Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Ambros Martin, Herr Orsi, és Hornyák Dóra is az Audi ETO-ban

A Győri Audi ETO KC már az új idényre tekint. Csütörtökön mutatják be az együttes új edzőjét, és négy új játékosát.
A spanyol Ambros Martin lesz a magyar bajnok és kupagyőztes, Bajnokok Ligája-finalista Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának új vezetőedzője.

A klub hétfői tájékoztatása szerint a szakembert, valamint a nyáron érkező négy játékost, Herr Orsolyát, Hornyák Dórát, Rédei-Soós Viktóriát és Szepesi Ivettet csütörtökön mutatják be.

A férfibajnokság győztesénél, az MKB Veszprémnél is spanyol vezetőedző dolgozik majd a jövőben Antonio Carlos Ortega személyében, az ő érkezését szombaton jelentették be. Ezt megelőzően Magyarországon még nem vállalt munkát edzőként spanyol szakember.
Martin az előző hét idényben az Itxako Navarra trénere volt. A 2009-ben EHF Kupát nyert csapattal tavaly úgy szerepelt BL-döntőben, hogy az elődöntőben éppen a Győrt ejtette ki, míg idén nem jutott tovább az ETO középdöntős csoportjából.

A spanyol edző elődje, a norvég Karl Erik Böhn távozott a Győrtől, mivel a magyar szövetség csak azzal a feltétellel engedte el fél évre az ETO-hoz, hogy a szezon végén már csak kizárólag a magyar női válogatott szövetségi kapitányaként dolgozik tovább. Böhnt azzal a nem titkolt céllal szerződtette a győri klub, hogy végre sikerüljön megnyerni a legrangosabb trófeát, a BL-t, azonban a montenegrói Buducsnoszt Podgorica idegenben lőtt több góllal jobbnak bizonyult a fináléban. Így aztán az ETO a története hetedik európai döntőjét is elveszítette.

Csütörtökön négy játékos érkezését jelentik be hivatalosan. A kapus Herr Orsolya már játszott Győrben 2009-ig, ő és Szepesi Ivett Siófokról igazol át. Rédei-Soós Viktória idén bajnok lett az osztrák Hypo NÖ-vel, míg Hornyák Dóra Veszprémből szerződik Győrbe.

Az ETO-tól hárman távoznak: Pálinger Katalin visszavonul, Ana Gros Németországban, Vérten Orsolya pedig a KEK-győztes, magyar bajnoki ezüstérmes Ferencvárosban folytatja pályafutását

Gyorshír

A Győri Audi ETO KC csütörtökön mutatja be az együttes új edzőjét, és négy frissen igazolt játékosát.

A közlemény alapján a következő idénytől Ambros Martin irányítja a csapatot. Jelen lesz az Audi ETO négy újonnan szerződtetett játékosa: Herr Orsolya, Hornyák Dóra, Rédei-Soós Viktória és Szepesi Ivett is.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. sportoló 2012. május 24. 00:58
  „Na azért kiváncsi vagyok, mit nyújt majd Vérten - aki klasszis volt fénykorában - helyén Szepesi, aki egy nagyon szorgos kis játékos, de nem tartom klasszisnak. A sérülés pedig, sajnos, mindenkinek benne van a pályafutásában. Radulovic is úgy érkezett ide, hogy rendre megszórt bennünket ellenfélként. Igaz, utána elég korán megsérült, talán pont volt csapata ellen.
  A francia (Tervel) mindenképpen erősítés lenne, de egy "ütős" balkezest kellene már keríteni, vagy RSV az lett NA kezei között? Nem követtem a Hypoban.
  Hornyák Dórának mi az igazi posztja valójában?”
 • 31. balee 2012. május 22. 21:06
  „Pár gondolat.

  Szerintem alapvetően nem gyengültünk, sőt szerintem erősödtünk is, igaz nem az itteni közvélemény által elvárt mértékben, de mi sajnos nem vagyunk Valcea, hogy 30 klasszis játékos legyen a keretünkben...

  Kapusposzton gyengülünk, de eddig is a Lunde volt az első számú hálóőrünk.
  Szélen az Orsi szegény az utóbbi időben többet volt sérült mint egészséges, jön helyette a bajnokság szerintem legjobb balszélsője... Ez emiatt inkább erősödés.
  Elmegy még a Gros, akinek nem sikerült megváltania a világot és jön helyette 2 kiegészítő ember, akik viszont bőven alkalmasak részfeladatok megoldására.

  Eddig ennyi... Ez miért gyengülés?

  És persze ne feledkezzünk meg az új edzőről sem, aki a spanyolokkal rendszeresen - minimum - megszorongatott minket.

  Még annyit, hogy a Bulatovic szerintem nem írt alá a románokhoz, csak szó volt róla...”
 • 30. zsukov111 2012. május 22. 13:45
  „Frankó esetleg Kináol nem lehetett volna....”
 • 29. Vale 2012. május 22. 10:01
  „Minden tiszteletem a spanyol és norvég edzőké,de ezeket a lányokat pl. egy BL döntő végén fejben kell rendbe tenni mert tudnak kézilabdázni! De kövezzenek meg Montenegroban egy norvég edz,ő angolul, magyarokat feltüzelni??és ez a spanyol kollégánál is igaz..”
 • 28. zoltania2 2012. május 22. 09:23
  „Elnök Úr! Ha szorult Önbe némi önkritika akkor csomagol és elhúz Pozsonyba!!!”
 • 27. Lestate 2012. május 22. 07:44
  „Vérten valóban minőségi igazolás, ha nem lesz sérült, és lesz kedve játszani. Pena, ha valóban érkezik, közel nem akkor klasszis, mint sokan gondolják, illetve az összes szallagja elszakadt áprilisban. Nagyságrendileg jövő márciusban kezdhet el edzeni. Arról nem is beszélve, hogy jövőre lesz edzőnk, szóval jövőre nőni fog a különbség a két csapat között.”
 • 26. mir 2012. május 22. 07:18
  „bigfish19

  Szerintem a közelébe sem jutnak de ne legyen igazam. Túl vannak kompenzálva. Annyira azért nem jók mint az eto.”
 • 25. piroskaésabarkasz 2012. május 22. 06:51
  „bigfish 19.Másodosztálytól a BL-döntőig?Nagy menetelés lesz!!”
 • 24. hablaty 2012. május 22. 05:23
  „Néző69!
  Milyen játékosok után járó pénzről beszélsz?”
 • 23. bigfish19 2012. május 21. 23:32
  „a fradinak már 2 minőségi igazolása van a nyáron ,úgyhogy szerintem közelebb lesznek 1máshoz mint tavaly! :)”
 • 22. Lestate 2012. május 21. 21:00
  „Azért nem ártana, ha a kedves írogatóknak lenne fogalma arról, hogy kiket is igazoltunk, és ki is az a Tervel. Raduloviccsal lehet párhuzamot vonni, csak felesleges, mert Radulovics abban az évben sérlt volt, Tervel nem az.

  Szepesi nagyon technikás és nagyon gólerős szélső. Vérten sérülékeny, és egy-2 éve nincs formában.
  Hornyák Dóra, kimondottan erős, nagyon jól védekezik, és tud támadni is, kimondottan nagy erősítésnek számít.
  Még jön RSV, akit Németh meg akart tartani, illetve csapatról-csapatra viszi magával, amit azért valamit mutat. Ha hibás igazolásról esik szó, az épp Herr, mert Herr jó kapus, de nem klasszis, így nem lesz lehetőségünk egy kapus "bejáratására" a bl-ben Lunde mögött, hogy Lunde távozásakor ne két kapust kelljen igazolnunk. Most kellett volna egy tehetséget idehozni, Ogu-t, vagy Szikorát.
  Rajuk kívül még jön Martín, akit nagyon sokat a legjobb edzőnek tartanak most. Szóval nem értem a problémát az igazolásokkal, és nem értem, hogy hogyan vetődhet fel bárkiben is, hogy az FTC jövőre megelőzi a csapatot a bajnokságban. Idén ilyen drasztikus lélektani előnybe se sikerült meccset se nyerniük.
  Szóval Kelecsényi nem egy nyerő választás, de Borkai, mint a MOB elnöke évről évre csökkenti a támogatást. Jövőre kb. a fele lesz, mint Baloghnál volt. De neki fontos a csapat, inkább ott kopogtassanak az elégedetlenkedők!!”
 • 21. mir 2012. május 21. 20:52
  „bigfish19

  5 év múlva talán vagy 10”
 • 20. nasi12 2012. május 21. 20:49
  „Az elnök úr megígérte a fradisoknak, hogy a következő bajnokság már kiegyenlítettebb lesz, és valóban ki-ki meccsen fog eldőlni a bajnokság sorsa.
  A legjobb úton haladunk a cél elérése felé igazolásainkkal.
  - - -
  Az elnök úr megígérte a fradinak, hogy a Róth Kálmán féle fiatal csodacsapatot eltakarítja Győrből.
  Megtörtént!
  Bravó!
  - - -
  Szerintem ezek az igazolásaink, még a Róth Kálmán féle Veszprémi ETO-ban is csak kispadosok lehetnek majd.
  - - - -
  Tényleg sikeres lehet az a kárrier, amelyiket a fradi sportdiplomácia támogat!!!”
 • 19. bigfish19 2012. május 21. 20:32
  „majd a fradi megnyeri Magyarországnak a BL-t! hajrá FTC!”
 • 18. bzozo174 2012. május 21. 20:28
  „Sziasztok!
  Annak idején tényleg azért küldték el a Csabit mert a BL-t meg kell nyerni!Akkor most mehet a vezetőség de nagyon gyorsan!!!!Mert ezek szerint a fejétől büzlik a hal!!!!Remélem az Audi visszaveszi az autókat!!!És nem ad pénzt a semmire!!!Vagy nem Q7 kell nekik csak A1!!!”
 • 17. néző69 2012. május 21. 19:32
  „Elnökúr hol van a beigért bl cím, ami miat elzavarta Konkolyt,szerintem magán a sor,de gyorsan,fű alatt mint az OTP-NÉL.”
 • 16. kavezsu 2012. május 21. 19:28
  „Most már megismerve a szerződtetett játékosokat tényleg el lehet mondani, hogy Vanyus Úr által szerződött játékosokkal és Konkoly Csaba által begyakorolt figurákkal jutottak ide a lányok ahol végeztek!!!!! Mert mit is mondott KEB az időkérések zömében a támadással kapcsolatban???? ...menessétek a labdát , adjátok Heidinek .....
  Vajon Kelecsényi úr " szerzeményei " mire lesznek jók??? A francia 33 éves játékos hasonló esetét már egyszer megéltük Bojana Radulovoccsal, talán emlékszik mindenki arra a csodás 1 évre mikor a visszavonuló játékost valaki , valamiért ide szerződtette!!! Most ugyanezt eljátszatja a spanyol edző ???? Nyilván okkal , de attól még az Audi ETO nem biztos , hogy nyer!!!!”
 • 15. Hedon 2012. május 21. 19:08
  „Kelecsényivel azt gondolom hogy törököt fogott a klub vezetése.

  Eddigi emlékezetes tevékenysége közé tartozott:
  -Bradeanu menesztése mert már öreg , lassú, lövőereje nem a régi
  - A csapat főszponzorának támadása (DIGI) a konkurens tévécsatornák
  és a vele lojális MKSZ nyomására, az aláírt petíció formájában.
  - Meghajlás a fradi zsarolása előtt, Böhn nem lehet az ETO edzője
  (más kérdés hogy tudásban KEB elmarad Konkoly Csabától)
  Új szponzort vajon mennyit tudott a csapat mellé állítani?

  Most pedig ezek a remekbe szabott ,,B" kategóriás igazolások
  Az hogy Kelecsényi az ETO-t csupán ugródeszkának tekinti, szinte
  mindenki számára ismert. De az Elnökségben elvileg van két Audi-s
  és két önkoris (Győrszol) tag is valamint Róth Kálmán.
  Ők sem látnak tovább az orruknál?
  Osztom azok véleményét akik szerint ezekkel az ,,erősítésekkel" az
  Audi ETO kiszállt a jövő évi BL küzdelmekből, sőt a hazai bajnoki cím is necces lesz.
  Végül:
  ,,Martín - aki azt is elárulta, szeretné a Győri ETO-hoz csábítani az Itxako több mint kétszázszoros francia válogatott játékosát, a 33 éves Raphaëlle Tervel"
  Bradeanu 32 évesen (7 évnyi győri játék után) öregnek. lassúnak lett titulálva.
  Most jöhet egy 33 éves az ETO-ban semmit nem bizonyított új ember.
  Ennyit a klub új vezetőinek következetességéről, vagy hozzáértéséről.”
 • 14. néző69 2012. május 21. 19:06
  „Szánalmas, igy nem hogy bl de bajnokság sem lesz .gratuláció a szakértő elnők úrnak. igaz mást nem várhatot az ember.Herr orsin kivül hatodrangu emberek .Hol van a játékosok után járó pénz? biztos az elnők úr kamatotatja az OTP-ben”
 • 13. mir 2012. május 21. 18:08
  „Ahogyan látom Martin máris felmérte a gondokat azért is akarja idehozni a francia hölgyet. Már csak a vezetésen múlik, hogy hajlandó e hallgatni rá. A magyar pótlás arra jó, hogy a cserepadot megnyújtsák.”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Debreceni úszó Eb: a két váltó mellett négyen a döntőben

A hétfő esti egyéni döntőkbe négy magyar versenyző jutott be, illetve a két 4x100 méteres gyorsváltó… Tovább olvasom