Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 33°C Még több cikk.

Árvíz: Görbicz Anita a gáton

Az Audi-ETO Dunaszegen élő játékosa, Görbicz Anita homokot lapátol, így segítve az árvízvédelmi munkálatokat. Reméli, megússzák nagyobb baj nélkül.

Az Audi-ETO friss BL-győztes csapatának világklasszis irányítója, Görbicz Anita a fárasztó szezon és a válogatott összetartása után nem egészen úgy képzelte a pihenését, hogy homokot lapátol zsákokba. Dunaszegiként azonban ő is kötelességének érzi, hogy segítsen a nagyobb baj elhárításában.

„Most itt kell lenni, minden kézre szükség van. Én csak töltöm a zsákokat, a fiúk pedig cipelik" – mondta a játékos, aki napközben otthon rakodott, hogy biztonságba helyezze az értékeket.

Görbicz Anita is keményen dolgozik a töltésen. Fotó: facebook.com
Görbicz Anita is keményen dolgozik a töltésen. Fotó: facebook.com


„A legrosszabb, hogy senki nem mond semmit. Egyes hírek szerint Dunaszegen nincs nagy veszély, mások viszont azt mondják, ha jön a víz, akkor itt is visz mindent. Úgy tudom, az emlékezetes ötvennégyes árvíz idején a település nem úszott. Amit hallunk, hogy Győrújfalu, Győrladamér, Győrzámoly és Dunaszentpál van a legkritikusabb helyzetben. A zsákok közül, amit teletöltünk, sok oda is kerül. A mi házunk viszonylag magasabban van, de nem kockáztatunk. Délelőtt itthon pakolok, délután pedig a töltésen dolgozom" – folytatta az irányító, aki egyelőre a nyaralásra nem is gondol.

„Lesz az is, de előbb ezen legyünk túl. Aludni sem nagyon tudok nyugodtan, nemhogy elutazni. Ezért nem is kérdés, hogy én is segítsek. Mi attól is tartunk, ha az árhullám le is megy, s nem önti el a lakóterületeket, utána a belvíz azért még okozhat problémákat. Én azért bízom benne, hogy nem lesz baj" – tette hozzá Görbicz Anita.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Atlétika: győri sikerek

A Bercsényi DSE atlétái Mosonmagyaróváron, a Bognár Gergő emlékére rendezett versenyen szerepeltek. Tovább olvasom