés szerepel – vázolta jövőbeni terveiket Paár Dávid.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jövő bajnokai úsztak Győrben

A jövő bajnokai utánpótlásprogram felmérőjén kiemelkedő javulást mutattak a Győri Úszó SE… Tovább olvasom