Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Amerikában tanul a magyar bajnok

Orbán Éva nemrég Debrecenben lett magyar bajnok, egyébként az országos ifjúsági csúcs tartója.

A pápai Orbán Éva jelenleg a legjobb magyar női kalapácsvető. Érdekesség, hogy az Egyesült Államokban, Los Angelesben edz, ahol közgazdásznak tanul.

Orbán Éva nemrég Debrecenben lett magyar bajnok, egyébként az országos ifjúsági csúcs tartója.

– A magyarok közül a legjobb volt, de mégsem lehet elégedett a nemrég véget ért göteborgi Európa-bajnokságon elért eredményével – fordultunk a kalapácsvetőhöz.

– Természetesen jobbat vártam a huszonötödik helyezésnél. Bíztam benne, hogy bejutok legalább a legjobb tizenkettő közé. Nemrég edzőt váltottam, nem sejtettük, mennyi energiám lesz, kicsit el is számoltuk magunkat.

– Úgy tudjuk, az edzője az a Dan Lange, aki Kiss Balázs olimpiai bajnok felkészülését is segítette.

– Így van, januártól, amióta kint tanulok Amerikában, ő foglalkozik velem.

– Hogyan került képbe az Egyesült Államok?

– Korábban többször kaptam meghívót, nemrég pedig, amikor a veszprémi klubomban megszakadt a kapcsolatom az edzőmmel, úgy döntöttem, nem hagyom ki ismét ezt a lehetőséget.

– Eddig fél évet töltött kint Los Angelesben. Milyenek az eddigi tapasztalatai?

– Nagyon jók. Az emberek egészen más, sokkal pozitívabb szemléletűek, mint itthon. A sport is nagyobb hangsúlyt kap, mint Magyarországon. Biztos vagyok benne, hogy ilyen környezetben még jobb teljesítményre leszek képes.

– A tengerentúlon milyen színekben versenyez?

– Az egyetemen nem számít a nemzetiség. A dél-kaliforniai iskola tanulójaként veszek részt a versenyeken, de természetesen amikor hazajövök valamilyen nagyobb megmérettetésre, már ismét magyar színekben állok a dobókörbe.

– Mikor lesz ez, s meddig marad az Egyesült Államokban?

– Idén nem lesz nagyobb verseny, amire hazajöhetnék, ám az egyetemi bajnokságban komoly feladatok várnak rám. Jövőre Japánban lesz vb, valamint univerziádé. Utóbbin célom a dobogó, de legalább döntős szeretnék lenni. A tervek szerint 2009 decemberéig maradok Amerikában, addigra végzem el az egyetemet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mizo Pécs- MKB Euroleasong Sopron 73-64

Öldöklő küzdelemmel, kőkemény védekezéssel kezdődött az összecsapás, közel két percig nem is esett kosár. Iványi büntetőkből a hazaiakat juttatta előnyhöz, ám a mérkőzést megelőző napon magyarból érettségiző Honti Kata egy remek 1–1 elleni játék után szerzett találattal bizonyította: kosarasként is érik... Tovább olvasom