Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Asztalitenisz - Nagycenken játszik Klampár Tibor

Nagycenken lép asztalhoz a jövő hónapban a magyar asztalitenisz egyik legnagyobb alakja, Klampár Tibor, aki nyert világ- és Európa-bajnokságot, volt olimpián negyedik. Utóbbi helyezés miatt van benne némi keserűség, igazán nem tud örülni a szöuli eredményének.
„Máig nem értem, miért kellett lejátszani a bronzmeccset Szöulban, ez nem jellemző azóta sem a sportágra. Olimpiai érmesként teljesen mások lennének a mindennapjaim. Jövőre nyugdíjba vonulok, aligha kell mondanom, mennyit jelentene egy kis pluszjáradék, ha ott, akkor bronzérmet akasztanak a nyakamba..." – kezdte lapunknak adott interjújában Klampár Tibor, aki idén áprilisban ünnepli 62. születésnapját.

„Félre ne értsék, összességében jól érzem magam a bőrömben, azt csinálom, amit szeretek. A mai napig edzősködöm, játszom a Budapest-bajnokság második osztályában, segítem a válogatott munkáját, de azért néha elgondolkodom, mi lenne, ha most lennék annyi idős, mint amikor a csúcson voltam. Ráadásul a szöuli olimpián a magam harmincöt évével idősnek számítottam. Túlzás nélkül állítom, látva a mai mezőnyt, hogy egy-két klasszist leszámítva verném Európát" – folytatta Klampár Tibor, aki még most is mindent tud a játékról, csak a lába nem engedelmeskedik úgy, mint fénykorában.

A koncentráció, a mozdulat a régi. A volt világbajnok még ma is felveszi a versenyt a fiatalabbakkal. Fotó: mti
A koncentráció, a mozdulat a régi. A volt világbajnok még ma is felveszi a versenyt a fiatalabbakkal. Fotó: mti


„Fejben még most is rendben vagyok, tudom az apró trükköket, a finom mozdulatokat is megcsinálom, de a bal lábamban a forgót már nagyon érzem" – mesélte az egykori kiválóság.

Arra a felvetésre, miért nem voltak magyar követők, miért nem jutott el senki a csúcsra az elmúlt negyedszázadban, így felelt a volt világbajnok: „Hiányzik belőlük a zsenialitás. A szeretet, a tisztelet, az alázat talán megvan, mert becsülettel teszi mindenki a dolgát, de az a plusz, ami mondjuk nekem megadatott, nincs meg bennük. Hozzáteszem, azért azt már lehet, hogy a maiak sem csinálnák meg, amit én. Ha kell, most is felkelek reggel ötkor, hogy játsszam egyet, míg annak idején az sem volt ritka, hogy a testvérem kerékpárjához kötve futottam, az is az edzés része volt. Na, ilyet ma nem csinálna senki szerintem. Lehet, ez is sokat számít."

A régiekkel, a vb-győztes csapat tagjaival tartják a kapcsolatot: „Főként Jónyer Pistával, valamint Gergely Gabival, velük rendszeresen beszélek, találkozom, a többiekkel, Takács Janival és Kreisz Tibivel inkább csak rendezvényeken jövünk össze egy kis nosztalgiázásra. Szerencsére egyre több a megkeresés, ezekre mindig szívesen megyek, megyünk. A nagycenki fellépést is várom, jó programnak ígérkezik. Nekem az asztalitenisz az életem, amíg járni tudok, ott vagyok az asztalnál, s játszom. Még betegen is edzek, bár most egy kicsit legyengültem az influenza miatt, de igyekszem a lemaradást mielőbb behozni, hogy márciusban a legjobb formámat tudjam mutatni" – fogalmazott Klampár Tibor, akinek boldogságát négy unokája teszi teljessé. Még az sem zavarja, hogy egyikük sem pingpongozik.

„Kettejük kosarazik, abban azért több a pénz, a harmadik még nem tudja, mit csináljon, most leginkább úszik, a legkisebb két és fél éves, belőle még lehetne asztaliteniszező, de nem erőltetem" – mondta végezetül az egykori klasszis.

Klampár Tiborral mérkőzhetnek Nagycenken

Klampár Tibor lesz a díszvendége a nagycenki tornacsarnokban március közepén rendezendő Szalai Gergely-emléktorna kétnapos eseményének. Mint azt a szervezőktől a Kisalföld megtudta, Klampár Tibor Nagycenken négy mérkőzés lejátszását vállalta, a világbajnokkal vívott csata eredménye nem lesz része a tornának. Az egykori klasszissal való mérkőzésre február 28-ig lehet jelentkezni Winkler Ernőnél a 30/334-1077-es telefonszámon. Az emléktorna felnőtt egyéni és páros küzdelmeit március 14-én, a 14 év alatti gyerekek tornáját március 15-én rendezik. Nevezéseket a helyszínen mindkét nap 8.30-ig fogadnak el. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban Dávid, Gyirmóton Gergely

Bobál ikrek – a két utánpótlás-válogatott győr-moson-sopron megyében, ám más-más csapatban… Tovább olvasom