Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Amikor nem a helyezés a fontos

A győri Arrabona Rally Club immár 12. éve Horváth László emléke előtt tisztelegve rendezi meg a Horváth Boci-emlékversenyt.

Az emlékek velünk élnek, szívünkben rejtőznek és időnként a felszínre törnek – főként akkor, amikor egykori versenyzőtárs tiszteletére találkozik egy népes mezőny és verseng a legjobb helyezésért annak fényében, hogy néhány éve még ott volt köztük valaki, aki most már nem állhat rajthoz.

Ezen eszmeiség mellett rendezte meg a győri Arrabona Rally Club immár 12. éve Horváth László emléke előtt tisztelegve a Horváth Boci-emlékversenyt, mely egyben a Céltrans Rallysprint Bajnokság harmadik futama is volt, ahol a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség hivatalos rendezvényeként az Alexovics-kupáért versenyeztek a résztvevők.

Az ETO Parkban rendezett látványos prológra sokan voltak kíváncsiak. Fotó: H. Baranyai Edina
Az ETO Parkban rendezett látványos prológra sokan voltak kíváncsiak. Fotó: H. Baranyai Edina

A technikai és adminisztratív átvétel után a győri ETO Parkban a prológgal kezdődött a küzdelem. Az 55 induló és két előfutó több mint egy órán át látványos autózással kápráztatta el a kilátogató nézőket. A két előfutó és ifj. Cseh Vilmos – aki jelenleg a Magyar Nemzeti Rallytúra Bajnokságban versenyez – a Lurkó Alapítvány néhány beteg gyermekét is megautóztatta.

A prológot követően a Rábaringen folytatódott a küzdelem, ahol öt gyorsasági szakaszon 44 km aszfaltos pálya várt a versenyzőkre. A mezőny este fél 7-kor rajtolt el, és pontban éjjel egy órakor ért célba. Néhányan technikai gondok miatt hamarabb feladták a küzdelmet, de a hajnali tűzzsonglőr-bemutatót szinte mindenki végigtapsolta.

A verseny alatt több meghívott vendég is örömmel mesélt régi emlékeiről, milyen volt Horváth Bocival együtt versenyezni.

Gombás László úgy nosztal- giázott, mintha tegnap történt volna, amikor együtt szereltek Bocival. Dubi Attila, egykori navigátora elmesélte, minden verseny örökre szép emlék marad számára, ahol Bocinak navigált.

Horváth Csilla, a testvér minden évben eljött az emlékversenyekre, így idén is. Könnyeivel küszködve emlékezett arra, hogy testvére milyen lelkesen készült a versenyekre.

Horváth Boci két lánya, Nóra és Vivien, akik a 12 év alatt mára már felnőttek, azt mondták, szeretnének segíteni az egyesületnek abban, hogy édesapjuk emléke tovább éljen, munkájukkal hozzájárulnak a következő emlékversenyek szervezéséhez.

Bognár Gábor, a szervező Arrabona Rally Club elnöke a sok köszönő szó mellett úgy reagált erre: az ilyen pillanatokért érdemes dolgozni.

Hogy azért a győztest is megemlítsük: az Alexovics-kupa Fodor Márton és Leimeiszler István győzelmével ért véget.

Az Arrabona Rally Club következő rendezvénye Tatabányán, augusztus második hétvégéjén a Céltrans Rally Sprint Bajnokság 4. futama lesz közösen az RTE bajnoki versennyel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

38 millió euróért vett fiatal középpályást a Real Madrid

A Real Madridban folytatja pályafutását Asier Illarramendi, a spanyol U21-es labdarúgó-válogatottal… Tovább olvasom