Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Apa és fia egy csapatban Kunszigeten

Volt már rá példa, de mégsem mindennapi, hogy apa és fia együtt lépjen pályára hivatalos bajnoki mérkőzésen.
Hétvégén ez történt Kunszigeten, egy csapatban szerepelt Saru Zsolt és Saru Richárd a megyei II. osztályú együttesben.

Nemcsak sport, de családi ügy is a labdarúgás Saruéknál. A kunszigeti famíliában apa és fia együtt lépett pályára a hétvégén, de a kisebbik fiú, Dániel is a helyi klubban focizik. A családfő ráadásul a klub elnöke, s nem mellesleg A kategóriás fogathajtó.

Bár a Kunsziget kikapott a Hegyeshalomtól, s továbbra is csupán sereghajtó a megyei II. osztály Mosonmagyaróvári csoportjában, emlékezetes marad a múlt vasárnap a Saru család számára.

„Bár Richárd fiam még inkább a serdülő korosztályhoz tartozik, a tavaszi szezontól már a felnőttcsapat keretének tagja. Így inkább az én pályára lépésem jelentette a kuriózumot – mesélte a 40 éves Saru Zsolt, aki először Abdán kezdett el futballozni, majd amíg Kunszigetre nem költöztek, megfordult Héderváron és Rábacsécsényben is. – Most először játszottunk együtt hivatalos bajnokságban. A fiam a hátvédsor jobb, én pedig a védelem bal oldalán szerepeltem. Büszke vagyok rá, nagyszerű érzés volt egy csapatban játszani vele, de azt tudni kell, hogy én már csak akkor szállok be focizni, ha a csapatból valaki épp hiányzik."
Zsoltnak ugyanis sportvezetőként is teljesíteni kell.„Nem állunk valami fényesen, utolsók vagyunk a tabellán. Nem biztos, hogy sikerül kiharcolnunk a bennmaradást. Ettől függetlenül nem vagyunk elkeseredve. Egy fiatal, helyi játékosokra épülő csapat kialakításán dolgozunk, s nálunk nincsenek fizetett labdarúgók. Ha a most tizenöt-tizenhat éves garnitúránk beér, sokkal ütőképesebbek leszünk."

Ezek közt a tehetségek közt tartják számon a 17 esztendős Richárdot.
„Kettőnk közül ő focizik jobban, én már ennyi idősen csak tartalékként jöhetek számításba. A hétvégék nálunk amúgy a futballról szólnak, hiszen másik fiunk, a tizenegy éves Dániel is focizik" – tette hozzá a büszke édesapa, aki arra a kérdésre, miszerint elképzelhető-e, hogy hamarosan három Saru játsszon egyszerre a kunszigeti csapatban, nem tudott válaszolni.

„Mindkét fiam megszületése előtt azt mondtam a feleségemnek, hogy befejezem a focit, ha meglesz a gyerek. Nos, egyik esetben sem tudtam betartani ezt az ígéretemet, de azt nem hinném, hogy még Dániellel is egy csapatban fogok szerepelni" – tette hozzá Saru Zsolt.

Érdekesség a kunszigeti csapattal kapcsolatban, hogy az edzője Ulbert Tibor, aki az 1985/1986-ban bronzérmes Rába ETO kapusa volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal - Rába ETO: hétfőn kezdődik a rájátszás

A Rába ETO magabiztosan nyerte az alapszakaszt az élvonalbeli futsalbajnokságban, így automatikusan… Tovább olvasom