Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Arany és bronz az EB-ről

Magyar, s azon belül is győri sikerekkel zárult a sportág Olaszországban rendezett idei ifjúsági Európa-bajnoksága. A fiúknál arany-, a lányoknál bronzérmet eredményezett a győri közreműködés.

Egy tengerparti olasz üdülővároskában, Marina di Montaltóban rendezték a fiúk és a lányok váltóbajnokságát, ami azért jelentett gondot a magyarok, s köztük a két győri triatlonista, Szalóki Dávid és Szakály Zsuzsanna számára, mivel az úszást a hullámzó tengerben kellett teljesíteni, ami teljességgel idegen volt számukra. Ennek ellenére a fiúknál a másodiknak rajtoló győri Szalóki egyszerre ugorhatott vízbe az olaszok triatlonistájával, akivel végig fej fej melletti csatát vívott.

A 300 méteres úszás után a 9 km-es kerékpározásban is egymást váltották az élen, s a 2 km-es futás alatt sem sokat változott a helyzet, végül mégis elsőnek adhatta át a váltót, amit a tiszaújvárosi csapattárs győztesként juttatott a célba. A bajnok magyarok mögött a második helyre az olasz, a harmadikra az orosz váltó jutott.

A lányok versenyében is esélyes volt a magyar csapat, az elsőnek indult győri lány, Szakály Zsuzsanna meg is szerezte a szükséges előnyt, de a hullámzó víz megviccelte a harmadik váltásban indult társat, s így csak a dobogó harmadik fokára állhattak fel a magyarok. Zsuzsa számára ez csöppnyi csalódást jelentett, hiszen a serdülőknél már kétszer nyert kontinentális bajnokságot, de végül is tudott örülni a bronznak is. Annál is inkább, mivel az egyébként remekül sikerült téli alapozás után tavasszal egy sérülés hátráltatta, s csak kevéssel az Európa-bajnokság előtt tudott újra futóedzésekbe fogni.

A Győri Vízisport Egyesület két sportolója tehát a tehetség mellett a jó felkészülésnek, a komoly edzésmunkának köszönheti a szép nemzetközi sikert, s egyáltalán azt, hogy a magyar válogatottban szerepelhet. Ebben pedig oroszlánrész jut edzőiknek, Szakály Zsoltnak és Liszkai Zsuzsannának. Az idén még több alkalom is kínálkozik a további bizonyításra, hiszen a versenyprogramban három ranglistaverseny szerepel, valamint az országos és a vidékbajnokság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baumgartner jól szerepelt a szabadedzésen

Rossz kezdés után idei legjobb szabadedzését futotta Baumgartner Zsolt, aki a legendás indianapolisi… Tovább olvasom