Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Apa és fia egy csapatban játszik

Varga Imre több mint 35 éve kezdett tekézni Csornán, fia az ő példájára szerette meg a sportágat. Lehet, hogy az unokája is tekéző lesz.
Csornán egyáltalán nem ritkaság a családi kötődés egy-egy sportág iránt.

Főleg a tekepályán találni egy-egy família több tagját is egyazon csapatban. Például Varga Imre, a csornai tekesport egyik úttörője, a csapatnak sokáig volt edzője és mindenese, együtt játszik a fiával, ifjabb Varga Imrével, aki sikerrel vitte tovább a családi hagyományt, hiszen ifjúsági válogatottságig jutott, s annak idején részese volt a linzi korosztályos világbajnokságon bronzérmet nyert magyar csapatnak.
A ma már hatvanon is túljutott Varga Imre számos szép tekesiker részese, többek között az első Rába-kupa egyéni győztese.

Még mindig ragyogó erőben gurít, s állandó tagja a csapatnak. Nosztalgiával emlékszik a kezdetekre: „Kedvtelésből tekéztünk az akkori egyetlen csornai pályán, ami a hetvenes évek elején a kórháznál volt. Autodidakta módon tanultam meg mindent, ami ehhez a sporthoz kellett. Amikor csapatot alakítottunk, s később, amikor elkezdtük építeni a mostani, korszerű pályát, már több kellett az addigi tudásnál.

Beiratkoztam hát az egyéves edzői tanfolyamra, s attól fogva egészen az elmúlt időszakig játékos-edzőként irányítottam a csapat munkáját."
Kisfia – aki ma már 33 éves múlt – mindig ott volt mellette, s már akkor gurítani akart, amikor még csak két kézzel bírta el a golyót. Számára magától értetődő volt, hogy ezt a sportot válassza: „Jó volt apuval egy csapatban játszani, mindig sokat segített, ez is kellett, hogy többre vigyem nála. Amikor három évre a Győri Richardsba kerültem, s onnan a velem egyidős, ugyancsak csornai Brancsek Jánossal együtt az ifjúsági válogatottba meghívtak, továbbra is vele dolgoztam."

Amint elmondták: annak ellenére, hogy éveken át ugyanazokon a versenyeken indultak, sohasem rivalizáltak egymással, párosban sokszor gurítottak együtt, s nyertek versenyt nem is egyszer.
Napjainkban a tizenegyszeres ifjúsági válogatott ötéves fia, a legkisebb Varga Imre is ott sündörög már a tekepályán. Most már ő az, aki két kézzel ragadja meg a tekegolyót, és váltig erősködik, hogy nagyapjához és apjához hasonlóan tekéző lesz.

Meg is van rá minden esélye. Van kitől tanulnia.
Ifjabb és idősebb Varga Imre a csornai tekepályán.
Fotó: H. Baranyai Edina 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájk lassítja az olimpiai készülődést

A legnagyobb görög szakszervezet általános sztrájkot hirdetett, s ez újabb késedelmekhez vezethet a… Tovább olvasom