Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Amerika után jön Japán

Tenisz - A reményteljes, fiatal teniszező, Babos Tímea azon ritka időszakát éli, amikor a napjait Sopronban tölti.
Tanul, készül az iskolai vizsgáira és edz az év hátralévő feladataira. Angliában, Japánban, Tajvanon és Indiában is versenyezhet a közeljövőben.

A US Open után nehéz időszakon vagyok túl – kezdi Babos Tímea. – A Lauren Davistől elszenvedett vereség mindenképpen csalódás volt számomra, hiszen több alkalommal is nyerő helyzetben voltam ellene. Úgy érzem, most már túltettem magam a vártnál gyorsabb kiesésen és csak a jövő feladataira koncentrálok.

Ebben támasza edzője, aki egyben az édesapja is. Szerinte tudják az okait annak, miért nem szerepelt jobban Babos Tímea az amerikai nyílt bajnokságon.

– Timi százötvenhat tétmeccset játszott a US Openig ebben az évben és ez rendkívül nagy szám – veszi át a szót Babos Csaba. – Fizikailag ugyan nem fáradt el, mert nagyszerűen felkészült, a játéka azonban nem volt tökéletes, döntő helyzetekben hibázott. Ez lelki okokra, illetve a sérülésére vezethető vissza. Ő is, én is többet vártunk, de már előretekintünk.

Eddig három felnőttversenyen vett részt a 16 éves teniszező, még idén szeretnék gyarapítani a számot.

– Ezeken nem elsősorban az eredményesség, hanem a tapasztalatszerzés a cél – folytatja Babos Csaba. – Az indulás attól is függ, hogy hol kapunk szabad kártyát. Angliában egy ötvenezer dolláros, Japánban egy kétszázhúszezer dolláros viadalon szeretnénk indulni. Ez utóbbi azért is lenne jó, mert utána való héten ugyanabban a városban lesz A kategóriás juniorverseny is. Tajvanon száz-, Indiában pedig ötvenezer dolláros viadalra igyekszünk eljutni.

– Teher nélkül játszhatok majd ezeken a tornákon felnőtt teniszezők ellen. Ha a négy versenyből kettőn a főtáblára tudnék kerülni, már elégedett lennék – említi végül Timi. – Ott pedig már minden sorsolásfüggő, kedvező esetben akár kellemes meglepetést is okozhatnék.

A jövőben mindenképpen ezt az irányt akarják erősíteni, vagyis hogy Babos Tímea minél több rangos felnőttversenyen indulhasson. A világranglistán a 250. helyet célozzák meg, de közben a juniortornákat sem hanyagolják el. A decemberi felkészülés után pedig irány Mexikó és Ausztrália.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy álma az olimpia

Lovaglás - Az ágfalvi Vadon Sára bár még csak egy évvel ezelőtt kezdte el a díjlovaglást, máris szép… Tovább olvasom