Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Ambros Martín minden pillanatot a maximumon él meg az Audi ETO-nál

Ambros Martín Audi ETO vezetőedzője értékelte a Győrben eltöltött három évet. A mérleg: két BL-győzelem, három Magyar Kupagyőzelem és két bajnoki cím.

2012 nyarán Valójában nem volt konkrétan megfogalmazott tervem, csupán az, hogy minden pillanatot a maximumon éljek meg. Minden napból, minden meccsből, minden versenysorozatból a maximumot hozzam ki.

Véleményem szerint ez a kulcsa a jövő tervezésének, hogy a pillanatnak éljek és dolgozzak nap mint nap. Hosszú távon tervezni borzasztó nehéz, hiszen rengeteg dolog közbejöhet, befolyásolhat, változhatnak a körülmények - nyilatkozta Ambros Martín, a Audi ETO vezetőedzője a gyorietokc.hu-nak.

Ambros Martín kiemelte: "totálisan meg voltam győződve, hogy képesek vagyunk bejutni a FINAL4-ba. Még az első Vardar meccs után is. Tisztában voltam a nehézségekkel, de akkor is. A visszavágón megvolt a lehetőségünk, hogy kontroll alatt tartsuk a meccset és továbbjussunk. De az ellenfélnek is megvolt ez a lehetősége".

Kelecsényi Ernő az Audi ETO elnöke és Ambros Martín vezetőedző egy korábbi felvételen. Fotó kisalfold.hu archívum
Kelecsényi Ernő az Audi ETO elnöke és Ambros Martín vezetőedző egy korábbi felvételen. Fotó kisalfold.hu archívum


A jövővel kapcsolatban elmondta, nincs olyan, hogy kevésbé fontos, kevésbé erős, kevésbé jelentős ellenfél vagy meccs. Minden egyes meccset és versenysorozatot a maximumon kell teljesítenünk, és minden egyes győzelemnek sokkal nagyobb jelentőséget kell tulajdonítanunk!

A másik dolog, hogy számos új játékosunk lesz, akiknek a mielőbbi beépítésére óriási hangsúlyt kell idén fektetnünk, ez az egyik legnagyobb kihívás számomra. A tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy ez egyetlen játékosnak sem megy egyik hónapról a másikra. Az ETO az ETO.

Az ETO-ban játszani nem mindennapi dolog, és sem Katrine Lundénak, sem Hornyák Dórának, vagy Soós Viktóriának, Andrea Lekicnek nem sikerült azonnal beépülni. Jövőre viszont meg kell ezt oldanunk.

Az évértékelő interjú teljes terjedelmében itt olvasható el >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszú Katinka: harcos vagyok, és a sok munka a titkom

Az sem kizárt, hogy a háromszoros világbajnok úszó a 2020-as tokiói ötkarikás játékokon is indul. Tovább olvasom