Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Aréna épül a vízre

Pontosan 200 nap múlva, augusztus 17-én kezdődik a Szeged melletti Maty-éri pályán a 35. síkvízi kajak-kenu világbajnokság.

A vb lesz Magyarország idei legnagyobb sporteseménye, nyolcvan országból közel 1200 versenyzőt várnak, a viadal összköltségvetése megközelíti az egymilliárd forintot.

A rendező honi szövetség ebből az alkalomból beszámolt az előkészületekről és az eseményig hátralévő hetek, hónapok tervezett forgatókönyvéről.

A szegedi olimpiai centrumban 450 millió forintos állami támogatással megvalósuló beruházás hosszú távon is hasznos lesz a sportág hazai művelőinek. Újdonság, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően szinte arénát alakítanak ki a közönség számára. A szurkolók a lehető legközelebb kerülnek a sportághoz, hiszen a közvetlenül a víz közelébe épített lelátókról több mint 9000-en buzdíthatják a versenyzőket. Az úgynevezett fly-cam tv-közvetítéses rendszerrel pedig a helyszínen és a tv-készülékek előtt a mozifilmek képi világát megidéző beállításokat élvezhetnek majd az érdeklődők.

Annak érdekében, hogy a szegedi világbajnokság minél több embert megmozgasson, a rajtig hátralévő időre napra pontosan lebontott, népszerűsítő kampányt készített az MKKSZ, ennek keretében többek között rajongói klub megalapítását, új internetes honlap beindítását és egy magazin elindítását tervezik. Február 19-én Szegeden rendezik meg az első ergométeres bajnokságot, amelyen a hazaiak mellett nemzetközi sztársportolók is részt vesznek.

Így látják a vezetők

Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke: „Állami sportvezetőként nem lehetek elfogult, de bevallom, hogy a múltam miatt érzelmileg erősen kötődöm a kajak-kenuhoz. Szerencsére senki nem mondhatja, hogy a sportág érdemtelenül kap ennyi figyelmet és segítséget, hiszen évek óta a legeredményesebb hazai szinten."

Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke: „A július végén kezdődő Margit-szigeti úszó Európa-bajnoksággal karöltve összehangoljuk a reklámtevékenységet és a médiakampány során közösen népszerűsítjük majd a két magyarországi sporteseményt."
Kadler Gusztáv, a Magyar Kajak-kenu Szövetség általános alelnöke: „A televíziós közvetítések tapasztalata alapján elképzelhető, hogy szombaton délután rendezzük meg az ezres számok döntőit, hiszen a felmérések szerint a délutáni vb-finálékat több százezerrel többen látták a televíziókban."

Botka László, Szeged polgármestere: „Városunk a kajak-kenu egyik hazai fellegvára. Sokat dolgozunk annak érdekében, hogy az 1998-as, óriási közönségsikert aratott világbajnokság sikerét megismételjük."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Selymes nem elégedett

Selymes Tibor ezúttal sem számíthatott Giuseppe Signorira, aki korábban egy mérkőzésen megsérült. Tovább olvasom