Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Antonio Righi: 'Azért jöttünk, hogy focit csináljunk'

Labdarúgás - A tartozás rövid időn belüli rendezését, négy-öt új játékost igazolását és jó focit ígér Antonio Righi, az FC Sopron elnöke, aki exkluzív interjút adott lapunknak. A klub első embere azt is elmondta: Vincenzo Cosco marad az edző.
A tartozásokat záros határidőn belül kifizetik, a téli szünetben négy-öt új játékost igazolnak, az olasz edző, Vincenzo Cosco marad – jelentette ki Antonio Righi, az FC Sopron elnöke a Kisalföldnek adott exkluzív interjújában. Az olasz befektetők hosszú távra terveznek Sopronban.

Rossz napok járnak a soproni profi labdarúgásra. A csapat az utolsó előtti helyre „küzdötte le magát", korábban kiesett a Ligakupából, szerdán pedig a Honvéd nyert a Káposztás utcában. Ez a vereség a búcsút jelentette a Magyar Kupától. Ráadásul az olasz befektetők néhány intézkedése felborzolta a szurkolók idegeit. A bajt csak tetézi, hogy egy idő óta nem nyilatkoznak, így aztán nem csoda, ha számos elmélet kering nemcsak Sopronban, hanem az egész országban.

– Elnök úr, Vízer László Máriusz, a korábbi többségi tulajdonos a nyáron minden olyan játékost értékesített, akiért pénzt kaphatott. Az üzlet kapcsán egyfajta titkos alkuról hallani, miszerint Vízer a hírneve miatt nem akarta vállalni a klub csődbe juttatását, ez a szerep önökre vár. Mi erről a véleménye?

– Ez egyáltalán nem helyes információ. Mi azért jöttünk ide, hogy focit csináljunk, annak ellenére, hogy láttuk, elég alacsony szinten van a csapat. Most a mi felelősségünk, hogy ezen változtassunk és biztos vagyok benne, változtatunk is. Tudom, az eredmények eddig nem ezt igazolják.

Righi biztos benne, hogy Pintérék jövőre is az NB I-ben szerepelnek.


– A közelmúltban azt nyilatkozták, meglepődtek a tartozások mértékén. Hogyan kötöttek üzletet, nem tudták, mit vásárolnak meg?

– A tartozásokat az előző tulajdonosnak kellett volna rendezni, erről volt szó a szerződéskötéskor. Amikor kiderült, hogy újabb tételek kerülnek elő, akkor úgy döntöttünk, ezeket kifizetjük.

– Arról is lehet hallani, hogy az adásvételi szerződést ugyan megkötötték, de a vételárat még nem egyenlítették ki.

– Így igaz, az előző tulajdonos két összegben kapja meg a vételárat.

– Végül is mennyi a csapatot működtető kft. tartozása a játékosoknak, beszállítóknak?

– Tiszteletben tartva a korábbi többségi tulajdonost, és azokat, akiknek tartozik, erről nem beszélek. Egyébként olyan összegű tartozásokról van szó, amelyeket rövid időn belül rendezünk.

– Mikor?

– Ismétlem, rövid időn belül.

– A  játékosok mikor kapják meg a pénzüket?

– Beszéltünk erről a keret tagjaival. A tartozások egy részét már kifizettük. A többiről mindenkivel megállapodtunk a határidőben.
Szeretnénk mihamarabb lezárni ezt a kérdést is. Az a célunk, hogy a játékosok, az alkalmazottak hivatalosan, szabályosan és időben megkapják a pénzüket.

Először azonban a legsürgősebb adósságokat kell kifizetnünk. Tudjuk, Magyarországon nem mindenhol fizetik szabályosan a játékosokat, tudjuk, hogy más csapatoknál is van anyagi probléma. Éppen ezért az a véleményem, hogy a mi egyesületünk nincs nagyon rossz helyzetben. Egyáltalán nincs csődközeli állapotban.

 – Ez megnyugtató lehet, viszont a csapat mégis csődközeli helyzetbe került, hiszen kieső helyen áll...

– Eddig a csapattal tudtunk a legkevesebbet foglalkozni. Egyelőre csak annyit tudtunk elérni, hogy hoztunk egy új stábot, amelynek köszönhetően sokat javult a játékosok erőnléte. Ez már valami, de új játékosokra is szükség van, ezért januárban négy-öt új labdarúgót igazolunk. Annak nem lett volna értelme, ha egy-két hónapra hozunk ide játékosokat. Mindenképpen olyanokat kell szerződtetnünk, akik a mostaniakhoz képest jobbak.

– Magyar vagy külföldi játékosokban gondolkodnak?

– Akár magyar, akár külföldi játékosról lehet szó – ebben nem teszünk különbséget –, de technikailag mindenképpen jobbakat, ügyesebbeket hozunk. Ha kell, az egész világon keresgélünk, de természetesen Magyarországon is.

– Térjünk át az edzőkérdésre, hiszen Coscónak nincs megfelelő képesítése.

– Ez igaz.

– Mégis minden marad így, ahogy van?

– Egyelőre itt marad nálunk.

– Mi az oka annak, hogy nem nyilatkoznak a klub körüli történésekről, kevés információt adnak a szurkolóknak? Ebben lesz belátható időn belül változás?

– Ezen is dolgozunk, de kérem, értse meg, itt mindent újra kell szervezni, a kommunikációnkat is.

– Amennyiben néhány hónap múlva – a bajnokság végén – ismét találkozunk, akkor még mindig egy első osztályú klub elnökével beszélgetek majd?

– Biztos vagyok benne, de remélem, előbb is találkozunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felemás szereplés a Magyar Kupában

Labdarúgás - Remek sikert ért el a két megyei NB II-es csapat, a Gyirmót és az Integrál-DAC is a… Tovább olvasom