Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Aranyak a szlovák nemzeti bajnokságról

Hadseregnyi csapattal, száz evezőssel indul jövő héten Szegedre a korosztályos országos bajnokságra a Győri Vízügy Spartacus SE.
A Pöstyénben kiválóan szerepelt győri evezősök edzőikkel.

Mivel a győri evezősök nem hisznek a babonában, amely szerint ha a főpróba jól sikerül, az előadáson esetleg nem lesz minden gördülékeny, ők örülnek annak, hogy a főpróbának számító versenyeken, nemzetközi megmérettetésen is szállítani tudták a szépen csillogó érmeket. A felkészülés ugyanis az eddigi eredmények tükrében biztatónak mondható.
Az egyesület 31 versenyzője Écsi Antal vezetőedző és Hal
mainé Mészáros Éva edző irányítása alatt Pöstyénben edzőtáborozott, s ha már ott volt, indult is az ott megrendezett szlovák nemzeti bajnokságon. A győriek ezen a színvonalas versenyen 9 első, 8 második és 9 harmadik helyezést szereztek.

Az első helyezések a következők nevéhez fűződnek. Férfi serdülő kormányos nélküli négypárban Tolnai Béla, Kalmár Gergő, Békefi Gábor, Németh Richárd, a női tanuló egypárevezős Horváth Katalin, a serdülő kormányos nélküli kettes Z. Szabó Tamás és Szabó Dávid, az ifjúsági négypárevezős Szekér László, Bognár Roland, Molnár Szabolcs és Németh Károly összeállításban, a kormányos nélküli kettes Németh Károllyal és Molnár Szabolccsal, a női tanuló kétpárevezős Szabó Annamária és Bőr Zsófia, a serdülő kormányos nélküli négyes Tolnai Béla, Kalmár Gergő, Békefi Gábor, Németh Richárd, valamint a felnőtt mix nyolcas, amely négy szlovák versenyző mellett Écsi Júliával, Vá-
czi Eszterrel, Kállai Miklóssal és Somogyi Gáborral állt ki.

Az egyesület másik 26 versenyzője ezalatt Tatán edzőtáborozott és a tatai regattán 5 első, 3 második és 4 harmadik helyezést szerzett.
Az első helyezettek fiú egypárban Szollinger Ádám, mini egypárban Horváth Ferenc, a tanuló kétpár Szalai András és V. Nagy Ádám, a tanuló nyolcas Veszprimy Balázs, Oláh Tibor, Szalai András, Vaczula Márk István, Sárközi Bence, Ludmán Balázs, V. Nagy Ádám, Pásztor Péter és Dimény Márton kormányos, valamint a férfi felnőtt egypárban Kovács Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni szépítés csak a hajrában

Grazer AK–Matáv Sopron 2–1 (1–0) Ritzing, előkészületi labdarúgó-mérkőzés, 700… Tovább olvasom