Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

`Aranyos` évet várnak

Ökölvívás - A korábbi évekhez képest visszafogottabb, ám a klub versenyzőinek számához, lehetőségeihez képest így is sikeresnek mondható évet zárt a soproni Gyevát Gyula Ökölvívó Iskola. Tóth László, a Soproni Ökölvívó Club versenyzője előolimpián bokszolt.
Ami különbség az elmúlt évekhez képest, az az, hogy 2007-ben nem szereztek aranyérmet, bajnoki címet a Gyevát Gyula Ökölvívó Iskola versenyzői. Amint arról Egresits Tamás, a szakosztály szakmai vezetője s Pete László ügyvezető érdeklődésünkre elmondta, a klub sportolói a különböző korosztályos versenyeken, országos bajnokságokon négy ezüst- és négy bronzérmet szereztek. A korábbi évekkel ellentétben azonban 2007-ben aranyérmet nem tudtak Sopronba hozni, bár véleményük szerint Némedi Csilla a női és Cuibus János a juniorbajnokság döntőjében vitatható módon maradt alul.

Kiemelték Pölcz Titusz teljesítményét, aki élete mindössze harmadik felnőttmérkőzésén az ob-n nagyon nagy csatára tudta késztetni a szupernehézsúly honi egyeduralkodóját, Kurtucz Csabát. Pölcz korábban volt, hogy egy ideig felhagyott a bunyóval, majd visszatért, s most az ob-n bizonyította, van benne „spiritusz".

Egy súlycsoporttal lejjebb, nehézsúlyban a világbajnokságon is három győzelmet arató vasasos Darmos József állta útját mindkét soproni bunyósnak, előbb a roppant tehetséges, sokra hivatott Bencze Istvánt, majd a fináléban Bognár Gábort győzte le. Persze Darmos csak a bunyóra koncentrálhat, gyakorlatilag ez a dolga, ezért kap fizetést, a soproni fiúk pedig munka mellett, után mennek le kesztyűzni, edzeni.
Bár a vezetők picit csalódottak amiatt, hogy nem sikerült aranyérmet szerezni, azon is próbálnak dolgozni, hogy minél jobb feltételeket teremtsenek bunyósaiknak, s remélik, az ezüstös 2007 után 2008 már „aranyosabb" lesz.

Ami a Soproni Ökölvívó Club tavalyi évét illeti, arról Salga József, a szakmai munka első számú irányítója röviden, egy szóban summázva a 2007-ben történteket ennyit mondott: balszerencsés. Bővebben kifejtve hozzátette: bár serdülő korosztályban egy ezüst-, kadettben és a felnőttek mezőnyében pedig egy-egy bronzérmet szereztek a klub bunyósai, többet remélt.

Nemritkán egy-két ponton múlt a jobb eredmény elérése, több alkalommal pedig sérülés hátráltatta a Soproni Ökölvívó Club versenyzőit. Így volt ezzel Tóth László is, aki Pekingben az előolimpián megsérült, felszakadt a szemhéja, s nyilván ennek is szerepe volt abban, hogy a nem sokkal azt követően rendezett ob-n, az elődöntőben 13–12-re maradt alul. Amúgy a felnőtt ob-n remek kis meccset vívott egymással a soproni ökölvívás két 60 kilós nagy reménysége, Tóth és Cuibus, a csata Tóth sikerével ért véget.

Salga József reméli, idén több szerencséjük és érmük lesz a Soproni Ökölvívó Club versenyzőinek. Ami egyébként az elő-olimpiai szereplést illeti, ott Bognárnak sem volt szerencséje, a későbbi győztes orosz bunyóst kapta ellenfélnek rögtön az első körben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tippmester: folytatódik a játék

Tippjáték - Az új esztendőben ismét játszani hívjuk sportszerető olvasóinkat. A jövő héten ugyanis… Tovább olvasom