Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Annus nem adja vissza az aranyát

Annus Adrián ismét leszögezte: nem adja vissza olimpiai aranyérmét. Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság igazgatója szerint nem új hír, hogy a NOB jegyzőkönyvében az szerepel: Annus Adrián Athénban leadott két vizeletmintája nem egy embertől származik.

„ Ez már elhangzott Athénban azon a fegyelmi tárgyaláson, amikor Annus ügyével foglalkoztak" – mondta Molnár Zoltán az MTI-nek azokra az információkra reagálva, amelyek szerint a NOB által a MOB-nak a napokban eljuttatott végleges jegyzőkönyvben ez áll: egyértelműen kimutatható, hogy Annus Athénban leadott két vizeletmintája nem egy embertől származik.

A NOB augusztus 30-án nyilvánosságra hozott részletes határozata szerint a magyar „küldöttséggel közölték továbbá, hogy a vizsgálati eredmény, miszerint a 662376-os és a 678301-es számú minták nem egyazon sportolótól származnak, súlyos aggodalomra ad okot". A NOB augusztus 29-én kiadott sajtóközleményében így fogalmaz: „A továbbiakban a játékok idején adott két vizeletminta elemzése kimutatta, hogy azok két különböző atlétától származnak, ami feltehető manipulációra mutat."

Az aranyérmétől az utólagos mintaadás megtagadása miatt megfosztott kalapácsvető az MTI-nek augusztus 29-én azt mondta: „A két minta megegyezik. Viszont a tesztoszteronszint nem egyezik, persze mind a két esetben belül van a tűréshatáron. De orvos szakértőtől tudom, hogy a tesztoszteronszint óráról órára változik."

Bakanek György, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium doppingügyekben illetékes főtanácsadója a távirati irodának augusztus 30-án úgy nyilatkozott, a NOB, illetve a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szakemberei Annus vizeletmintáinak szteroid- profilját hasonlították össze, de az azok közötti eltérés – noha gyanúra adhat ugyan okot – nem bizonyító erejű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák döntő

Telt ház, közel félezer néző előtt rendezték szombaton déltájban a Raiffeisen Grand Prix 10.000… Tovább olvasom