Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Árvíz Belgrádban: a Győri ETO adományokat gyűjt

Az adományokat az ETO Stadion recepciójánál gyűjtjik. Az első szállítmányt kedden indítják Szerbiába.

A több napja tartó esőzések miatt több ezer embert kellett evakuálni Szerbiában. Déli szomszédunk kormány csütörtökön rendkívüli helyzetet hirdetett és nemzetközi segítséget kért az árvízveszély miatt. Több várost is elvágott a víz a külvilágtól, több tízezer háztartásban nincs áram, sok helyen ivóvíz sincs. Különösen a Belgrádból 30 kilométerre fekvő Obrenovácon kritikus a helyzet.

Itt el kellett rendelni a város teljes lakosságának evakuálását, mert az árvíz elöntött szinte mindent. A híradások arról is beszámolnak, hogy veszélyben van a helyi hőerőmű is, és ezzel bizonytalanná válhat az egész ország áramellátása.

A Győri ETO FC az elmúlt években mindig megmutatta, hogy a bajba jutottak mellé állt. Így volt ez akkor is, amikor több, mint egy évvel ezelőtt Győrben a rendkívüli hóhelyzet miatt kellett a segítség. A stadionban szállást és ételt adtsk az itt rekedteknek, a klub dolgozói, szurkolók nemcsak kétkezi munkájukkal, hanem adományaikkal is segítettek azon tízezreken, akik több, mint egy napon át a hó fogságába maradtak.

A Győri ETO FC felnőtt labdarúgó csapata valamint a klub dolgozói maguk is adakoznak, de lehetőséget szeretnének adni mindazoknak, akik átérzik, hogy mit élhetnek át az emberek Szerbiában, hogy ők is tudjanak segíteni. Az adományokat az ETO Stadion recepciójánál gyűjtjik. (bejárás a Magvassy Sportcsarnok felöl)

A beszámolók szerint leginkább palackozott vízre, tartós élelmiszerekre, gyógyszerre, tisztálkodási szerekre, takarókra van szükség.

Az első szállítmányt kedden indítják Szerbiába. Reméljük, sokan csatlakoznak hozzánk, és így sok bajba jutott számára tudunk segítségek nyújtani.

Forrás: eto.hu.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Honvéd egymás után nyolcadszor kapott ki

Az MTK vendégként nyert 2-0-ra a Honvéd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati… Tovább olvasom