Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Amikor a múlt sem kötelez

Átmenetileg szünetelteti működését a Győri Dózsa férfi röplabda-szakosztálya, így az NB II-be sem adta le a nevezését. Az egyesület elnöke szerint az edzéslátogatás is sok kívánnivalót hagyott maga után.

Egy nagy hagyományokkal rendelkező szakosztály szünetelteti működését Győrött.

„ A Dózsa röplabdaszakosztálya 1945-ben alakult, ezért is nagyon sajnálom, hogy ilyen hosszú, sikeres évek után szünetelteti a működését. Ráadásul harminc esztendőn keresztül én voltam a csapat edzője, így még jobban fáj a döntés. Meggyőződésem, hogy elsősorban nem anyagi okai voltak ennek a sajnálatos lépésnek. Véleményem szerint inkább a szakember- és utánpótláshiány volt a legnagyobb gond. Négy éve a csapat megnyerte a másodosztályú bajnokságot és ezzel jogot szerzett arra, hogy az első ligában induljon.

Mégis maradt a második vonalban és helyette az akkori második helyezett Tatabánya került fel, a győri játékosok nagy része pedig oda igazolt. Tullner János utána még sikeresen újjászervezte a csapatot, ő azonban sajnálatos betegsége miatt nem tudta tovább vállalni az edzősködést. Szomorú, hogy már csak két férfi röplabdacsapata maradt a városnak: a Jedlik és a Széchenyi" – nyilatkozta Farnady Ernő, a győri röplabdaszövetség elnöke.

Megkérdeztük Sillai Lászlót, a Győri Dózsa elnökét is, aki elmondta: a végsőkig kitartott a férfi röplabdaszakosztály mellett, hiszen ő maga is nagyon szereti és látványosnak tartja ezt a sportágat. Azonban a közösség saját magát szüntette meg azzal, hogy az edzések érdektelenségbe fulladtak. Többször előfordult, hogy a tréningeken csupán három játékost talált és megfelelő edző sem állt a klub rendelkezésére. Így viszont nem látta értelmét annak, hogy nevezzenek a bajnokságba.

Egy évig szüneteltetik a szakosztály működését és az így megspórolt pénzt és edzésidőt inkább a női szakosztályra fordítják. Azt is szerette volna elkerülni, hogy az esetleges létszámhiány és az ebből adódó mérkőzéselmaradások miatt a szövetségtől felszólító leveleket kapjon a klub. Nehéz döntés volt, de az egyesület érdekében muszáj volt meghozni. Az elnök reménykedik abban, hogy jövőre újra elindulhat a bajnokságban a Győri Dózsa férfi röplabdacsapata.
A sportbarátok pedig abban reménykednek, a szüneteltetés ezúttal nem lesz azonos a megszűnéssel, mint ahogy számos esetben már megtörtént...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csonttörő – Chacón párharc Győrben?

A Félix-Promotion szerdai sajtóközleményében ugyan nem erősítette meg, de minden bizonnyal Nagy… Tovább olvasom