Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Aranyéremben bízik a kapitány

Vízilabda - Harminc nap múlva kezdődik Győrött az V. ifjúsági női Európa-bajnokság. A magyar válogatott célja az aranyérem megszerzése.
Újabb sportággal gyarapodik augusztus 3. és 10. között a rangos győri sportrendezvények sora. A megyeszékhely ebben az időszakban ad otthont az V. ifjúsági női Európa-bajnokságnak. Tegnap sajtótájékoztatót tartott az EB szervezőbizottsága.

Molnár Péter győri sportigazgató: „A város idei kiemelt sporteseményei között szerepel az ifjúsági női EB. Bemutató jelleggel már rendeztünk nemzetközi vízilabda-mérkőzéseket, de ilyen szinten a sportág most debütál Győrött. Ekkor már működik az olimpiai terasz, annak hangulatába is kitűnően illeszkedik a rendezvény."

A szervezőbizottság társelnöke, Ábrahám Csaba szerint mindent megtesznek azért, hogy a győriek magukénak érezzék az Európa-bajnokságot.

„Abban az időben több fesztiválnak, színvonalas koncertnek is házigazdája lesz Győr. Az együttműködésnek köszönhetően ezek közül néhány az EB kiegészítő programjai között szerepel. Tartani akarjuk az eddigi győri EB-k, vb-k színvonalát, ezért a Radó-teraszon látványos nyitóünnepséget tervezünk vízi felvonulással, tűzijátékkal. Elindult a honlapunk, a www.waterpolo2008.hu, amelyen minden hasznos információ megtalálható" – fogalmazott a társelnök.

Egy hónap múlva a győri Rába Quelle-fürdőben rendezendő EB-n a szervezők munkáját segíti majd Tomaskovics Eszter győri származású vízilabdázó, aki kimaradt az EB-n és az olimpián szereplő magyar válogatottból (ősztől egy évre a görög Pireusz játékosa lesz) és a GYVSE egyik nagy reménysége, Debreczeni Nóra.

„Örülök, hogy Eszter itt lesz velünk, sokat segíthet abban, hogy a lányok ráhangolódjanak az EB-re és bírják a játékkal járó feszültséget – mondja Merész András, a magyar női ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya. – Jelenleg huszonhárman alkotják a keretet, a jövő hét végén jelölöm ki az Európa-bajnokság résztvevőit. Szeretnénk augusztus tizedikén döntőt játszani és ott nyerni, ugyanis célunk az aranyérem megszerzése. Bízom benne, hogy ehhez megfelelő segítséget nyújtanak majd a szurkolók, várjuk a győri kézilabdás B közép kemény magját is."

Kárpáti Gábor, az EB-rendezvény igazgatója elmondta, hogy a Rába Quelle fürdő vezetésével közösen mindent megtesznek azért, hogy Győr méltó helyszíne legyen a kontinensviadalnak. Mobil lelátókat építenek fel az ötvenméteres medence köré.

A belvárosban felállított óriás-vízilabdánál Debreczeni Nóra és Tomaskovics Eszter. Fotó: Bertleff András
A belvárosban felállított óriás-vízilabdánál Debreczeni Nóra és Tomaskovics Eszter. Fotó: Bertleff András

A magyar csapat programja

Augusztus 3.: Magyarország–Németország, augusztus 4.: Csehország–Magyarország, augusztus 5.: Magyarország–Olaszország, augusztus 6.: Spanyolország–Magyarország, augusztus 7.: Magyarország–Horvátország. (A mieink valamennyi csoportmérkőzése 17.30 órakor kezdődik.) Augusztus 8–10.: helyosztók, elődöntők. Augusztus 10., 16 óra: a harmadik helyért, 17.30 óra: döntő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc év alatt jutott fel a csúcsra

Atlétika - Gál Kristóf nyerte a közelmúltban rendezett IV. korcsoportos diákolimpián az ötpróba… Tovább olvasom