Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

Amerikai kosarast tesztel az Ászok

Hosszú „előválogatás” után döntött az elsősorban a kettes posztra játékost kereső Soproni Ászok férfi kosárlabdacsapata. A sörgyári csapat döntése persze nem végleges, egyelőre csupán egy tesztelés erejéig szól, de ha az illető kosaras játéktudásával, valamint hozzáállásával elnyeri Kmézic Zoran vezetőedző tetszését, akkor hosszabb távon is Sopronban maradhat.
Nézzük, kiről is van szó! Az illető fiatalembert Demarco Minornak hívják, 25 esztendős színes bőrű kosaras, 194 centi magas, a tengerentúlon a Baylor Egyetem csapatában kosarazott, ahol 15,4 pontos meccsenkénti
átlagot ért el. Ez nem rossz ajánlólevél, persze a kosárlabda nem csak pontszerzésből áll...

Más vonatkozásban is történt egy s más az elmúlt napokban az Ászoknál. Újra a csapat mellett dolgozik az a Kamaszi Ferenc, akinek azért volt némi szerepe abban, hogy az előző évad végén simán feljutott az Ászok a legmagasabb osztályba. A neves újvidéki erőnléti edző akkor a versenyidőszakban segédkezett az együttes mellett, most az alapozásnál is „bedolgozik".

A játékos- és a fizikai fronton történő „erősítésekről", illetve erősítési kísérletekről már szóltunk. Az A csoport azonban nemcsak sportszakmailag, hanem a marketing terén is magasabb követelményeket támaszt a csapattal szemben, mint az NB I/B, és éppen abból a célból, hogy ezen kívánalmaknak is megfeleljen az Ászok, „leigazolta" az előző évadban hasonló területen a Soproni Postás női együttesénél tevékenykedő Major Mihályt. Ő marketingmenedzseri munkakörben dolgozik a továbbiakban a sörgyáriaknál. A junioregyüttes szakvezetője a közelmúltban Ausztriában edzősködő Csiszár Szabolcs, a labdarúgó Csiszár Ákos bátyja lett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baseball, pontveszteség nélkül

Befejeződött az ob I-es baseballbajnokság alapszakasza. Az élen pontveszteség nélkül – 14… Tovább olvasom