Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Anyagi gondban az élvonalbeli klubok

Az élvonalbeli csapatok közül csak a Debrecennek és a Vasasnak nincsenek komoly anyagi gondjai. A többi klub viszont nagy bajban van, összesen mára majd kétmilliárd forint tartozást halmoztak fel.
Csökkentik a fizetéseket, játékosokat adnak el, hogy ne kelljen annyi bért fizetni. Így jut bevételhez a magyar futballélvonal csapatait működtető vállalkozások többsége. A legnagyobb költségkímélő az FTC, de az MTK-nál, az Újpestnél és a Honvédnál is komoly gondok vannak, vidéken többek között Székesfehérvárott és Zalaegerszegen is szorosra kell húzni a nadrágszíjat.

A felsoroltaknál nemcsak az APEH-nek vagy más partnereiknek, hanem edzőknek és focistáknak is tartoznak. A játékosok a hírek szerint csak Debrecenben, Kaposváron, Sopronban és a Vasasnál készülhetnek nyugodtan.

Mai valóság, hogy jó néhány csapat összetételét a csőd határozhatja meg, hiszen a játékosok tömege válthat klubot a tartozások miatt. Ha egyáltalán el tudnak helyezkedni. A pénztelenség - a hozzáértők szerint ez jó is valahol - leviszi majd a magas jövedelmeket, egyre kevesebb helyen tudják megfizetni a játékosokat.

A szkeptikusok azért keseregnek, mert még senkit nem vontak felelősségre a rossz gazdálkodás miatt.
Szieben Lászlót, a futball-liga elnökét arról kérdeztük, hogyan juthattak idáig az élvonalbeli klubok?

- A liga a bajnokság megkezdése előtt kőkemény feltételeket szabott a nevezésre - válaszolta. - A profi klubok jelentős része ezeknek nem felelt meg, többek között a Fradi nevezését sem fogadtuk el. A szövetség elnöksége azonban engedékeny volt, minden vitatott esetben jóváhagyta a bajnoki részvételt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győzött a Crystal Palace és a West Bromwich Albion

Király Gábor és Torghelle Sándor csapatához, a Crystal Palace-hoz hasonlóan Gera Zoltán együttese,… Tovább olvasom