Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Aranyérmet szerzett az ázsiai álomvilágban

Kajak-kenu - Farkasdi Ramóna egy aranyérmet szerzett a szingapúri ifjúsági olimpián. A győri Graboplast VSE kajakosa reméli, felnőttként is részese lesz majd az olimpiai forgatagnak.
Nagyszerű élményekkel gazdagon, s nem mellékesen egy aranyéremmel térhetett haza Szingapúrból Farkasdi Ramóna, a győri Graboplast VSE kajakosa. A 14–18 évesek számára első ízben kiírt ifjúsági olimpián két számban indult a tehetséges sportoló, s a sprintszámban rögtön a legjobb lett.

„Érdekes volt az egyenes kieséses lebonyolítás. Gyakorlatilag minden futamban teljes erőbedobásra volt szükség, mert a legjobb időt elérőt a leggyengébbel párosították össze, ami azért megnövelte az esélyeket. Bevallom, már az első napon, az időfutamok során éreztem, hogy a dobogóra odaérhetek, s magamban végig bíztam abban, hogy akár meg is nyerhetem a viadalt. Szerencsére ez sikerült, aminek nagyon örültem" – kezdte Farkasdi Ramóna, akinek szlalomban nem sikerült olyan jól a versenyzés.

A győriek fiatal tehetséges kajakosa, Farkasdi Ramóna mögött Szingapúrban kinyílt a világ.
A győriek fiatal tehetséges kajakosa, Farkasdi Ramóna mögött Szingapúrban kinyílt a világ.


„Kis túlzással ez egy teljesen más sportág volt, nem sokban hasonlított a kajakhoz. Még a hajó sem olyan volt, mint a megszokott. Másfajta technikára is szükség volt, s erre azért nem sikerült úgy felkészülnöm. Az ellenfelek között is – például a németeknél – volt szlalomspecialista, ők viszont sprintben szerepeltek gyengébben. Annyira egyébként nem bánkódtam, mert ez a szám csak hab volt a tortán, a legfontosabb, hogy az első versenyemen győzni tudtam, azt senki nem veheti már el tőlem" – folytatta a fiatal kajakos, akit teljesen magával ragadott az ifjúsági olimpia forgataga.

„Egy biztos, sportszakmai és lelki oldalról is óriási lökést jelent, hogy ezen a világversenyen ott tudtam lenni. Ennyi idősen ilyen élményeket kevesen élhetnek át, boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek a történelmi viadalnak. Nagy motiváció ez számomra a jövőre nézve, szeretném később a felnőttek között is megérezni, milyen részt venni egy olimpiai megnyitó- vagy záróünnepségen, vagy adja isten, a dobogó tetején hallgatni a magyar himnuszt" – fogalmazott a sportoló.

„Szingapúr számomra olyan volt, mint egy álomvilág. Húsz napot voltam kint, s ami feltűnt, mennyire rendezett minden. Láthatóan szigorú szabályok vannak, amit azonban mindenki igyekszik is betartani. Európaiként mindenképpen különleges volt megismerni egy másik kultúrát. Bevallom, az utazás és átállás sem viselt meg nagyon, mivel a repülőn tudtunk aludni, érkezéskor pedig ottani idő szerint délelőtt volt. Nem könnyen, de kibírtuk estig, így egy jó kiadós alvással már szinte másnapra hozzászoktunk az időeltolódáshoz" – mondta Farkasdi Ramóna, aki pár nap pihenőt kapott, de szép lassan visszatér az edzésekhez.

„Sokat kihagyni nem érdemes, annál nehezebb ugyanis az újrakezdés. Különben is már hiányzik a víz, s a csapattársaknak is szükségük van egy edzőpartnerre" – mondta végezetül az újdonsült ifjúsági olimpiai bajnok.

Olvasóink írták

  • 2. CsabaKiraly 2010. szeptember 17. 01:42
    „marmint HAJO-had :-))”
  • 1. CsabaKiraly 2010. szeptember 17. 01:41
    „a hat-terben mintha az amerikai haj-had lenne a 2ik vilaghaborubol :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évadnyitó parti: BL-döntőre hajt az Audi ETO - videó

Hagyományosan a szurkolókkal közös kerti partival kezdte volna az idényt az Audi ETO… Tovább olvasom