Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Aranyévet zárnak

Sikeres évet tud maga mögött a Győri VSE kajak-kenu szakosztálya. A legjobbjai négy vb- és három EB-elsőséget szereztek. A klub második lett a hazai rangsorban.

Aranyérmesek: Három győri a dobogón a valladolidi világbajnokságon, balról: Csay Renáta, Salga István és Ábrahám Réka. Fotó: Ábrahám O. Erika
Minden idők legsikeresebb esztendejét zárja a Győri VSE kajak-kenu szakosztálya. Valamennyi világ- és Európa-bajnokságon – a felnőtteknél és az ifjúságiaknál egyaránt – volt legalább egy győri induló, akik összesen négy vb- és három EB-elsőséget szereztek.

Történelmi esztendő

– Négy világbajnoki aranyérmet még soha nem nyertünk egy év alatt – kezdi beszámolóját Kadler Gusztáv szakosztályvezető. – Ha ehhez hozzávesszük az Európa-bajnoki címeket is, azt hiszem, joggal lehetünk elégedettek. A versenyzők teljesítményét értékelve mindenképpen Csay Renátáé kívánkozik az élre. Ahol elindult, győzött, vagyis százszázalékos teljesítményt nyújtott: maratonon egyesben és párosban összesen négy aranyérmet nyert a világversenyeken. Ez történelmi produkció volt. Salga István szintén duplázott, párosban világ- és Európa-bajnok is volt. Ábrahám Réka megvédte világbajnoki elsőségét. Sík vizen Kammerer Zoltán és Kadler Viktor személyében két képviselőnk szerepelt, közülük Kammerer olimpiai kvótát szerzett, a fiam pedig két számban is helytállt, újonc létére többet nem várhattunk tőle.

Harmadikak a rangsorban

A fentieken kívül Tokár Krisztián, Lovászy Attila, Limp Alpár, Takács Viktor, Németh Máté, Széles Gábor és Kovács Krisztián képviselte eredményesen a szakosztályt a különböző vb-ken és EB-ken. Az Európai Olimpiai Reménységek Versenyén Pitsch Linda, Sámoly András, Nagy Péter és Varga Dávid (Takáccsal és Szélessel együtt) két arany-, öt ezüst- és két bronzérmet szerzett.
– A különböző korosztályokban és versenyszámokban harminc bajnoki aranyérmet nyertek sportolóink – folytatja Kadler Gusztáv. – Az összesítés alapján szakosztályunk a tavalyi harmadik helyről előrelépett a másodikra a klubok közötti rangsorban. Ez az edzőink – Borsodi Géza, Horváth István, Weisz Róbert, Sztanity László, Szabados Krisztián, Tokár Krisztián, Egedy Nóra és Szarka Zoltán – munkáját dicséri. Mindez a körülmények ismeretében különösen értékes, hiszen Győrött továbbra sincs a színvonalas edzésekhez szinte nélkülözhetetlen, állóvízzel rendelkező pálya. A sok edzőtábor viszont sokba kerül, az ezekre szükséges pénz előteremtése a szakosztályvezetésre ró nagy terheket.

Csay anyaszerepben?

Jövőre az athéni olimpia éve lesz, ha valami nem jön közbe, legalább egy győri versenyző helyet kap a magyar válogatottban. Sík vízen 2004-ben nem rendeznek vb-t, a poznani EB válogat az olimpiára, így a kontinensviadalon hatalmas harc várható. Maratonon annyi változás várható, hogy az idei „aranylány", Csay Renáta már jelezte a klubvezetésnek: a következő esztendőt kihagyja, mert anyaszerepre készül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszerzett kvalifikációk

Mindössze két és fél kilóval maradt el az országos csúcsától a kisbéri Varga Viktória a vancouveri… Tovább olvasom